Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubiąca się uczyć

Postanowiłam uczyć się języków obcych...

Polecane posty

Gość lubiąca się uczyć

Sama, w domu. Na razie, póki nie mam kasy na kursy:) Jaki sposób najlepszy? Chcę poznać hiszpańki i angielski (bo wstyd się przyznać, ale tego drugiego, tak powszechnego, nie znam:-O ) Czy wkuwanie słówek (bez gramatyki) na początek, to dobra metoda?

Gość kokooosanka
ja tez chce sie poduczyc angielskiego i nie mam kasy:(

Gość www.angielski.6ka.pl
www.angielski.6ka.pl

Gość tierieszkowa walentyna
To nie jest dobra metoda. Kup sobie książke z cd i idź wedlug książki. Pisaniem tych podręcznikow zajmują sie specjalisci, metodycy, wszystko kest wtedy w wyważonych proporcjach.

Gość lubiąca się uczyć
ale przyznajmniej trochę znasz, a ja? Kilka słówek i to wszystko:( Zupełnie bym się z obcokrajowcem nie dogadała, gdyby mnie o coś pytał. Chyba, że na migi:-O Obciach:(

Gość kokooosanka
ja bym sie moze i dogadala ale na podstawach i w ogole wstydze sie mowic po angielsku bo mi sie wydaje ze ktos mnie wysmieje :o

Gość lubiąca się uczyć
walentynka, ale jak przeglądałam ksiązki dla początkujących w empiku, to się przeraziłam. Niby dla tych, co zupełnie nie mieli styczności, a wszystkie teksty po angielsku (lub hiszpańsku), jakby były co najmniej dla osób, które coś już tam wiedzą:O A tymczasem, ja zupełnie nie znam słów, nawet podstawowych:-O

Gość lubiąca się uczyć
kokooosanka, też się obawiam trochę tego, że ktoś mnie wyśmieje. Bo co innego samemu w domu sobie coś tam brzdękać pod nosem w danym języku, a co innego komunikować się z obcą osobą, która słuchając moich wypocin, może patrzeć na mnie, jak na pospolitą idiotkę:-O

Gość lubiąca się uczyć
Dzięki za rady Kochane Istotki👄 Podlecę do empiku i kupię książki z cd. Zobaczę, czy podołam. Trzymajcie kciuki, żeby mi się udało i abym się nie zniechęciła samodzielną nauką (która do łatwych nie należy, kiedy nie ma się pod ręką kogoś, kto na bieżąco korygowałby błędy gramatyczne i wymowy) :)

Gość nagielski jest trudny