Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgfdhs

Glukoza

Polecane posty

Gość hgfdhs

Dziś byłem na badaniu m.in. glukozy - wynik 74, niby ok, ale ja wczoraj zapomniałem że mam te badania i pozwoliłem sobie zjeść wieczorem całą czekoladę, 5 batonów, brzoskwinie w pusce(cała puszka) i jeszczae do tego wypiłem sporo coli, dziś myslałem, że wynik bedzie 150 przez to, ale okazało się, że to tylko 69, a co by sie stało jakbym faktycznie nie jadł tych wszystkich rzeczy wczoraj, jaki wynik by mi wyszedł? poniżej normy?(norma od 60) , czy jeszcze raz mam potworzyć sobie to badanie ale już bez jedzenia slodyczy wieczorem ty dać sobie spokoj, co oznacza niedobór glukozy w organizmie? dzięki za pomoc

Gość elllika
w nocy się przetrawiło, co innego gdybys zjadł rano, ale sprawdź jeszce kiedyś dla pewności, jeśli masz objawy niskiego cukru

Gość ok jest
na taką ilość glukozy organizm reaguje wyrzutem insuliny no i ona wszystko spaliła

Gość hgfdhs
no chyba, że tak, jem bardzo dużo słodyczy i każdy mnie straszy cukrzycą, a że żle się czuje wysłali mnie do lekarza, a tu zonk, mysle, że za miesiąc powtorze jeszcze raz badanie , ale już bez wieczornego podjadania, dzięki za odzew

Gość ghjkl
jesli wszystko ok w Twoim organizmie to możesz nawpieprzać się słodyczy i cukier będzie prawidłowy

Gość ok jest
dokładnie, sprawdź wszystko bez słodyczy, bo jak organizm jest przyzwyczajony do dużych dawek glukozy to może też produkować więcej insuliny a to może Cię doprowadzić do zaburzeń w metabolizmie glukozy i faktycznie cukrzycy a tak na marginesie- źle się odżywiasz, zamiast coli- soczek, woda, zamiast batonika marchewka albo jogurt