Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bernadetta1124

CZY MOŻNA ZARAZIĆ SIĘ WIRUSEM HIV Z PAPIERU TOALETOWEGO???

Polecane posty

Gość bernadetta1124

Jestem w ciąży, ale zanim się doiedziałam, byłam z narzeczonym na dyskotece. przesadziałam z alkoholem i zamiast z papieru z rolki skorzystałam ze zurzytego z kosza na śmieci. iem to ohydne, ale stało się. myślicie , że można się ten sposób zarazić wirusem hiv? jeśli na papierze była np. wydzielina osoby zarażonej? wiem, że to brzmi jak prowokacja, ale nią nie jest, dlatego proszę o poważne opinie.

Gość uuuuuuuuuuuupppppppppp

To obrzydliwe o czym piszesz, musiałaś być nieźle pijana... Jeżeli na papierze była sperma, śluz z pochwy lub krew osoby zakażonej HIV - tak, mogłaś się tym zakazić. HIV przenosi się tylko przez krew lub wydzielinę z pochwy i spermę. Przez pot, ślinę nie można się zarazić. Poza HIV mogłaś też złapać WZW B, WZW C, oraz wiele innych świństw. Jak w ogóle można robić coś takiego? Ja wolałabym w ogóle się nie podetrzeć niż podcierać tyłek czymś z kosza na śmieci....

Gość ręce opadają...

Gość bernatetta1124
nawet jeśli ta wydzielina była zaschnięta? wiem ze to obrzydlie ale jaka jest szansa że się zaraziłam???

Nie wiem jakie jest ryzyko jak ci powiem że 50% to będziesz spokojna? 3 miesiące po tym incydencie musisz zrobić sobie badania na obecność HIV i WZW C i będziesz wiedziała.

Gość nie osłabiajcie mnie
Tylko wtedy mogłaś zarazić się HIV jeżeli: - po pierwsze osoba która uzywała wcześniej papieru miała HIV - miałaś uszkodzoną skórę lub śluzówkę w okolicach wejścia do pochwy Pozaty jeżeli ktoś wrzuca papier toaletowy do kosza a nie do kibla to raczej nie używał go do podcierania... tylko do czegoś innego. Nie zanm też za wiele osób które onanizuja sie na imprezach a nawet jak już to pozostałości po wycieraniu tez zazwyczaj ladują w kiblu. Masz podstawy żeby się zastanawiać do czego służył papier i możesz zrobić sobie test ale jak dla mnie prawdopodobieństwo jest znikome.

Gość bernadetta1124
3 miesiące??????????? ja zariuje do tego czasu...nie miałam uszkodzonej śluzóki okolic intymnych. a musiałabym mieć żeby się zarazić??? o matko wiem, że jestem panikarą, boję się....

Gość nie panikuj
czemu tak panikujecie, teraz to i tak po fakcie, a stres bardzo źle wpływa na ciążę, za 3 miesiące zrób badania i nie przejmuj się, ryzyko jest minimalne, przecież nie wkładalaś tego papieru do pochwy, a wydzielina musiałaby być świeża i dostać się bezposrednio do twojej krwi, wirus nie przenika przez zdrową śluzówkę, przenika przez uszkodzoną, przez mikrourazy np. w czasie seksu jak weźmiesz na palec zakażoną spermę i rozsmarujesz we wnętrzu zdrowej pochwy to się hiv nie zarazisz, co innego podczas seksu, kiedy dochodzi do mikrootarć naskórka moim zdaniem możesz być spokojna o zdrowie dziecka i swoje :)

tylko nie smaruj się tą skażoną spermą jesli masz tipsy :p

Gość beranadetta1124
dzięki trochę mnie uspokoiłaś...ehhhh

Gość bernadetta1124
tylko w sumie papier jest szorstki i też mogło dojść do jakiegoś mikrouszkodzenia....ale mam nadzieję że się nie zaraziłam

Gość bernadetta1124
jeju napradę się boję....ryzyko niby minimalne, ale jest....umrę przez te 3 miesiące....chciałabym o tym nie myśleć ale jak...no i jak współżyć z ukochanym....on mnie pociesza, że to niemożliwe i nie chce gumki zakładać...

Gość mądrala11111111111
ryzyko wynosi jeden na milion. w zasadzie ogóle go nie ma.mogłaś co najyżej jakiegos grzyba złapać

Gość bernadetta1124
no to niestety nie prookacja tylko głupia prawda...czy możecie mnie jakoś uspokoić bo już sobie tak na maksa kręcam że szok