Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytam o tabletki

nie robie przerwy w tabsach, czy wtedy jest antykoncepcja?

Polecane posty

Gość zapytam o tabletki

jade na wakacje i aby nie dostac @ z odstawienia biore od razu nowa paczke, czy wtedy nie dostane @? czy dziaal antykoncepcja?

Pamietam jak przed slubem chcialam oszukac nature nie robiac przerwy...po skonczonym opakowaniu zaczelam od razu nastepne ...i co ???? okres przyszedl i tak :))))))))

Tak, działa. Pomyśl trochę: skoro przez 3 tygodnie blokujesz owulację hormonami i nie przerywasz stosowania tabletek, blokując ją nadal - to dlaczego masz nie mieć efektu antykoncepcyjnego? Ivonne, nie rób dziewczynie wody z mózgu. Nie przyszedł Ci żaden okres, bo na tabletkach nie ma miesiączki. Jest tylko sztuczne krwawienie z odstawienia, niemające nic wspólnego z naturalnym przebiegiem cyklu. A krwawienie to akurat u Ciebie mogło być wynikiem stresu związanego z ważnym wydarzeniem, jakim jest ślub (huśtawka hormonalna).

Jasne,że jest antykoncepcja.Ja właśnie kończę opakowanie z połączenia (zostały mi 3 tabletki) i wszystko bardzo dobrze, nie dostałam krwawienia, ani nawet żadnych plamień, którymi mnie straszono.Będzie ok.

Gość waniliaPyszna
ja tez nie robie przerwy lykam 2 opakowanie bo podczas 1 opak zwymiotowalam po imprezie mocno alkoholowej:P

Gość blackcat
antykoncepcja działa - ja też ostatnio brała dwa opakowania pod rząd aby nie mieć okresu w wyjazd (tyle że ja wzięłam dwa miesiąc wcześniej i po prostu przesunęłam okres który miał wypas w wyjazd a wypadł tydzień wcześniej dzięki temu) PROBLEM W TYM że całe drugie opakowanie miałam silne plamienia (przez 3 tyg) tak że jakbym w tym czasie jechała na wakacje to było by jeszcze gorzej bo okres czasem mam słabszy niz te plamienia.

Gość Nina333klara
Pomocy!! nie wiem co jest! biore tabletki z dwoch opoakowan z pierwszego 14 a z drugiego 7 i przez przypadek wzielam 22 tabletki. ostatnia wzoelam w czwartek a jest poniedzialek nie ma mam okresu! pomóżcie...