Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trąbka

Co sadzicie na ten temat...

Polecane posty

Jest rodzina ze wsi. Maja dzieci, jedne z nich juz sie wyprowadzily do miasta i pracuja, inne jeszcze zostaly na gospodarstwie. Gospodarstwo jest male i szczerze mowiac to zazwyczaj Ci ludzie klepia biede. Dzieci mieszkajace w miescie stwierdzily ze nic od rodzicow nie dostaly i powinni ich splacic bo maja gorzej niz Ci co zostali na gospodarstwie. Powinni wziac kredyt i dac im kase. Co o tym sadzicie?

Gość mogły zostać na gospodarstwie
to był ich wybór, że się wyprowadziły i nie powinny mieć żadnych roszczeń do pozostałych, ewentualnie - po śmierci rodziców

po śmierci rodziców należy im się część z gospodarstwa, ktoś napisał że mogły się nie wyprowadzać do miasta....tak samo można powiedzieć o tych dzieciach co zostały, mogły wyjechać to nie musiałyby spłacać

czyli uwazacie ze nie nalezy im sie nic, rodzice nie musza brac kredytu i ich splacac i ewentualnie po ich smierci moga sie domagac splaty?

pewnie że nie muszą brać kredytu i dawać coś tym dzieciom które wyjechały z domu do miasta....druga strona medalu jest taka że po śmierci rodziców pewnie też nic nie dostaną bo ci co zostali nie będą w stanie ich spłacić...

a z jakiej paki rodzice maja Im cos płacić. Po smierci rodziców majatek jest dzielony na wszystkie dzieci. Te które nie chca czesci gospodarstwa powinny dostac odpowiednia kase od tych którzy gospodarstwo beda mieli dla siebie. Ale moga sie również zrzec swojej czesci gospodarstwa na rzecz rodzeństwa które na nim zostaje.

ok, dzieki bo myslalam ze tylko dla mnie to jest oczywiste ze rodzice nic nie musza im dawac w sumie ja na miejscu ich rodzicow za takie postepowanie to bym sie wkurzyla i po mojej smierci tez by nic nie dostali