Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justassa

Teneryfa- rady

Polecane posty

Gość Justassa

Wykupiłam właśnie tygodniowy pobyt na Teneryfie po ślubie.Wolałabym jechać gdzieś indziej (np Kenia) bo ogólnie nie jestem wielbicielką leżenia na plaży tylko zwiedzania.Niestety nie wystarczyło mi pieniędzy i Teneryfa była najtańsza. Czy ktoś tam był? Co warto zobaczyć? jak jest z wynajęciem auta? będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki.

Gość Justassa
:D to chyba nigdzie nie jest wskazane..

Gość krokodyl dandi
Justa a schowasz mnie w walizce? W ciagu dnia bede cicho obiecuje maz sie o niczym nie dowie a w nocy zagramy w masazyste, lekarza i bad boya:) Meza wypuscimy do baru

Gość upupupupupupu
Justassa, bylas na teneryfie? jak wrazenia? opowiedz cos bo ja sie tez wybieram...

Gość podniesienieod

jeśli jeszcze nie wyjechałaś... jest co zobaczyć: Teide ( można wejść na czynny wulkan, ale trzeba sobie załatwić wcześniej pozwolenie w Santa Cruz, bez pozwolenia można wjechać kolejką na szczyt, La Laguna miasto uniwersyteckie, Maska, podróże statkiem ze szklanym dnem ( oglądanie dna oceanu ) przy odrobinie szczęścia spotkanie z delfinami, Octopus park wodny, ( podobnych parków jest kilka np. Loroparque ) grota św. brata Pedro przy El Medeano ( Ermano Pedro ), Parque Natural Las Caniadas park krajobrazowy i mnóstwo innych. Z wypożyczeniem samochodu nie ma najmniejszego problemu. Jeśli jednak będziesz chciała te rzeczy zobaczyć nie wiem, czy wyjdzie taniej niż Kenia, bo wszędzie płaci się za wstęp.

jeśli jeszcze nie wyjechałaś... jest co zobaczyć: Teide ( można wejść na czynny wulkan, ale trzeba sobie załatwić wcześniej pozwolenie w Santa Cruz, bez pozwolenia można wjechać kolejką na szczyt, La Laguna miasto uniwersyteckie, Maska, podróże statkiem ze szklanym dnem ( oglądanie dna oceanu ) przy odrobinie szczęścia spotkanie z delfinami, Octopus park wodny, ( podobnych parków jest kilka np. Loroparque ) grota św. brata Pedro przy El Medeano ( Ermano Pedro ), Parque Natural Las Caniadas park krajobrazowy i mnóstwo innych. Z wypożyczeniem samochodu nie ma najmniejszego problemu. Jeśli jednak będziesz chciała te rzeczy zobaczyć nie wiem, czy wyjdzie taniej niż Kenia, bo wszędzie płaci się za wstęp.

Gość Katrzyna
Sposób na Teneryfę jest bardzo prosty, otóż Teneryfa jest bardzo droga, dlatego trzeba umiejętnie podejść do tematu. Rodzice mają timesharing z HTC i przez to dostali wycieczkę, w związku z członkostwem w ichtam klubie nie wiem jak to się odbywało, w każdym razie za wycieczkę dwu tygodniową zapłacili jakieś 1000zł , czyli za same bilety, a mogą tak jeździć co roku, jak sa miejsca i odpowiednio wczesniej powiadomią organizatora, chyba tak najtaniej wyjechać

Gość Malorz
za pierdzenie na ulicy są mandaty

Gość justasaa
oo moj stary topik:) Teneryfa była dobrym wyborem, nie nudziliśmy się a na plaży spędziłam może pół dnia (nie licząc wyskoków wieczorami).Wypożyczyliśmy samochód na kilka dni i zwiedzaliśmy wyspę.Udaliśmy sie też na jednodniową wycieczkę na inna wyspę La Gomera-przepiękna! chociaż trzeba było wstać o 5 rano:)

Gość justasaa
to pytanie do mnie? ja już byłam, to stary topic