Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja pytam

Czy da sie przeżyć za 600 zł miesiecznie...?

Polecane posty

Gość ja pytam

? chodzi o utrzymanie jednej osoby, głownie kasa by szła na jedzenie i jakieś drobne wydatki, np. kosmetyki. Czy to mozliwe, zeby egzystować jako tako?

Gość buzi buzi buzi
nie mi wystarcza ledwo 2 tys

Gość ja egzystowalam za 200 zł
we Wrocławiu, wydawałam 50 zł na tydzień, zakupy robiłam w biedronce, w ten sposób dowiedziałam sie ze w tym sklepie są produkty (wybrane) dobrej jakości za niską cenę, teraz mam więcej kasy i nadal częśto kupuje w biedronce, choć nie musze

Gość taka sobie zwykla ja
moja znajoma musi utrzymac siebie i dwoje dzieci za...500 zl wiec Ty na pewno dasz rade.

Gość ja egzystowalam za 200 zł
nie licze opłat związanych z mieszkaniem

Gość ja pytam
hmm... dostałam propozycje pracy za 1100 na rękę. 500 zł odliczam na mieszkanie i opłaty. chociaż być może będę mieszkać z kolezanką, wiec moze wyjsc taniej, ale zakladam tyle... zostaje mi 600 zł w ręku i nie wiem czy dam rade... ewentualnei mogę szukac czegos jeszcze na weekend..

Gość ja pytam
dodam, ze nie jem mięsa :D

Gość jeśli nie robisz opłat
to pewnie! Mnie też starcza ok 200 zł na życie, za to opłat mam ok 500 zł.

500zł tylko opłat ??????? gdzie takie mieszkania tanie w utrzymaniu są ??:D pytam poważnie bo ja płacę ok 700zł to przynajmniej i mieszkam na własnym... Ty masz zamiar wynająć ?

Gość jeśli tylko na jedzenie
to powinnaś dać radę. Ja ostatnio na dwie osoby na samo jedzenie wydaję ok. 900-1000 zł, do tego jeszcze chemia i kosmetyki, leki, więc może żyjąc oszczędnie można i za 600 zł/os.

w Koszalinie - mieszkanie 2-pokojowe, 38,3 m2 - czynsz 260 z groszami, w tym woda i co, no a reszta - zależy (prąd, gaz, internet)

To odpowiedź dla Julk44 :-)

Gość dddddddddgg
ja za 600-700 utrzymuje dwie dorosłe osoby (tzn. to o czym piszesz - jedzenie+kosmetyki itp.)

Gość tja....
ja 500zł wydaje na dwie osoby w stolicy. moim zdaniem przy dobrej organizacji wystarczy i jeszcze zostanie na drobne przyjemności.

Gość ja pytam
no tak, do tego dojdzie liniówka 40zł/mies. plus raz w miesiacu jak bede chciala jechac do domu to 50 zł. ale mysle, ze poszukam jeszcze cos na weekend i bedzie ok :)

ja w katowicach mialam 900zl na reke z czego 500 szlo na pokoj z oplatami, wiec z 400 spokojnie wyzylam, wystarczylo zeby kupic jedzene i jakis ciuch czy kosmetyk lub wyskoczyc na piwko

ja mam mieszkanie 57m2 i opłaty spore... za wodę ok 50-60 zł media 30,19 ; w okresie grzewczym 170zł fundusz remontowy 82zł opłaty eksploatacyjne 72 zł TV internet prawie 90zł do tego prąd wychodzi ok 70zł gaz ok 30zł jeszcze tel ok 60zł na m-c u nas odstępne samo za kawalerkę to koszt od tys zł w górę :O do tego jeszcze mam szkołę 300zł miesięcznie wypłata też prawie 1050zł ledwo starcza na rachunki nie mówiąc o życiu :(

[zgłoś do usunięcia] julk44 - ja mieszkam w domku i opłaty w okresie letnim to jakieś 300 zł miesięcznie, nie wiem jak dla kogoś 500 to może byc mało?

no widzisz bo w domku nie płaci się takich głupot jak np fundusz remontowy czy opłaty eksploatacyjne. Bez tego też miałabym ok 300 :)

No może trochę przesadziłam z tym przynajmniej 700zł , ale mam do utrzymania jeszcze samochód także 700 co miesiąc jest :)

Jak mieszkałam w domku - to na opłaty i życie wystarczyło mi 300 zł - fakt, że było wszystko tańsze. Ale też wszystkie remonty itp - na mojej głowie były! A ogrzewanie?

tylko co do remontów to gdybym wydawała miesięcznie 82 zł na remonty, to dom - całe 165 m byłoby chyba srebrem i złotem wyłożony. Jak się zbuduje porządnie dom to przynajmniej przez 30 lat nie powinno byc potrzeby remontów.. Może poza malowaniem - robię co parę lat sama, koszt mniejszy nawet niż ta składka miesięczna

jaki z tego wniosek? życie w polsce jest cholernie drogie :(:(:O moja mama pracuje za granicą, zarabia ok 1500euro/mc dwa skromne pokoiki 350euro miesięcznie ją kosztują. Jedzenie wypas 50e tygodniowo, paliwo ok 80-90e miesięcznie. jaki z tego wniosek ? wydaje ok 700e miesięcznie na wszystko i resztę odłoży. Spróbujcie w pl przeżyć za 700zł nie będąc w biedzie :O