Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadowa dziewczyna

jak sie zachowac?

Polecane posty

Kiedy ktos w czasie rozmowy jest bardzo powsciagliwy ,nie za bardzo chce ujawnic cokolwiek ze swojego zycia,zycia swoich doroslych dzieci,ale sam bardzo chetnie wyslucha i przedewszystkim zadaje pytania o twoje osobiste sprawy.Kiedy natomiast nie udzielamy odpowiedzi,albo delikatnie dajemy znac ze"nie mamy ochoty odpowiadac na krepujace nas pytania"osoba ta,dalej naciska,albo w czasie rozmowy robi "podchody"pytajac sie o dana rzecz kilka razy?Emaile-wiadomosci- od tej osoby sa dwu zdaniowe,krotkie, bardzo formalne.Dodam ze chodzi o osobe z rodzny.

Gość zj
mow tylko tyle ile ty chcesz.. o reszte jak pyta gzrecznie wytlumacz ze nie chcesz o tym mowic.. jak bedzie naciskac dalej a ty sie nei zlamiesz i nie powiesz to w koncu sie takiej wscibskiej osobie znudzi..

Dobrze zrozumiałam sytuację? Ktoś Ciebie wypytuje o sprawy o których nie chcesz mówić i oczekuje szczegółowych odpowiedzi a na Twoje pytania odpowiada zdawkowo i lakonicznie??Jeśli tak to tez udzielaj zwięzłych odpowiedzi i sugeruj, że nie chcesz jakiegoś tematu poruszać.Jeśli się nie da w formie aluzji to wprost,"wybacz ale nie chcesz o tym rozmawiac".W końcu każdy człowiek ma prawo do jakiegoś marginesu prywatności,są sprawy o których się nie mówi.Piszesz ,że ta osoba chętnie wysłucha.Odnoszę wrażenie,że to może być pewna poza, która ma zachęcić kogoś do zwierzeń i wtedy owa osoba uzyska informacje które ją interesuja.

scarlet chyba trafilas!czy slusznie uwazam,ze to jest sygnal"nie przepadam za toba,nie lubie cie,ale ze jestesmy w rodzinie to zachowam pozory normalnosci?"ok napisze tu chodzi o moja tesciowa.

Scarlet heh,kiedy ja pytam sie jej co slychac u jej drugiego synka-tego bardziej kochanego,to zawsze jest ta sama odp"ze sa zdrowi,oboje pracuja",zawsze ta sama opd.a jak przypadkiem z drugiej reki, od dalszej rodziny- dowiadujemy sie ze sie ow syn buduje,nie wierze ze "zapomniala o tym wspomniec, dodac"!to ja jej sie zapytalam pare dni pozniej o cene gruntu i domu,tak jak ona sie mnie o wszystko wypytuje i wiesz co...odpowiedzi nie otrzymalam tzn.emailu.Kto zataja takie info i dlaczego?

Gość
albo tak jak piszesz albo hcce w jakis sposob wykorzystac te informacje ja bym nie kontynuowala znajomosci

Chyba ze sama sponsoruje ta budowe i nie chce aby ten drugi syn sie dowiedzial i tez sie upomnial albo co?

halo jest tu ktos?

Gość scarle1976**
moze coś w tym być ze się jakoś dokłada do budowy:ale po co robić z tajemnice z tego ze ten drugi syn sie buduje??A twoje pytanie o ceny gruntu mogła zbywać moze dlatego ze się boi ze wy tez będziecie sobie chcieli domek postawić?? No nie wiem tak mi sie wydaje... ludzie są czasem dziwni, nie do końc ogarniesz o co chodzi niestety

dla mnie Skarlet to tez niepojete!pytanie o dom i grunt zadalam w tym samym zdaniu,nie odpowiedziala wogole.A jak myslisz te jej zdawkowe odpowiedzi moga znaczyc tyle co:zachowuje pozory normalnosci kontaktu",aby jakby co to sie wywiedziec co tam u nas slyszno?

Moze też ma taką wścibską naturę,że życzy sobie być o wszyskim informowana, tkwi w przekonaniu ze kazdy powinien jej wszystko mówić a sama tylko mówi tyle ile sama uwaza za stosowne

Mam tez inna teorie jej zachowania:pozostawia sobie swojego rodzaju "furtke-zaplecze"aby miec jakiekolwiek wiadomosci,a tak naprawde to mnie znosi jako zlo konieczne?!

jak myslicie?

spisz?