Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maaariii4

Tabletki, 7 dni przerwy ....

Polecane posty

Witam, mam problem tego typu ze na smierc zapomniałam którego dnia ostatni raz brałam tabletkę (tą 21) i nie moge sobie przypomniec niestety ... zatem czy jesli ta przerwa bedzie trwała 8 dni zamiast 7 to bedą jakies konsekwencje ? Czy spokojnie moge zaczac brac tabletki dzien pozniej ? Pomocy ...

Gość do autorki topicu
nie nie możesz. Na opakowaniu pisze że NIE wolno przerwy przedłużać :o To twoje pierwsze opakowanie? Bo nie wiem jak można zapomnieć kiedy sie bierze tabletki :o

Gość tan
a to jest tak ze robi sie 7 dni przerwy i kolejna tabletke bierze sie 8 dnia tak?

Gość Agaatttttaaa
jak ostatnią bierzesz w poniedziałek to po przerwie nast. w kolejny wtorek, tak że zawsze kończysz w ten sam dzień tygodnia

Gość tan
czyli jak ost wzielam w sobote to kolejna z nowego opakowania wypada mi w niedziele tak?

Gość jatakajajedyna
tak, w niedzielę. Przerwy NIE wolno przedłużać.

jeśli nie pamiętasz kiedy wzięłaś ostatnią to skąd wiesz, że przerwa będzie trwała 8 dni a nie 9? żeby nie stracić zabezpieczenia zacznij nowe opakowanie jak najszybciej, nawet dziś, bo przerwę możesz skrócić ale nigdy nie wydłużyć. tylko przeczytaj w ulotce jakie są skutki skrócenia przerwy, bo nawet nie wiem co bierzesz.

Gość z praktyki-
zdarzalo sie, ze sobie wydluzalam przerwy do 8 dni miedzy opakowaniami, bo np chcialam sobie ustawic okres na poczatek tygodnia, zeby w weekend spokojnie baraszkowaz z mezem, a blizej do celu bylo wydluzyc przerwe, niz ja skrocic o dzien. I nic zlego sie nie stalo. Takze przy zmianie pigulek na inne nie robilam tak, jak podaja w ulotce- opakowanie za opakowaniem bez przerwy, a zawsze stosowalam je po przewidzianej przerwie na miesiaczke i nic mi sie nie stalo.

Gość echhhhhh
hehehe potem zawsze tabletki są winne nie one :P Głupie jesteście - zwłaszcza ta od "praktyki" - zbadaj sie na płodność :o