Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabletki

podór po FENOTEROLU

Polecane posty

Gość tabletki

czesc :) jestem w 33tyg. od miesieca wiem ze grozi mi przed wczesny poród lekarka zapisała mi fenoterol 12tabletek na dobe i 3 izoptimu. Interesuje mnie to jak kobiety które to brały rodziły..? słyszałam ze po długim zażywaniu tego poród jest wywoływany,ponieważ kobieta nie może sama rodzic.:( wiec proszę kobiety które rodziły po tym kelu napisały jak to u nich wyglądał ten poród.

Gość tebletki
a kiedy odstawiłaś.?

ja w 20tc mialam zalozony szew na szyjke a od ok 28-30tc bralam Fenoterol. Po odstawieniu za 3 dni odeszly mi wody (bylam wtedy w szpitalu) ale zadnych skurczy nie mialam :( porod wywolywany 14 godz rodzilam i niestety nie wspominam dobrze bo sie porod pokomplikowal i bylo ciezko ale tto niekoniecznie musialo byc po fenoterolu chociaz fakt faktem ze porod wywolywali...

ja odstawiłam tydzień przed porodem bo już na mnie kompletnie nie działał. miałam 2 podejścia do porodu. 1- jak dostałam takich skurczy ze lekarka stwierdziła ze na pewnio urodzę. ale rozwarcie się nie zrobiło więc mnie odwieźli na patologię. po kilku dnich odeszły wody i urodziłam szybciutko. no ale nie jest to typowa sytuacja- nie wiem jak to jest jak się leki bierze do końca