Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce znieczulenie

znieczulenie zewnątrzoponowe na czczo?

Polecane posty

Gość chce znieczulenie

trzeba byc na czczo przed podaniem tego znieczulenia przed porodem??

Gość nie trzeba
jak robią cesarke, bo dziecko się dusi, to dają znieczulenie niezależnie od zawartości żoładka, poza tym we wczesnej fazie porodu organizm sam się oczyszcza, normą jest biegunka i wymioty i na jedzenie raczej nie będziesz miała ochoty

Gość kromka chleba ze smalcem
Ale zzo to nie operacja, nie musisz byc na czczo.

z tym brakiem apetytu to różnie bywa...ja nabierałam sił przed porodem. a gdyby trzeba było być na czczo to chyba mało kto dostałby znieczulenie. bo poród czasem przychodzi znienacka, albo wieczorem. Więc ciężko wyczuć kiedy trzeba być na czczo a w wielu przypadkach nie jeść pół dnia...

Gość Błażej i Mikołaj
zzz to żadna operacja! Ja tam byłam po solidnym śniadaniu, nawet ordynatora spytałam czy to w niczym nie przeszkadza;-) jeść mi nikt nie zabraniał, ani pić oczywiście, popijałam wodę jak mi leciała kroplówa z zzo

Ani do porodu, ani do znieczulenia ZZO (w kręgosłup) nie trzeba być na czczo. Jeżeli w czasie porodu nagle trzeba wykonać cięcie, to też nikt nie patrzy na to czy jesteś na czczo czy nie, podają specjalny lek (cytrynian sodu) zapobiegający zachłyśnięciu treścią żołądka i po sprawie. Tylko na planowane wcześniej cięcie cesarskie trzeba być na czczo.