Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gklj

jesli pojde do solarium i wysmaruje sie na twarzy

Polecane posty

Gość gklj

filtrem 5 to mnie nic nie zlapie ?

Gość najlepiej
najlepiej to przykryj twarz ręcznikiem albo t-shirtem, a do twarzy kup krem samoopalający Dove Summer Glow (do skóry ciemnej lub jasnej, w zależności od tego jak bardzo masz zamiar się opalić na solarium) i nakładaj do na twarz raz na 3 dni (bo tyle mniej więcej będzie się na niej utzrmywał) nie opalaj twarzy, bo nie warto. bedziesz miała/miał 24 lata i bardzo widoczne zmarszki mimiczne, więc odradzam.

Gość Agaatttttaaa
albo poprostu wyłacz lampy nad twarzą:)

Gość gklj
nie no moge delikatnie sie zaumienic, ale po prostu moja buzia sie juz troche opalila, i ma piegi, nie chce miec ich wiecej ... ;/ jutro ide na wesele i chce jakos normalnie wygladac, zalezy mi na opalonych nogach ;/ Musze przystopowac przeciez, bo nie chce zeby buzia wygladala strasznie ;/ ale tez nie za blado ... chyba 5 wystarczy

Gość a kremy
a kremy przeciwzmarszczkowe kosztują dużo więcej niż wydajesz teraz wizyty na solarium jest takie powiedzenie, które pewnie znasz: "dziś opalenizna, jutro blizna" i niestety taka prawda

Gość Dove Summer Glow
do twarzy kup Dove Summer Glow. ja mam ten do skóry normalnej i ciemnej i jest super. a twarz na solarium przykrywam, bo vichy myokine jest drogi, więc nie chcę więcej zmarszczek. szkoda cery.

Gość gklj
wiem, wlasnie keidys nie zwracalam na to uwagi i opalalam ja ale etraz troche spowaznialam i zaczelam zwraca uwage na to . Niestety juz sie bede starzec coraz bardziej, moja buzia juz sie troche opalila, ma pegi, i juz mam wrazenie ze wyglada staro, a skora ja to widze to znaczy, ze tak musi byc, postanowilam opamietac sie w miare wczesnie, dlatego juz nie mam zamiaru jej opalac. Kiedys stosowalam samoopalacz, ale robil mi plamy na buzi ;/gdy juz schodzil, brzydko to wygladalo ;/ no dobra to posmaruje sie 20 :D albo 10 bo chyba nie mam 20, nie chce lezec, pojde na stacace, bo na lezacym ostsnio duzo chorob sie lapie ;/ poza tym lopatki sie odbijaja na lezacym ;/

Gość prawde ci powiem
daj se na twarz swoje majtki to na pewno cie nie opali :O

wiesz czytalam ze 15 min na solarce to w przyblizeniu 8h na pelnym sloncu wiec ja Ci mowie ze bym nie uzyla filtra ponizej 10 napewno, bo to prawie tak jakbys nic nie uzyłaa

Gość jjjjjjjjjjj_______--
ten krem wyżej to jest specjalny samoopalacz do twarzy, a nie taki do reszty ciała. u mnie nie zostawia żadnych plam. jak masz problem z takimi plamami to zawsze możesz zrobić pilling.

Gość gklj
ja 15 minut bym tam nie ustala;/ z ledwoscia wytrzymuje 10 ;/ wystarczy mi jak pojde na 7 min . Jutro to wesele, nie wiem czy isc dzis na to solarium , czy dzis ;/ albo dzis i jutro:P haha nie chce przesadzic, juz teraz jestem troce przyrumieniona, ale to przez to, ze bylam nad morzem, no ale pogoda byla tylko przez 2 dni wiec wiele sie nie opalilam ;/

Gość gklj
no wlansie nie mam zaufania do samoopalaczy;/ do tej pory mam na policzku jedna neiwielka plame -jasniejsza od reszty ciala, nie wem czemu, wlansie po opalaczu.

Gość co z tym samoopalaczem
gklj NO WŁAŚNIE!! czytałam tu na kafe, że dziwczyny skarżą się na samoopalacze, że niby odbarwiają skórę. Słyszałam też, że zostawiają trwałe brązowe przebarwienia. To prawda?? ktoś wie??

Gość jjjjjjjjjjjjj____________
samopalacze nie odbarwiaja skory. plame na policzku nasz z innego powodu - prawdopodobnie przebarwienie skorne, ktore moze byc wynikiem wczesniejszej ekspozycji na slonce, albo przyjmowanych lekow

Gość gklj
wlasnie o tym pisze .. ja kiedys stosowalam dosc czesto i od tamtej pory duzo czasu minelo bo z rok i nadal mam ta sama plame ;/ Nie wiem od czego to zalezy. I zawsze musialam czekac az zejdzie mi caly z buzi , bylo Ciezko bo schodzil strasznie ;/ Wygladalam jakbym byla brudna i jakbym miala zoltaczke , a nie byla opalona ;/ teraz to wsyztsko szkodzi, samoopalacz, puder, solarium, nie wiem czego mam uzywac;/

Gość jjjjjjjjjjjjjj______________
albo uwarunkowane genetycznie i nasilasie w okresie dojrzewania byc moze jedno z twoich rodzicow lub dziadkow ma podobne zmiany skorne, piegi, znamiona, itp. jak masz piegi i znamiona to tym bardziej nie powinnas opalac twarzy

Gość kfkfkfkkkk
Foltry nie działają w solarium, bo zatrzymują inny typ promieniowania. Wyłącz lampy, a dla pewności, połóż ręcznik albo część garderoby na twarz.

Gość gklj
chcialam ejscze spyrac, czy nic sie nei stanie jesli pismaruje sie emulsja uva 10 , na twarzy ?;/ mam jescze z filtrem 24 - tylko ten to jest jakis wyszczuplajacy, wiec nie wiem czy moge na twarz go polozyc, nie wiem ktory bedzie lepiej zastosowac;/

Gość tjaaaaaa.....
wyłącz po prostu lampy nad twarzą żaden krem z filtrem ci nie pomoże, bo lampy solaryjne opalają innymi promieniami UV, niż słońce

Gość gklj
piegi mam tylko na twarzy, glownie na nosie... Plam tez nie mam oprocz tej jednaj, nie wiem moze kiedys od opalania mi sie zrobila , skora mi zeszla i tak juz zostalo, nie ejst badzo widzoczna, ale jak sie przyjze to ja widac ;/ zadnych innych zmian nie zauwazylam . Ale na stojacym nie da wylaczyc lampy. To w takim razie zarzuce sobie cos na twarz

Gość WAŻNE
Plama, którą masz na twarzy nie jest od użycia samoopalacza, tylko przebarwieniem skórnym. Przebarwienia usuwa się u kosmetyczki poprzez głębokie złuszczanie naskurka. Zabieg nazywa się to dermoabrazja i NIE jest przeznaczony dla młodych dziewczyn, tylko tych po 20stym roku życia i starszych. Pozostałości po samoopalaczu, jeśli nie był on przeznaczony do twarzy, bywają rzeczywiście trudne do usunięcia. Wtedy trzeba zrobić peeling. Samoopalacze z przeznaczeniem do twarzy są delikatniejsze i ładnie się zmywają, kiedy zwyczajnie myjesz twarz. Jeśli twoja cera jest bardzo jasna (co sugerują piegi), a reszta ciała jest lekko opalona (nie „heban”) na solarium, to użyj takiego do cery od jasnej do normalnej (znajdziesz info. na etykietce produktu). Piszesz, że masz piegi, więc wygląda na to że masz jasną i wrażliwą skórę, dlatego nie powinnaś jej zbyt często eksponować na słońce. ŻADEN kosmetyk z filtrem przeznaczony do ochrony skóry przed nieporządnym działaniem promieni słonecznych, nie uchroni cię przed promieniami UV w solarium. Te solaryjne to inny rodzaj promieniowania, niż naturalne słoneczne! PRZYKRYWAJ TWARZ, nawet gatkami, jak ktoś tu powiedział, czymkolwiek, bo buzię masz jedną więc dbaj o nią.