Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsff

zostalam OSZUKANA przez kierowce autobusu!!!!!!

Polecane posty

Gość fsff

wsiadlam z rocznym dzieckiem!powiedzialam:prosze bilet dla mnie i mojego dziecka ostatni raz jechalam autobusem 10 lat temu,nie znam cen biletow... usiadlam ,patrze a tu dwa normalne policzone! podchodze od razu do kierowcy i mowie ze ulgowy chcialam. mowi:OK,jak bedzie pani wysiadac.... ale okazalo sie ze wszyscy wysiedli,na ostatnim przystanku zostalam sama w autobusie i ten facet mowi mi ze nie! nie odda mi pieniedzy!zaraz powiecie ze tu chodzilo tylko o ok 4 zl!ale nie o nie mi chodzi,ale o to jak mnie potraktowal!oszukal mnie i tyle! gdzie mam z tym isc???chce zlozyc na niego skarge! na dodatek byl beszczelny!wzielam jego dane i nie mam zamiaru tak tego zostawiac!

Gość to chyba jesne że do
jego przełożonych

szkoda ze nikogo nie bylo w autobusie zebys miala swiadka bo teoretycznie nie masz jak udowodnic, ale koniecznie zglos ta sprawę przedsiębiorstwa autobusowego, bo ten kierowca to jakis idiota :O

Gość fsff
moje dziecko zaczyna chodzic wiec trzymalam je za raczke... nawet gadalam do tego capa kierowcy zwe pierwszy raz moj syn jedzie autobusem itp... bylam ostatnia wsiadajaca...wszyscy juz siedzieli....zadnej kolejki, wiec to oczywiste ze kupuje bilet sobie i dziecku.. roczniak ma za darmo????no to juz w ogole porazka... myslalam ze ulgowy...

Gość fsff
nie,nie mialam wozka...mieszkam metr od przystanku... a na miejscu ktos na mnie czekal samoch..

Gość hgdhdgjh
Dziewczyno.Lokalizujesz co to za przewoźnik,piszesz list do Dyrektora z opisem,kiedy ,o której godzinie i gdzie jechałaś,kserujesz bilety.Rządasz przeprosin i zwrotu nadpłaty na adres domowy.Ja już jednego gnojka tak załatwiłam.Nie dajcie się ludzie oszukiwać bo tu nie chodzi o 5 zł tylko o przyzwolenie na oszustwo!! Zadzwon na dworzec,podadza Ci co to za oddział PKS i już! trzymam kciuki.Sprawa jest ewidentna.Opisz cała sytuacje zaznaczając że w przypadku rozwiązania sprawy nie na Twoją korzyść powiadomisz Rzecznika Praw Konsumenta oraz Lokalne media. Co cholera facet slepy i nie widzi że to małe dziecko i bilet bezpłatny ma wydrukować? Dopisz w piśmie że posiadałaś dokumenty poświadczające wiek dziecka 9np książeczka zdrowia) bo mi gnojki chcieli weprzeć ze nie potrafiłam udokumentować ile mqa lat dziecko i zmuszony był kierowca widać zwykły bilet(moje dziecko miało 4 miesiace wiec głupi by lepiej nie wymyślił...

ja zostałem oszukany przez kanara w pociągu, bo leciałem na zbity pysk o 20 ze szkoły na pociag, kolejka do kasy w chuj długa wiec se mysle ze w pociagu se kupie, a ten do mnie ze mam mu zaplacic 4 razy wiecej, to jak za przejazdy w obydiw strony... ja na niego zonka i sie pytam kurwa ile?? pare razy zdarzylo mi sie jechac w drodze powrotnej bez biletu wiec wiem ile kosztuje, wczesniej mu dałem legitymacje wiec ja do niego mowie zeby mi ja oddał to moze jeszcze zdaze do kasy, a ten mi ja schował i udawał ze mnie nie widzi... mysle " o poczekaj kurwo", udawałem ze nie mam tyle pieniedzy wiec wzial mnie do pierwszego wagonu tam siedziałem z innymi "przestepcami" :D kolo spisywał moje dane z legitymacji cos tam pierdolił ze mam za to zaplacic, do dzisiaj nie zaplacilem a minelo 3 lata :P

Gość fsff
dzieki za rady:) dzis tam pojde..zobacze co bedzie...jak mnie splawia to napisze list. o!chamstwo w bialy dzien!

pytalam o wozek,bo za niego trzeba miec bilet tak jak i za duzy bagaz,a dzieci faktycznie do 4-go roku zycia maja bezplatny przejazd. jezeli to byl miejski autobus to pofatyguj sie do zajezdni,tam mozesz zlozyc skarge.

Gość musisz sie z deka nudzic
Jak chcesz sie fatygowac do zajezdni zeby na jednego kretyna zlozyc skarge. Takie twoje prawo i rob co chcesz.

jesli nie zlozy to kretyn poczuje sie bezkarny i zacznie praktykowac takie numery czesciej nie mozna na to dawac przyzwolenia brakiem reakcji nawet jakby chodzilo o 50 groszy :O

Gość ale to na pewno
kolega kolegi kierownika MPK. Skończy się tak "idz przepros ta glupią babe i oddaj jej 4zl, bo sie skubana nie odczepi" ;) Wiecie ile takich skarg jest heheh, mocherowe berety biją rekordy, a bo drzwi za szybko zamknal, a bo z przystanku uciekł, za ostro zachamowal i jajka sie zbiły.

Gość She83
kiedys jak jechalam autobusem (100 lat temu to bylo:P), kierowca potracil kobiete na rowerze, zwolnil, kobieta wstala ale taka otumaniona, a kierowca uciekl - w autobusie nikt nie zareagowal bo same dzieciaki jechaly

Gość fsff
to byl autobus z mojego miasteczka do pobliskiej wsi. jesli kiedys bede chciala ponownie pojechac tym autobusem,o tej samej godzinie to znowu spotkam tego buraka!i co?mam sie wtedy glupio czuc bo wyszlo na jego???? nawet jesli wyjdzie na jego ,to bede miala czyste sumienie ze "cos"zrobilam,bo nikt ze mnie debila robic nie bedzie!

Gość SAMA Z SIEBIE ZROBILAS
Kierowca jest od kierowania a nie jako informacja turystyczna. Sama powinnas wiedziec za co sie placi, za co nie, i co ci przysluguje. Jakby kierowca mial myslec za pasazerow to by mu baniak pękł.

czemu to ty masz się czuc głupio skoro to on zachował się nieuczciwie? i nie zgadzam się z przedmówcą, który tweirdzi ze kierowca nie musi wiedziec ile za bilet - skoro je sprzedaje to rzecz jasna ze musi tak samo jak kazdy inny sprzedawca w sklepie czy kiosku wie ile ząda za swoj towar

Gość sama z siebie mylisz sie
jezeli jade autobusem powiedzmy raz w roku to nie mam obowiazku wiedziec ile kosztuje bilet i to kierowca ma mi tej informacji udzielic, autorko pisz skarge bo nastepnym razem moze za niepotrzebny bilet temu baranowi płacic ktos z nas

Gość
poszukaj siedziby zkm w tym miescie i piszesz skarge- kierowca autobusu linii x, odjezdzajacego z przystanku y o godzinie z potraktowal mnie w taki sposob (opis), gdy chcialam wyjasnic sprawe, byl bardzo nieuprzejmy, wrecz opryskliwy (...) zachoanie tego pana zniecheca mnie do korzystania z panstwa uslug i najlepiej zanies to osobiscie mnie wezwal kierownik ztm i przeprosil na forum, gosciu dostal po pensji

Gość SAMA Z SIEBIE ZROBILAS
A mamusia pokazała dokument potwierdzajacy ze dziecko ma miej jak 4 lata ? Czy może kierowca mial laskawie pytać ile brzdąc ma lat, nosz kurwa bez jaj.

Gość jfhgfjvhgsf
nie pitol głupot.Woła bilet dla siebie i dziecka,jak nie wie ile dziecko ma lat to prosi o dokument i proste.Burak jakis i tyle. Ja proponuje napisać pismo bo te twoje tłumaczenia to beda mieli w nosie.Co na piśmie to naa piśmie i po co masz sie denerwować.A pozatym na oficjalne pismo muszą dać odpowiedz i nie zapomnij kierować do dyrektora ppks...

Gość sama prosila bilet dla dziecka
Nie w kierowcy interesie informowac ze do 4 lat gratis. Mogl przypuszczac ze ma ponad 4 lata.

Gość eeeeeeeejjjjjjjjjjjjjeni
ludzie to jest proste jak budowa cepa! nie wiedział jak wystawić bilet zerowy to wystawił odpłatny.Co za kretyn!

Gość pirdolicie hipolicie
jak to nie ma obowiązku znać przepisów ? Musi znać i koniec to jego praca i tyle ..oszust jeden

Gość lgjgujfdjg
malutki na rekach i ma ponad cztery...nie bo jjebne!ludzie bronicie oszusta?

Gość
a i - dzieci do 4 roku zycia bezplatnie, 4-18 ulgowe, studenci ulgowe, bez wzgledu na wiek (teraz jest wpis w legitach, ze na mzk 50%, na pkp i pks- do 26 rz- 50%... czyli jelsi nie macie w regulaminie ze studenci do 26 rz ulgowo tylko studenci, to nawet jak masz 40 a studiujesz to masz ulgowe ;p - wozek, jesli jest w nim dziecko bezplatnie - pies, bagaz, o ile jestes w stanie utrzymac go w rekach i nikomu nie zawadza- bezplatnie

Gość jajajajajajajhhajja
ja jaqk jade z młodym to wołaam jeden bilet normalny.a KIEROWCA Z REGUŁY PYTA:A DZIE CCKO ILE MA LAT?mówie 3 i wtedy prosi o dokument i proste. ale nie że wali mi 2x normalny bo bym zabiła chyba

Gość a pisz skarge nawet na
10 stron A4 (wlicz w odszkodowanie wklad od dlugopisu - koniecznie) Myslicie ze mu cos zrobia :D brakuje kierowcow , dla tego jezdza stare pryki i nikt takiego nie zwolni, bo brak chetnych do siedzenia 3/4 dnia w zasmierdzialym autobusie. Milego pisania.