Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nofat

Dieta amerykańska-warto?

Polecane posty

Gość nofat

Śniadanie filiżanka świeżo zaparzonej kawy naturalnej lub słabej herbaty żadnych dodatków topiony serek o ulubionym smaku - 50g Drugie śniadanie 1jajko ugotowane na twardo lub miękko bez soli pomidor Przekąska jabłko Obiadokolacja 20 dag chudego twarogu z ziołami ale bez soli papryka albo ogórek Wieczorem kieliszek czerwonego wina kolejne 2 dni 1000kcal. Jakie wrażenia?

Gość nofat
Ktoś stosował?

stosowalam kilka razy u mnie szlo 2 kilo na tydzien ale trzeba miec silna wole bo jest glod i chec na wszystko inne.a jojo typowo po niej nie mialam ale caly czas bylam w tym czasie na diecie wiec nie trudno bylo to utrzymac.

ja rok temu na tej diecie schudłam 10 kg , w 2 tyg . ale do tego rano biegałam i wg , tańczylam , i jeździłam na rowerze stacjonarnym ,czasem jakieś brzuszki czy coś ;> tylko że potem , przez ten rok z 75 kg ,schudłam do 65 i , potem tak bylo ze raz bylo 62 , potem 67 , 63, 66 i 65 . takie wagi później mialam przez rok ;> :P ale to pewnie ze czasami dużo jadłam :) teraz dalej się odchudzam ale już nie na amerykańskiej . a pozatym - z czasem to się nudzi ! :) ale jeżeli chcesz schudnąc, to warto ;)

A da się jeść sam serek topiony??? :/

ja jadłam np . serek z szynką topiony :P bo mi bardziej smakował - da sie ten w trujkąciku jadlam ,bo wiecej nie umiałam ;) jak się chce to się da :P a czasem wogóle nie jadłam :)

A ja myślę, że jak się jest na diecie i je się mało i jeszcze wpycha w siebie coś co nie bardzo nam smakuje, to po prostu szkoda miejsca w żołądku ;)

też prawda :) hm . . ale ;P czasem warto zjeść , można próbować różne smaki , każdego dnia inny ?;>

Ja np. nauczyłam się nie jeść chleba. Codziennie jem jajecznicę (generalnie moja dieta jest bardzo białkowa) i nie zagryzam jej żadnym pieczywem. Nauczyłam się, a nawet posmakowało mi, ale mimo to jedzenie samego serka topionego wydaje mi się dziwne :)

to kwestia przyzwyczajenia :) ja właśnie mam zamiar od września przejść na bardziej białkowo - ważywną z dużą ilością błonnika ;)

Błonnik łykam w tabletkach :) Jem właściwie tylko mięcho (pierś z kurczaka), ser i jajka. Do obiadu dodaję trochę kalafiora i brokułów. Lubię tą dietę, dobrze się na niej czuję i nie tylko dlatego, że dobrze odchudza, najzwyczajniej mam więcej energii, nie czuję się ociężała, ospała, albo osłabiona. Polecam :)

Wiesz, ja generalnie od mojego najgrubszego okresu, do teraz schudłam jakieś 25 kilo. Tylko, że to trwało parę lat i nie zawsze była to dieta białkowa. Najlepsza jest ona na pozbywanie się końcowego tłuszczyku. Ładnie wychodzą po niej mięśnie na wierzch :)

napewno na zakończenie kuracji odchudzającej , ją wybiore ;) jakbyś mogła mi podać jakiś swój przykładowy jadłospis dzienny ?:P

Z samego rana piję ocet jabłkowy (oczywiście rozcieńczony wodą :) ), dopijam kawą, jem jogurt (owocowy, tak kompletnie sobie węglowodanów nie odmawiam :P ), później około 12.00 pochłaniam ciasteczka lu go (uwielbiam :) ). Na obiad jem pierś z kurczaka z niewielką ilością brokuła i kalafiora, na kolację jajecznicę z dwóch jaj, z dodatkiem serka i jakiejś wędliny. U mnie taka dieta się sprawdza. Do południa, trochę słodko, popołudniu głównie białko. Nie jem zbyt dużych śniadań i nie głodzę się wieczorem, bo nie widzę, żadnych efektów nie jedzenie po 18.00. Najwięcej schudłam mieszkając we Włoszech i jedząc gigantyczna (jak na polskie normy) kolacje o godzinie 21.00, za to kompletnie nie jedząc śniadań. Generalnie uważam, że te ostatnie są mocna w naszym kraju przereklamowane :P Aha i wciągu dnia sporo piję, przede wszystkim wody z sokiem z cytryny i samej wody, herbat nie lubię :)

witam ,ciekawa ta wasza dietka chyba sie tez na nia skuszetylko co z obiadami czy trzeba co dzien jesc kurczaka i czy moze byc smazony czy gotowany

witam ,ciekawa ta wasza dietka chyba sie tez na nia skuszetylko co z obiadami czy trzeba co dzien jesc kurczaka i czy moze byc smazony czy gotowany

Ale to z kurczakiem to moja własna dieta :D, a nie jakaś tam amerykańska :D Ja kuraka głównie piekę, bo w ten sposób mogę sobie przygotować obiad na parę dni z góry, dogotowanie do tego kalafiora, albo brokuła zajmuje parę minut. Czasami pierś smażę, czasami zamiast kurczaka jem łośka (czyli łososia, mniam :P ). Na jutro szykuje sałatkę ryżową (a co tam w weekend można sobie pozwolić :) ), będzie tuńczyk i warzywka do tego, pychotki :P

24 a ile schudlas na tej twojej diecie bo ja sporo musze straci z 15 kilo mam 152 i waze 63kg masakra

Wiesz co, nie wiem ile konkretnie bo nie mam wagi i to właściwie nie dieta, ja po prostu się tak odżywiam, taki styl życia, tyle :) Mam 166 cm wzrostu i ważę około 53 kilo. Nie zależy mi chyba, żeby być szczuplejszą, natomiast fajnie by było mieć jeszcze jędrniejsze i smuklejsze ciałko, to jest mój priorytet. A jeśli chodzi o motywację, to w najgrubszym momencie życia, jakieś 10 lat temu, ważyłam 75 kg. Schudłam bardzo, bardzo wolno, latami wręcz i nie celowo. Najpierw spadłam do 65 kilo i przez parę lat tyle ważyłam, potem magiczną granicą było 58, a teraz nie przekraczam 55.

dzieki za twoje wskazowki jutro sie odezwe teraz ide juz spac bo mni muli na sen :) to do jutra 🖐️

Co tam??? Ja pochłaniam obiadek :) Ryż z warzywami i tuńczykiem :) Dziś będzie węglowo :P

ja dziś na śniadanie dwie surowe parzone,obiadu zero i trzy herbatki czerwone na wieczór tez herbatka ;)

Ja tam jem zawsze kolację, zwykle jajecznicę i dziś nie było inaczej :P

mnie kusi bo mam sałatkę zrobioną taką jak na wigilie ale sie powstrzymuje ,popijam herbate i pale co chwile bo jesc mi sie chce:(

heh ;) 24 - schudłam już 2 kg , na tym oszczedzaniu , ale wylądowałam wczoraj w szpitalu , problemy bardziej zdrowotne , ale brak witamin i mg i tak dalej - przyłożyło się do tego :P dlatego od dziś już mż . . . bo na prawdę mi zależy na ładnej sylwetce , ale zdrowie ponad wszystko ;) ! i od września białkowa ;) a jak tam u Ciebie ?:) ile masz lat ?:P

Grubasku, ze mnie stara dupa :D, w tym roku skończę 27 lat. Odchudzam się przez całe życie. Jak byłam mała, to wszyscy mówili, że jestem pulchna, potem, że chyba grubokoścista :D Byłam wpędzana w kompleksy nawet przez rodzinę, oczywiście nie celowo, ale jednak. Tak na prawdę nie jestem już pulchna i nigdy nie byłam grubokoścista :D Mam 14 cm w nadgarstku, czy to grubokościstość??? :D Tak czy inaczej miałam anoreksję, po niej bulimię, a jeszcze później anoreksję bulimiczną. Nadal nie uważam się za zdrową, myślę, że problemy z odżywianiem będę miała zawsze. To chyba tak jak z alkoholizmem, alkoholikiem jest się przez całe życie nawet jak się przestaje pić. Teraz kiedy mam intensywne okresy stresu przekłada się to na jedzenie, albo nie jem w ogóle, albo jem i wymiotuję. Nic w tym zabawnego. Dlatego po latach wiecznych diet nauczyłam się, że trzeba zmienić styl życia, a nie wypróbowywać kolejne diety. Jem to co Ci napisałam, głównie białkowo, bo na tej diecie najlepiej się czuję. Ćwiczę codziennie po 1,5 godziny, robię sobie peelingi, foliuję się, raz w miesiącu odwiedzam kosmetyczkę, chodzę regularnie do fryzjera. Sprawiam sobie przyjemności niezwiązane z jedzeniem ;) Ale się rozpisałam :) Taka moja historia. U mnie wszystko oki, jeszcze nic nie jadłam, bo muszę pójść na zakupy, a w międzyczasie robiłam pranie i porządki w szafkach :)

No i w końcu jem obiadek :P W drodze z zakupów wsunęłam lu go, a teraz mam ryżyk, warzywka i tuńczyka :)