Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama_nie_wiem

Sytuacja dziwna. Pomóżcie

Polecane posty

Gość sama_nie_wiem

Tydzień temu myślałam, że dostałam okres i tak, jak zawsze się na to czułam, ale poleciało niewiele. Przez cały ten tydz. miałam skąpe plamienia, wyłączając 2-3 dni. Któryś dzień rano czułam się troszkę gorzej, tzn. jakoś dziwnie, miałam nudności lekkie, dziś się to powtórzyło, ale słabiej, może wcześniej przez ten tydz. też tak miałam, ale nie zwracałam na to uwagi. Dodam, że mam różne schorzenia. Ale ostatnio mam wstrętojad i nudności po np. zbyt tłustym posiłku. Wczoraj postanowiłam zrobić test i wyszedł pozytywny, za kilka godz. zrobiłam drugi i to samo, a dziś trzeci i znów pozytywny. Okres miałam dostać ok. 14., czyli dziś. I mam takie krwawienia, jak na okres. Nie uważaliśmy w pewnym momencie wcale. Ciężko więc wyczuć, czy to ciąża, czy znów jakaś choroba. Pomóżcie, proszę.

Gość gryczka
Przepraszam, że się śmieję, ale... co to jest wstrętojad?;-) Co do Twojego pytania, stawiałabym na ciążę, ale chyba powinnaś udać się do lekarza. Tu Ci nikt diagnozy nie postawi...

Gość no więc tak
jakie przeszłaś choroby jezeli można wiedzieć? są choroby ktore powodują podwyższenie beta hcg w organiźmie i są również leki które ten wzrost powoduja.....

Gość sama_nie_wiem
Mam brak apetytu. Siku też często mi się chce, ale kiedyś już tak miałam.

Gość sama_nie_wiem
Mam lekką niedoczynność tarczycy, nieżyt jelit i żołądka przewlekły czasem skłonności do zgagi (ostanio już jest dużo lepiej pod tym względem), osteopenię, zastój żółci w woreczku żółciowym, alergie oraz chore migdały.

Gość no więc tak
i co wtedy stwierdzono? ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła do lekarza i powiedziała jaka jest sytuacja,mój by mnie przyjął w takiej sytuacji jeszcze tego samego dnia.

Gość no więc tak
a co to ta osteopenia?

Gość sama_nie_wiem
Byłam i jestem leczona środkami naturalnymi i homeopatycznymi.

Gość no więc tak
idź lepiej do gina

Trzy testy pozytywne mówią same za siebie-na 99,9% jesteś w ciąży.To że miałaś krwawienie nic nie znaczy,bo często się zdarza,że kobiety miesiączkują nawet do 3 miesiąca ciąży.Ale jeśli chcesz mieć pewność,to zrób sobie bete hcg-to badanie da Ci 100% pewności.

Gość sama_nie_wiem
Osteopenia to zmniejszona masa kostna, utrata masy kosnej, może to być też związane z problemem zajścia w ciążę.

Gość sama_nie_wiem
Miałam 2. testy Maluszek i jeden Quixx. Czy one są dobre?

Gość sama_nie_wiem
Nie mam w tym żadnego doświadczenia, dlatego proszę odp.

Gość sama_nie_wiem
Już jestem omówiona na wizytę.

Gość sama_nie_wiem
Byłam u lekarza i na razie nic nie widać. Miałam USG dopochwowe. Być może to jeszcze za wcześnie, żeby coś zobaczyć. Kazał mi przyjść za dwa tyg., jeśli okres będzie inny, niż zwykle albo będę miała po okresie znów pozytywny wynik testu. Tylko, że ja nie najlepiej się czuję rano, nic nie mogę jeść, bo mi niedobrze, a mój okres nie wygląda tak, jak zawsze, jest strasznie skąpy.

Gość sama_nie_wiem
Od piątku, tak jak pisałam, miałam skąpy okres, a od wczoraj wieczorem mnie bardziej boli brzuch, jak na miesiączkę i bardziej krwawię. Już sama nie wiem, czy ciąża.

Możesz być we wczesnej ciąży,co wskazywały testy,ale teraz skoro krwawienie masz większe może dziać się coś niedobrego. Ja bym zrobiła badanie bthcg z krwi. Będziesz mieć pewność 100 %

Gość sama_nie_wiem
Więc mam wynik: 73.41 Undiluted 0.00 - 5.00 Zakresy stężeń dla kobiet w ciąży: 3-4 tyg.: 9-130 4-5 tyg.: 75-2600 5-6 tyg.: 850-20800 6-7 tyg.: 4000-100200 7-12 tyg.: 11500-289000 12-16 tyg.: 18300-137000 16-29 tyg.: 1400-53000 29-41 tyg.: 940-60000 Proszę o komentarze.

Moim zdaniem jesteś w ciąży. Ja miałam b. skąpe krwawienie w pierszych dniach płodnych po odstawieniu pigulek i wówczas też zaszłam w ciążę...

Gość gratuluję
Ale skoro krwawisz to biegnij do lekarza niech da Ci coś na podtrzymanie. Weź ze sobą wynik bhcg i zasuwaj

Gość sama_nie_wiem
Idę dziś do lekarza.

Gość sama_nie_wiem
Więc powtórzyłam wynik i mam 15.98. Jestem załamana.