Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EwelinaEwa

Co z wami ludzie?- Dyskryminacja osób palących

Polecane posty

palić można w przedziale dla palących, mandaty wypisują bez mrugnięcia dla tych co palą na korytarzach, sama widziałam. A co do konduktorów jeszcze to przecież jakby było zabronione to dziś bym mandat dostała bo ta starsza babka powiedziała czy konduktor może mi powiedzieć bym nie paliła:O Powiedział jej wyraźnie, że to przedział dla palących i nie może mi tego zakazać

są pociągi gdzie się nie pali, ale raczej to są wagony całe i są wtedy komunikaty, zgadzam się:) Przepraszam, ale o co wam chodzi? Papierosy będą legalne wiec pogódźcie się z tym i póki tak będzie to wy na temat mojego zdrowia i innych palaczy macie mało do powiedzenie, swojego pilnujcie i nie właźcie do miejsc przeznaczonych dla osób palących:P

No raczej, Tesco, głupoty piszesz. Chciałabyś, żeby zdelegalizowano np. mięso, bo wielu ludzi uważa, że nie powinno się go jeść? Palący, jak i każdy inny, też mają swoje prawa. Ludzie, których autorka spotkała w pociągu byli chamsy, i tyle.

tesco są szkodliwe, ale dla mnie. To ja się truje. Dziś w przedziale gruba blondyna pochłonęła 2 paczki chipsów, 3 batony i kilka ciastek. Dla niej to też bardzo szkodliwe tym bardziej że jest tłusta. Myślisz, że powinni jej tego zabronić?

Gość jakby mnie ktoś poprosił
w przedziale dla palących żebym nie paliła (POPROSIŁ - trudne słowo), bo on jest niepalący i go to drażni, a przedziały dla niepalących całe zajęte - to bym nie paliła ale takim wrednym kurwom jak te opisane przez autorkę to fajki trzeba by gasić na otwartych gałkach ocznych - po co im ślepia jak czytać nie potrafią. Ps. gdzie jeżdżą te mityczne pociągi z przedziałami dla palących??? bo ja od lat takich nie widziałam

EwelinaEwa tesco są szkodliwe, ale dla mnie. To ja się truje. Dziś w przedziale gruba blondyna pochłonęła 2 paczki chipsów, 3 batony i kilka ciastek. Dla niej to też bardzo szkodliwe tym bardziej że jest tłusta. Myślisz, że powinni jej tego zabronić? tak, bo jak niektórzy nie mają własnej głowy żeby myśleć, to trzeba myśleć za nich

jakby mnie ktoś poprosił w przedziale dla palących żebym nie paliła (POPROSIŁ - trudne słowo), bo on jest niepalący i go to drażni, a przedziały dla niepalących całe zajęte - to bym nie paliła ale takim wrednym k**wom jak te opisane przez autorkę to fajki trzeba by gasić na otwartych gałkach ocznych - po co im ślepia jak czytać nie potrafią. Ps. gdzie jeżdżą te mityczne pociągi z przedziałami dla palących??? bo ja od lat takich nie widziałam w większość te stare składy mają jeszcze takie przedziały ( w każdym razie te co jeżdżą na trasie Łódź-Warszawa) ale powiem wam, że ja to wolę stać nawet całą drogę, niż usiąść w przedziale dla palących :O

przedziały dla palących masz na trasie Białystok-Warszawa i odwrotnie, Białystok- Wrocław, również w drugą stronę to samo. Oraz Inter City z miejscówkami (zaznaczasz przy kupnie miejscówki, że dla palących) na trasie Warszawa-Wrocław

Gość ale pierdolicie
no i chuj! ja tam pale dużo i nie lubię tych mądrych co nie palą a najwięcej pyskuja! Robią inne rzeczy! Powinno się zrobić osobny przedział dla śmiejących się durnowato na całe gardło blondynek z IQ poniżej zera!

tesco zgadzam się, że palenie bierne jest szkodliwsze od normalnego palenie, ale po co w takim razie ludzie pchali się do przedziałów dla palących? Aha i Inter City jakim jeździłam jest nowszy a ma przedziały dla palących:)

Gość jakby mnie ktoś poprosił
"W sumie jak tydzień temu jechałam pociągiem przez całą Polskę to nawet był komunikat, że palenie w całym pociągu jest zabronione mimo to i tak w kilblu śmierdziało fajami " CIESZ SIĘ ŻE FAJAMI:) ja w czasie pierwszej i ostatniej (2sekundowej) wizyty w kiblu pociągowym natknęłam się na olbrzymią kupę leżącę w "toalecie". wszystko w kluturalnym wagonie z zakazem palenia więc nie wiem kto to zostawił w ogóle jadąc polskimi kolejami zwłaszcza latem i czując dostępne tam aromaty nieraz modlę się żeby ktoś zapalił fajkę. Dym papierosowy w polskim pociągu to jak zdrowotna bryza w sanatorium nad morzem

[zgłoś do usunięcia] EwelinaEwa tesco zgadzam się, że palenie bierne jest szkodliwsze od normalnego palenie, ale po co w takim razie ludzie pchali się do przedziałów dla palących? Aha i Inter City jakim jeździłam jest nowszy a ma przedziały dla palących nie no oczywiście masz racje, że jak ktos się pcha do takiego przedziału to nie moze narzekać, dla mnei jest jasne ale pierdolicie no i ch*j! ja tam pale dużo i nie lubię tych mądrych co nie palą a najwięcej pyskuja! Robią inne rzeczy! Powinno się zrobić osobny przedział dla śmiejących się durnowato na całe gardło blondynek z IQ poniżej zera! gdy paliłam to tez uwazalam, że powinny być tego typu zakazy, jak zakaz palenia w pociągu, na przystankach i innych miejscach publicznych

niestety tesco, ale ja też wiele rzeczy uważam, jak np. zlikwidowanie podatków na kler. Uważać sobie można, ja opisałam konkretną sytuację, a nie wywody na temat palenia.

Gość ale pierdolicie
no i racja! mnie wkurwia nie jak ktoś na przystanku pali a kiedy baba stara wdupca precla i rzuca połowę gołębiom i jest ich zaraz tysiąc na przystanku!

Gość ale pierdolicie
albo jak kibice rozpierdalają pół autobusu nocnego a ja w nim jadę!

ano właśnie, nie powinien narzekać a tu nie dość, że narzeka to wymaga:O Kurde, ja kiedyś do Poznania jechałam miałam miejscówkę wykupioną na przedział dla palących i wsiadło dwóch facetów zdziwił ich widok papierosów, grzecznie zapytali czy palę, odpowiedziałam, ze tak zapytałam o to samo, a oni, że nie i tacy trochę zmieszani byli więc nie paliłam przez te 4 godziny, podziekowali mi ładnie, nawet powiedzieli że niech sobie zapalę chociaż jednego, skoro ja się poświęcam choć nie muszę to oni tym bardziej mogą:P Ale wytrzymałam i agresywna o dziwo nie byłam:P Wszystko załatwić da się kulturą, ale jak widać narzeka się na palących a ci niepalący jeszcze gorsi mogą być.

Palenie w miejscach publicznych powinno byc całkowicie zabronione. Nie musze wdychać tego dymu i wąchac smrodu.

Gość Mycha Oprycha
ej ej ale na przystanku nie ma tabliczki z napisem" miejsce dla baby jedzącej precla i rzucającej kawałki tego precla gołębiom" mylisz pojęcia.

Gość całkowicie zakazać
palenia w miejscach publicznych!

Palenie w miejscach publicznych powinno byc całkowicie zabronione. Nie musze wdychać tego dymu i wąchac smrodu. Owszem nie musisz więc nie łaź tam gdzie są miejsca dla palaczy wyznaczone. To własnie przykład podejścia tych osób co ze mną jechały. Po co się pchac tam gdzie będzie źle? Bo fajnie jest ponarzekać? A jeśli drażnią kogoś palacze na ulicach to trudno, mnie drażnią matki z wózkami utrudniające mi chodzenie do sklepu na spacer a jakoś z tym zyję.

ja słyszałam o tym, że w pociągach jest całkowity zakaz palenia, tylko jeszcze pkp nie zdążyła o tym poinformować swoich klientów :/ palacz nigdy nie zrozumie racji nie palącego i na odwrót.

Papierowe nozyczki wreszcie ktoś napisał oś bardzo mądrego:) O to chodzi właśnie by zapytać, nie burzeć pod nosem, nie milczeć ale normalnie z kulturą zapytać. A tak na marginesie sama nie pochwalam palenia na przystankach, bo czy jeśli jest czas na zapalenie papierosa to nie można odejśc z te 2,3 metry i tam zapalic? No ale cóż kultura to juz inna sprawa.

A co to ma za znaczenie jakiś głupi znaczek:P?Trucie innych jest przestępstwem i powinno być srtogo karane.Do tega trucizny przelatują dalej do innej części wagonu.Ja musze w kółko w pociągach z takim bydłem się użerać.