Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tak juz 25

Czy warto studiowac w UK

Polecane posty

Gość tak tak juz 25

w moim wieku, ktory jest taki jak w nicku. Na ten rok juz sie nie zalapie, ale nosze sie z zamiarem aplikacji w nastepnym. Mieszkalam w Anglii 6 lat, i zaluje ze tam nie studiowalam. Dlatego chce nadrobic, jak myslicie zglupialam? czy moze warto zaryzykowac

Gość no pewnie ze tak
jest tam duzo osob o wiele starszych niz ty....a poza tym to na ten rok jeszcze sie zalapiesz...

Polecam w polsce chyba że rozumiesz angielski humor, jest baardzo ironiczny i mają zwyczaj smiać się z siebie

Gość tak tak juz 25
NIe no na ten rok juz chyba sie nie zalapie bo niby jak? zreszta nawet gdyby to nie zdaze zalatwic student loan:/

Gość no pewnie ze tak
jak to nie??? a slyszalas o clearing???? przewaznie sa pzreprowadzane we wrzesniu ,weic mozesz sprobowac. najwiekszy problem to teraz zanelzienia miejsca na egzamin IELTS,ale moze akurat cisie uda. O student loan tez mozesz sie postarac , pzreciez sa osoby ktore dopiero 'we wrzesniu' sie obudza i zaczna studia . Wg mnie masz jeszcze szanse.

Gość MAriusz BHP
ja sobie powiedziałem że studiów mam dość, niby rozglądałem się za czymś, ale 2200 funtó za rok dla kolejnego papierka to nie warto zamiast tego robię kursy, certyfikaty, są tańsze i w węższym zakresie niż materiał studiów

Gość no pewnie ze tak
Mariusz masz racje,zlwaszcza ze stduia to czysta teoria- wg mnie w ogole nie wrta wydanie 10 000 funtow w ciagu 3 lat, chcoiaz fakt faktem po studiach praca zaczyna sie od 20 000 (Londyn). Niestety tak ten swiat jest skonstuowany ze czasami bez papieru ani rusz.

Gość tak tak juz 25
dzieki za szczere opinie, teraz to juz sama nie wiem co robic, faktycznie chyba wiecej sie osiagnie po kursach itd niz inwestowaniu w studia, nie wiem:/

Zeby wziac udzial w celaring trzeba miec wyslana aaplikacje. To jest dla tych, ktorzy sie nigdzie nie dostali, a nie dla tych co zaspali. Do polowy stycznia musisz wyslac aplikacje na rok akademicki 2010. Nie bedzie latwo, masz polska mature?

Gość tak tak juz 25
Aplikowalam juz kiedys na uni w Uk, takze wiem jak to wyglada. Dlatego oceniam ze na ten rok juz nie ma szans, a gdyby to wszystko byloby po lebkach i na wariata. Wiem ze jesli nie przez clearing to dla tzw mature student obowiazuje cos w rodzaju karty pierwszenstwa (nie wiem jak to sie dokladnie nazywa) Latwo nigdy nie jest, tylko sie zastanawiam czy warto