Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migotkaaaa

Potrzebuję kogoś kto zna się na internecie bezprzewodowym. Play/Era itd

Polecane posty

Gość migotkaaaa

Od października potrzebuję internetu bezprzewodowego! Będę mieszkać w Krakowie, Bronowice, na 9 piętrze czyli całkiem wysoko (to chyba dobra informacja dla takiego internetu?:)). Nie wiem jaki internet wybrać. Miałam iplusa, pożyczonego, i chodizł jakotako. W sensie beznadzijenie. Zastanawiam się nad internetem Play, (abonament lub karta - co bardziej opłacalne?), mają niezłe propozycje: 45 zł, 5MB, 12lub 18 miesiecy (http://web.playmobile.pl/pl/internet/oferta/index.html) brzmi świetnie w porownaniu do tego co proponuje mi era, orange czy plus. Z życia wiem, że gdzieś musi być haczyk. Dlatego proszę o pomoc. Czy ktoś posiada taki bezprzewodowy internet, jak to się sprawuje? Pozdrawiam.

Gość powiem ci tak
miałam iplusa - umowa na 2 lata 60 zł abonament, 1 GB. Chodził tragicznie - tzn kilka dni ok, a po pzekroczeniu POŁOWY limitu spowalniał drastycznie - właściwie korzystanie z internetu było niemożliwe. Wykorzystałam to, że zmienili regulamin i zerwałam umowę po roku. Przeszłam na play - 10 GB 45 zł i tylko na rok, bo mam własny modem. Mam go dopiero 1,5 miesiąca, ale jestem zadowolona bardzo. Co potem? Nie wiem, zobaczymy. Do tej pory działa bez zarzutu, już prawie kończy mi się limit - a nie zauważyłam, żeby zwolnił. Co do zasięgu - ni by plus i play korzystają z tych samych nadajników czy przekaźników :-), ale w plusie były kłopoty z zasięgiem, natomiast tutaj - nie. Też mieszkam wysoko, w małym mieście na Pomorzu.

mam blue-connect z ery,poczatkowo byl na karte,ale mloda potrafila za50zl wypierdykac za 2 dni ,i wcale nic nie sciagala,po tygodniu wynoislo nas 150zl . pojechalam do ery i bez problemu przeszlam na abonament 49zl,nie wiem czy to zaleta,ale jak wyczerpie sie limit to nie odcinaja inter.tylko zwalnia,jak narazie bardzo mi to odpowiada,bo jest wystarczajacy na miesiac.

Gość powiem ci tak
niby*

Gość powiem ci tak
Nigdzie nie odcinają - zwalnia i można dokupić dodatkowy limit

toz ,to dobrze ze nie odcinaja,u mnie nigdy jeszcze nie zwolnil do tego stopnia zeby mozna bylo sie drzemnac. zalezy jeszcze czy ma sluzyc do pracy?bo jezeli tylko do kontaktow ze swiatem,to spokojnie limit wystarcza na miesiac.

ja byłam zmuszona wziąć erę, bo tam gdzie jeżdże do syna był tylko z ery zasięg.Ogólnie nie narzekam, śmiga dość sprawnie w zależności od zasięgu, ale 1 GB to stanowczo za mało lepiej wziąć 2GB. Mi co prawda wystarczy ale ja mam w domu internet osiedlowy i korzystam z blue connect tylko jak wyjeżdżam ale na co dzien by mi nie wystarczyło

Gość migotkaaaa
ja jestem studentką. nie zależy mi na ściaganiu muzyki filmików etc. materiały na studia - one też zajmują trochę. boję sie tego lim itu 1gb, [ale w play podobno az 5?!], ale nie stać mnie, żeby płacić więcej niż 50 zł miesiecznie za abonament.