Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moczzzzzz

jasny mocz- co to oznacza

Polecane posty

Gość moczzzzzz

podobno to zle jak ktos ma zbyt jasny mocz. a moj taki wlasnie jest :-(

Gość taj sobie myślę...
jeżeli boli Cię pęcherz - przeziębienie, jeżeli pijesz dużo płynów - normalne, jeżeli tak jest, a wcześniej było normalne - łykaj witaminę C - zakwasza mocz no i najlepiej zrób badanie moczu:)

Gość moczzzzzz
piam tak srednio. nic mnie nie boli. le ostatnio ktos powiedzil ze jasny mocz oznacza jakas chorobe nerek ze zle pracuja nie oczyszczaja krwi i stad mocz jest bialy bo nie zawiera zanieszczyszczen i zaczelam sie przygladac swojemui i zauwazylam ze jest jasny

Gość alergia na słońce
mam to samo, mój mocz też jest jasny, taki białawy i mętny:O boli mnie jak sikam i piecze cewka moczowa. czy to może być zapalenie pęcherza? mam w domu furagin, pomoże na to?

Gość taj sobie myślę...
pomoże:) jest jeszcze na to dobry urosept. A tak profilaktycznie, jak macie z tym problemy, to jak już pisałam - łykajcie witaminę C:) A, do tego furaginu też najlepiej zjeść ze 2. (witaminy C nie można przedawkować)

Gość alergia na słońce
dzięki :) połykam ten furagin, tylko nie mam go zbyt dużo, więc i tak będę chyba musiała iść do lekarza po receptę, bo to chyba na receptę jest?

Gość alergia na słońce
w ogóle to chciałam zrobić dziś badanie moczu i pojechałam z próbką moczu do laboratorium, ale było zamknięte i dopiero sobie przypomniałam, że dziś święto jest :O bystrzak ze mnie :O

Gość taj sobie myślę...
raczej tak, ale jak Ci ni przejdzie, i nie będziesz jak miała iść do lekarza, to ten urosept jest bez recepty (to są takie hmm szare ziołowe tabletki). Poza tym na takie dolegliwości trochę pomoże wypicie dziurawca:)

Gość bezacetonowy zmywacz
wojna będzie!!!

Gość taj sobie myślę...
wiadomo, najlepiej zrobić badanie i wszystko będzie jasne:)

Gość alergia na słońce
dzieki za info

Gość moczzzzzz
moj nie jest metny ani bialy tylko prezroczysty taki jak woda prawie no moze czasami lekko zoltawy ale nie za bardzo. martwie ze moje nerki zle pracuja. wiem ze od witaminy c robi sie zolty ale to takie sztuczne zmienienie barwy tak jak po zjedzeniu buraczkow jest czerwonawy

Gość spróbuj jaki ma smak

Gość taj sobie myślę...
trochę się źle zrozumiałyśmy z tą witaminą... Chodzi o to, że ona zakwasza mocz, przez co jest bardziej żółty, a nie tylko zmienia kolor. Zapalenie pęcherza może się brać stąd, że masz za mało kwaśny mocz (bardziej zasadowy) i gromadzi się tam więcej bakterii.

Gość ja :(
A co jeśli mój mocz jest zupełnie bez koloru? Tzn przezroczysty jak woda?

Gość gość
albo bardzo dużo pijesz,albo jakiś problem z nerkami, które nie zagęszczają moczu i trzeba iść z tym do lekarza

Piję normalnie, teraz minęły cztery dni i delikatnie nabrał jednego koloru.. No staram się wybraćdo lekarza ale albo nie mogę się dodzwonić albo pełny grafik w pracy i nie chcą udać wolnego. A jak mam wolne i idę to nie chcą mnie przyjąć bez rejestracji telefonicznej..

Gość gość
fajnie ze temat z 2009 :D:D:D

A czy to ma większe znaczenie? Kafeteria dalej działa a sytuacje w życiu powtarzają się notorycznie

Gość gość
Od jakiegos czasu mam jasny-przezroczysty mocz,wczesniej byl slomkowy albo zolty-nie wiem co o tym myslec?Prosze o rade.Helena

Gość gość
Mam od jakiegos czasu jasny mocz-bezberwny-wczesniej byl zoltawy,a teraz bialy. Nie wiem co to znaczy?Prosze o odpowiedz.Helena

Gość gość
Biały mocz i piana co to jest ???

Gość gość
Po nocy jak idę do łazienki mam jasno żółty lekko mętny mocz wiąże się to raczej z nieprzyjemnym zapachem. Czy to coś poważnego?