Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boląca stopa

Sposoby na ochronę stopy przed otarciami i pęcherzami

Polecane posty

Gość boląca stopa

Znacie takowe? Dzis mam impreze ubieram szpilki(sandalki) ale zawsze kiedy je mialam na stopach robily mi sie na placu potworne pęcherze. Ból był nie do zniesienia. Może znacie cos co moze temu zapobiec??????

Gość boląca stopa
:( :(

Gość ghjkl
No chyba tylko plaster taki malo widoczny naklejony zawczasu.No i może jeszcze lekko wysmaruj stópki mąką ziemniaczaną

Gość boląca stopa
Plaster zakupilam ale slabo trzymaja sie na placu... Spróbuje z tą mąką. Te wszystkie kremy do stop sa g warte. Mam tez jakis jedwab do stop z KIWI, zobacze moze on pomoze.Koleżanka doradzila mi zeby przed zalozeniem butów dac do polizania pieskowi te miejsca ktore sa narazone na otarcia itp. Ponoć pies w slinie ma jakies substancje ktore dzialaja jak opatrunek. Jakos ciezko mi w to uwierzyc mimo ze kolezanka studiuje medycyne.

Gość boląca stopa
no tak, tylko ze te ktore sa wygodne , to nie odpowiaidaja mi wizualnie. Preferuje szpilki na wysokim obcasie albo klapeczki tez na wysokim obcasie. Jedyne buty ktore mnie nie obcieraja to kozaki :( Ja chyba mam jakas taka wrazliwa skore na tych stopach bo kolezanka kupila sobie identyczne tylko w innym kolorze i jej nie obcieraja :( Rozmiar mam dobry wiec nie wiem czemu wszystkie sandlaki itp tak mnie obrabiaja. wypada chodzic boso albo w glanach :(

Gość gość
Ja tez tak mam. Niemalze wszystkie buty mnie obcieraja jak tylko dluzej pochodze. :(

Też tak miałam z tym obcieraniem, paczka plastrów i dopiero wychodziłam z domu. Ostatnio kupiłam sobie zwykłe chodaki, takie jak tu http://www.coqui-eshop.pl/%20chodaki-coqui-tina-czarny.aspx do chodzenia po domu, wyjścia na zakupy, odebrania dziecka ze szkoły, na spacer z psem, może nie jest to szczyt elegancji, ale to pierwsze buty od dawien dawna, które mnie nie obtarły.

Gość Karolina Kobyłka
Ja stosowałam do tej pory tłuste maści, ale o ile przyśpieszały gojenie to nie przynosiły ulgi. Od jakiegoś czasu stosuje maść Alezin bodajże firmy Pharma Labolatories i powiem szczerze, że pomaga więc polecam ;)