Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana na allegro

Zostałam oszukana na Allegro. Co robić?

Polecane posty

Gość oszukana na allegro

Zdarzył wam się kiedyś taki przypadek?

Gość ertrt
opisz jak cie oszukano

Gość oszukana na allegro
Kupiłam przedmiot 5 sierpnia i od razu przelałam pieniądze na jego konto. Od tamtego czasu nie ma z nim żadnego kontaktu: nie odpisuje na maile, telefon wyłączony. Co więcej, zaczynają już spływać negatywy od innych. Co robić?

wystawić negatywa, napisać e-maila do allegro i na policje to zgłosić raczej pieniędzy nie odzyskasz ale ta osoba raczej zostanie złapana

Gość dddddddddd
jaka była cena tego co zamowiłas?? jesli powyzej bodajze 500 zł to po zgloszeniu na policje odzyskasz jakas tam kwote od allegro

Gość gość
Ja tez zostalem oszukany, co prawda poza Allegro, ale wiem, ze ten Pan sprzedaje również na Allegro. Przestrzegam wszystkich przed sprzedawca posługującym się mailem bestfruit2006@gmail.com. W listopadzie kupiłem telefon za ponad 2,5tys. zł. którego, jak się później okazało, sprzedawca w ogole nie posiadał. Pomimo odstąpienia od umowy do dziś nie otrzymałem całej kwoty. Wielokrotnie obiecywano, ze przelew zostanie dokonany w ciagu kilku dni. Zagrożono mi nawet sprawą w sądzie jeśli opiszę całą sytuację w internecie i po raz kolejny odmówiono zwrotu moich pienięd zy. Sprawa skończy się niestety w sądzie, zgłaszam na policję oszustwo. Pamiętajcie, że kupując od tego Pana możecie ponieść duże straty.

Gość gość
Podaj nick z Allegro,anie meila!

Gość gość
zadzwon na infolinie konsumencka. numer znajdziesz w necie. Tam ci doradza co napisac. Mialam raz takasytuacje, podyktowali mi wezwanie do zaplaty. napisalam i na drugi dzien mialam pieniadze, a bujalam sie z tym iles czasu ,,, akurat to pomoglo