Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilo jablek

Jak wyglada cykl bezowulacyjny

Polecane posty

Gość kilo jablek

czy sluz normalnie moze wystepowac,albo malo sluzu,czy szyjka staje sie miekka,tylko nie dochodzi do skoku temp???Dziewczyny jak poznac ze cykl byl bezowulacyjny??

może występować śluz, a cykl bezowulacyjny poznaje się właśnie po braku skoku temperatury.

Dokładnie jak napisała okoani.Brak skoku. Tylko to świadczy w domowych warunkach o braku przebycia owu.

Gość dzieki dziewczyny
wlasnie sie martwie,bo szyjka sie uniosla,otworzyla,sluzu malo bo malo ale jest zero bolu-jak we wczesniejszych no i ta tempka-normalnie juz skoczylaby,ale niestety jeszcze nie skoczy i pewnie juz nie :(((Kurcze to moj pierwszy bezowul.cykl(od 9 cykli) boje sie ze nastepne tez takie beda :(((

Gość pytanie do NGLK
bo widze,ze sie znasz:))czy uwazasz,ze kolejne cykle tez moga byc bezowul.skoro 8 poprzednich bylo ksiazkowych??Dlaczego nagle nie mam owu??

O tym, że cykl był bezowulacyjny można mówić po wystąpieniu krwawienia - wtedy krwawienie traktujesz nie jako miesiączkę ale jako okres największej płodności bo najczęściej towarzyszy owulacji).Czyli krwawienie jest traktowane jako kontynuacja cyklu i współżycie jest ryzykowne aż do skoku.Z resztą wcale krwawienie nie musi nadejść, może być kolejna przymiarka do owu, najczęściej właśnie tak jest.Nie piszesz też jak dawno były szczyty, b temp może skoczyć nawet na 3-4 dni po nich.

Jak pisałam, nie da się stwierdzić, że coś jest cyklem bezowulacyjnym, jeśli się nie skończyło ;)2 cykle w roku bez owulacji mają prawo się zdarzyć, człowiek to nie robot, różne czynniki mają wpływ na przebieg cyklu. Nawet, gdyby zdarzył się brak owu w tym cyklu to nie jest to żaden powód do paniki. Szczególnie, że - jak piszesz - pięknie 8 cykli było owulacyjnych.

Gość kilo jablek
ojej dziekuje;))Pocieszylas mnie...dzis moj 17 dc-zazwyczaj mam 14,15 dc owu a tu nic-zawsze mialam jak zegareczek,a w tym miechu taka tragedia...No coz-poczekam jeszcze troszke,moze jutro skoczy,a moze bedzie w nast cyklu:)) Pozdrawiam