Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama zaniepokojonna

Niemowlę, a uczulenie na sierść ??????????????

Polecane posty

Gość Mama zaniepokojonna

Jestem prawie pewna, że mój synek ma uczulenie na sierść psa. Zawsze jak jesteśmy u teściów (mają psa) wsytępują takie objawy jak kaszel, duszności, czerwone spojówki, kichanie. ZAWSZE TYLKO TAM. Odwiedzamy też moich rodziców czy znajomych, ale nikt z nich nie ma psa. Tylko teście..... gdy wychodzimy od teściów to objawy te utrzymują sie jeszcze kilka godzin lub np. dzień i KONIEC - mijają! Gdy np. za miesiąc znów tam jedziemy - to samo :( Jak mogę się upewnić czy to uczulenie na sierść (na zwierzę) ?? Mały ma 10m-cy - chyba za mały na testy???

Gość zrobić badania

Gość upupupupppp
jakie badania ??

są testy alergiczen które robi się z krwi ale one są pełnopłatne i z tego co wiem kosztują ok 150 zł... zapytaj pediatre :)

Gość Mama zaniepokojonna
Raczej na 100% jest to uczulenie na psa. Skąd wiem...? Odkąd mały żyje byliśmy u teściów około 20razy (mniej wiecej dwa razy w miesiącu) i ZAWSZEN JEST TAKA REAKCJA oprócz chyba trzech wypadów do nich i zawsze wtedy gdy nie było tej reakcji (kaszel, kichanie itp) zawsze wtedy psa nie było, bo teściu często jeździ do swoich rodziców na wieś i zabiera tam psa. Dziwny zbieg okolicznosci, ze zawsze u teściów tam gdzie pies ta reakcja wystepuje, chyba, ze psa nie ma - to nie! Niestety nie moge tego potwierdzic, bo nie znam nikogo oprocz teściów kto miałby psa... wiem, ze mały za młody na testy i sie martwie jak to potwierdzic i jak temu zapobiec :(

Gość jak się martwisz to
idź do lekarza, kafeteria to nie porady pediatryczne :O Zawsze mnie zastanawiają takie mamuśki, które zamiast isc do specjalisty produkują się na forum i oczekują fachowej porady...

Gość Mama zaniepokojonna
WIADOMO, ZE PÓJDĘ mądralo :o:o:o Mam już skierowanie do alergologa, ale na za 1,5m-ca więc pytam orientacyjnie!! Wiem, że na testy za mały więc sie martwię........

Gość co za bredniee
małe dziecko nie może byc uczulone na psa !!!!!!!!!!!!! Takie małe dzieci mogą być uczulone na mleko, ale na alergie takie jak sierść itp ZA WCZEŚNIE !!

Gość zgadzam sie.........

Gość gość
Nie wydaje mi sie ze to sa brednie. Ja po spedzeniu 1 dnia u rodzicow z malym gdzie jest pies mam to samo, tyle ze wysypka na twarzyczce, świąd itd wiec doskonale Cie rozumiem. Mleko ma bezlaktozowe, a tez ile sie nawalczylam zeby lekarze mu pomogli. Dopiero jak maluch trafil do szpitala to sie zainteresowali. Od alergologa tez duzo nie oczekuj. Bylam na wizycie, gdzie babka nic mi nie doradzila. Po prostu sluchaj swojej intuicji, bo widzisz jakie zyczliwe odpowiedzi dostaniesz, tak samo u lekarzy jest...

Gość crully30
Piszesz, ze jesteś prawie pewna, ze twój synek ma alergię na sierść ale nie do końca więc zachęcam do wejścia na stronę http://alergia.expert/alergia-na-siersc-zwierzat/ i tutaj znajdziesz pewnie informacje pisane przez ekspertów na ten temat. Trzymam kciuki oby to jednak nie była alergia, bo to nic przyjemnego...