Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

DOSYPUJE KLEIKU DO MLEKA MODYFIKOWANEGO- mozna tak???

Polecane posty

Karmie synka sztucznie mlekim NAN jednorazowo wypija ok.120ml co 2.5-3 godziny i bardzo szybko rosnie bo w wieku 8tyg wazy juz 6.5kg. Postanowilam wiec troche mu zageszczac mleczko i daje mu 90ml + jedna plaska lyzeczke kleiku ryzowego. Ktoras z Was tez tak robi???

Gość nie...
nie rób tak skoro dziecko juz jest takie duze!!!!!tyle waża dzieci kilku miesieczne ,a nie 8 tygodniowe!!!

Gość zolzaa
moj ma 8 tyg ,6 kg i karmie tylko piersia choc wszystkie ciotki i babcie lataja z butelkami bo maly niby glodny i chca mi go dokarmiac ,czasami je nawet co 1 godz ale jest zdrowy p[rzybiera to po co podawac cos jeszcze? skoro Twoje dziecko jest zdrowe,przybiera prawidlowo i duzo na wadze to po co jakies dodatki?

Chodzi mi o to zeby wypijal mniej a gesciejszego zeby mu nie rozciagac zoladka, zeby sie po prostu szybciej zapychal.

Gość a po co
dziewczyno co ci sie w tej głowie uroiło?co to za teorie?Dokarmia w ten sposób to sie dzieci które słabo przybierają na wadze.

Gość biały sweterek
moje 3 miesieczne dziecko wazy 6,5 kg i jest na piersi, karmie na zadanie czasami co pol godzinki ale jest zdrowy i siilny, aty chcesz z niego tucznika zrobic, starczy samo mleko po co zageszczasz???

Gość Asienka27
mój syn, gdy miał 8 tyg. ważył 5650gr i miał 60 cm. Wowczas karmiłam go je

Gość Asienka27
mój syn, gdy miał 8 tyg. ważył 5650gr i miał 60 cm. Wowczas karmiłam go jeszcze mieszanie, teraz przeszliśmy tylko na butlę. Karmię humaną. Mój szkrab ma 3 m-ce i też je ok. 125ml co 2,5 - 3 godz. Z wyjątkiem nocy, gdy zjada ok. 20.00 jakieś 130-190 ml i śpi do 3.00 - 5.30 w zależności ile zje. Przybiera prawidłowo, choć nie wiem ile dokładnie waży teraz, ale nie jest ani za gruby ani za chudy. A czy dodawanie tego kleiku przynosi efekt tzn. mały je rzadziej???

ja dodawalam troszke kleiku 1 raz dziennie ,ale tak lyzeczke na 150ml(do butelki)-przez moze 3 tygodnie za rada doradcy zywieniowego. Maly byl przerazliwie glodny i potrafil jesc godzinami(doslownie). Kiedy byl na poczatku na piersi to ssal po 7 godzin non-stop. Jeszcze w szpitalu przeszlismy na mleko modyfikowane-pil 100 ml majac kilka dni a potem 150-165 ml majac 2 tygodnie. Kleik podalam mu kiedy mial moze 4 tygodnie, podawalam ok.3 tygodni i jego laknienie sie ustabilizowalo. Pil normalne posilki, co 3-3.5 godziny(wczesniej byl juz glodny po pol godzinie). Wtedy juz kontynuowalam bez kleiku, normalne mleko az do ukonczenia przez niego 5 miesiecy i wprowadzilam kleik i pokarmy stale powoli.

my zaczęliśmy dosypywać kleiku kukurydzianego jak mała skończyła 3 miesiące, urodziła się duża (ponad 4 kg) i dużo potrafi zjeść. Dawaliśmy raz na noc. Teraz dajemy jej Bebiko Smaczny sen z kleikiem.

Jednak faktem jest ze jak mu dam mleka z kleikiem na noc to sie budzi o 1.5h pozniej... i je zamiast 110-150 to 90ml wiec mniej ale jednak kleik tez ma kalorie wiec to chyba na jedno wychodzi...

Gość mikimajunia
Moja córcia ma 8 tygodni i jest strasznym glodomorkiem, wypija mi jakies 120 ml mleka modyfikowanego Aptamil (Milupa) i po 1,5 godziny potrafi byc znowu glodna wiec dodawalam jej dwa razy dziennie kaszki kukurydzianej okolo 2 lyzeczek na 150 ml, od dzis chce jej zaczac dawac kleik ryzowy na zmiane z kukurydzianym, jedna lyzeczke na 120 ml, dam znac czy przerwy miedzy posilkami sie wydluza i czy nie bedzie miala problemow z kupka

Gość luuuuuzzzzzzzik
Jeśli dziecku wystarcza mleczko na 2,5-3 godz to nie dosypuj. Ja zaczęłam dosypywać dopiero jak mała miała ok pół roku, bo chciałam żeby nocki przesypiała (nie sprawdziło się :) ) i już tak zostało ale takiemu maluchowi z taką wagą według mnie nie ma sensu.

Gość grzenia
Ja dosypywałam mojej stopniowo po pół łyżeczki mąki ryżowej (POLECAM!) gdzies od 6 tyg życia. A jak mu zagęszczasz to wtedy co ile je? Moja ważyła 3kg i miała 51cm jak sie urodzila i potem co 6 tyg jak my chodzily na szczepienie to przybywała po 2 kg. Teraz jest normalnym dzieckiem zwinnym, nie otyłym i zdrowym!