Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corazgorzej

upadki....

Polecane posty

Gość corazgorzej

Witam Moja córa od paru dni nauczyła sie samodzielnie wstawać.Łapie się wszystkiego czego tylko się da.Niby wielka radość ale ja już nie wyrabiam.Po tym jak wstanie i chwilę postoi to nagle się puszcza i wali głową gdzie popadnie:-(Ciągle pojawiają się nowe sińce:-(Moje pytanie to czy duzo czasu minie zanim mała nauczy sie kontrolować swoje upadki?Jak to było w Waszym przypadku?

Gość corazgorzej
a może jest jakiś sposób żeby nauczyć ją tego jak się upada na tyłek?

moj synek baaaardzo wczesnie zaczal sobie guzy nabijac i kolekcjonowac siniaki. Co robilam? Pilnowalam, chodzilam krok w krok za nim, inaczej sie nie dalo. Dzisiaj ma 17 miesiecy i tez ciagle wyglada jak dziecko wojny :O, ale to chyba juz taki typ. Widzialam chyba na allegro kaski dla dzieci, ktore wlasnie zaczynaja chodzic, moze to bedzie dla ciebie rozwiazanie.

Gość corazgorzej
podnosze

Gość widia
mój ma 6 lat i nadal chodzi poobijany,posiniaczony,pokaleczony ze wszystkich stron:)Nie mniej niż wtedy gdy miał rok:) niektórym chyba nigdy nie przechodzi:)

moje dziecko ma o samo. nie spuszczem go z oka. pozwalam na kontrolowane upadki-tj. on upada a ja lekko asekuruje. zaczyna juz rozumiec ze musi sie pilnowac. kask odradzam. dziecko przyzwyczai się ze upadajac nic sobie nie zrobi i jak tylko zdejmiesz kask....