Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weiz

Francuzki

Polecane posty

Gość weiz

Wrocilem z 9 miesiecznego pobytu we Francji.Tylu pieknych,madrych,seksownych kobiety jeszcze nie widzialem.Przede wszystkim bardzo zadbane i ze smakiem,srednia zdecydowánie duzo wyzsza niz w Polsce. Polki staraja sie bardzo,ale nie potrafia,a moze im sie tak naprawde nie chce.Brudne,twarde piety, brzydkie wlosy i fryzury,zero kobiecosci w ruchach a jak juz otworza buzie to kaplica - bardzo bardzo proste kobiety,niewiele czytaja,niewiele wiedza,owszem,robia magristra ale nie oszukujmy sie,teraz w Polsce kazdy matol konczy studia(cala Europa zachodnia smieje sie z polskich magistrow). Moze i jestescie dobre jako zony,ale brakuje wam wiedzy,bardzo malo podrozujecie,prawie w ogole nie czytacie,nie znacie jezykow obcych (i mam tu na mysli naprawde znac,a nie zdac mature rozszerzona z angielskiego czy niemieckiego). A w sumie szkoda,bo macie dobre charaktery,ale nie czarujmy sie,nie macie szans z takim np Francuzkami (zwlaszcza te z Wybrzeza Lazurowego). I nie pisze tego bo mam malego fiutka:) I komentarzy typu : jak sie nie podoba to jedz to Francji,nikogo to nie obchodzi, itd tez mozecie sobie darowac.Po prostu spojrzyjcie w lustro i z reka na sercu odpowiedzcie sobie,kiedy ostatnio ktos powiedzial wam :jestes wyjatkowa kobieta,seksowna i madra. Waszych mezow,tez pseudo-magistrow,chlopkow-roztropkow pomijamy;) Swoja droga,czy nigdy nie marzylyscie o facecie z jajami,inteligentym,silnym,madrym,kochajacym i czulym,ktory dobrze wyglada,dobrze pachnie i jest dobrze ubrany,ktory zabiera was na wakacje,na pizze i do kina,ktory zna jezyki obce i swoj ojczysty tez (nie mowi: chlopacy,perfum a jego co drugie slowo to kurwa).Hm? No to wyobrazcie sobie,ze faceci tez maja marzenia....

Gość Jareka masz jaja

Bo zaraz parsknę śmiechem... Po pierwsze- sama jeżdżę po Skandynawii i Francji, u nas jest wyższy poziom nauczania, jednak, a ludzie chcą się uczyć dalej, nie słyszałam jeszcze żeby ktokolwiek oprócz Polaków śmiał się z polskich magistrów. Fakt, nie miałam masy kontaktów z różnymi ludźmi ale jednak pogadać się z "tubylcami' zawsze dało. A co do języków obcych... rozmawiałam z jedną Francuzką która miała mgr i to była jedyna kobieta która zawstydziła się że nie porozmawia po angielsku. Wszystkie inne po prostu się nie wstydziły, więc pod względem znajomości języka nie ma co porównywać Polek i Francuzek. Że niewiele osób u nas mówi perfect w innym języku? Owszem, za to ja jestem w stanie "dogadać się" z Francuzkami, a jeszcze nie widziałam Francuza który w Polsce próbowałby po polsku mówić. A szkoła językowa trochę kosztuje, podobnie jak kursy/korepetycje, liceum czy technikum nie przygotuje ucznia lepiej niż na poziomie matury a to wcale nie jest źle. Za to faktem jest że Francuzki raczej o siebie dbają, ale i u nas coraz więcej młodych kobiet ładnie się ubiera, wygląda estetycznie... A te słowa które na końcu dodałeś słyszę od męża i od niejednego znajomego (koleżanek nawet) słyszałam również. Ale to kwestia "czucia się" taką...

Gość weiz
Podobne zdanie mam o Francuzach. Są szarmanccy, przystojni i sprawili mi wiele rozkoszy