Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ag29

dzieci bez slubu

Polecane posty

Gość ag29

witam!Otoż mieszkam z moim partnerem od 10 lat,mamy 3 letniego syna ale niemamy slubu i tu pojawia sie problem bo moi rodzice tego nie akceptują i mama bardzo brzydko odnosi sie do mojego dziecka.Nie jest wcale troskliwą babcią.Tak naprawde to wogole sie nie interesuje moim dzieckiem. Powiedziala mi ze ona nie chce miec nic wspolnego z corka ktora rodzi bekarty i zebym sobiet ego bekarta sama wychowywala ze swoim alfonsem.Dokladnie tak powiedziala. Dodam ze nie jestesmy zadna patologią normalnie zyjemy z moim partnerem. powiedzcie czy wy takze spotykacie sie z atakami?

Gość to czemu nie weźmiesz z nim
ślubu?

Gość mlodamamama
ag29 ja zyje bez slubu mamy 2 letnia corke rodzice spoczatku sie buntowali potem juz nie tyle ze mama do tej pory znajomym mowi ze mamy slub ale cywilny bo sie wstydzi -ale chyba nie ma czego?dla niej to wstyd ze jej corka nie ma slubu kiedys mi powiedziala "jak ty mozesz zyc z kims kto cie nie chce tylko jest z toba dla dziecko" zabolalo ale nie miala racji a tobie nie przeszkadza to ze zyjesz bez slubu bo mi troche tak ,na studiach kolezanki ,rodzina(mam porabna) tylko czekaja az mnie pusc z torbami bez niczego ...no i dla samej siebie chcialabym miec takie samo nazwisko jak ma moje dziecko;) dlatego planujemy slub... chodzby cywilny;)

Gość taki tam jeden
To z twoja matka jest cos nie tak, nei z Toba. Ciesz sie dzieckiem, doceniaj partnera. Matka moze kiedys zrozumie swoj blad. Wspolczuje sytuacji.

Gość a teraz ktos wie
Ja tez zyje bez slubu i jest nam dobrze a nawet bardzo.Mam 2 dzieci jedno z poprzedniego zwiazku. Czasami rozmawiamy o slubie ale jak pomyslimy ile z tym zachodu i zalatwiania to sie odechciewa.Jest mi tak dobrze a nie obchodzi mnie zdanie innych.

w takim razie współczuje matki... widać nie dorosła do roli babci, bo niby w jaki sposób dziecko miałoby się zmienić po waszym ślubie. Może powinnaś się cieszyć ze nie ma z Wami większego kontaktu- przynajmniej nie musisz synkowi tłumaczyć dlaczego babcia się źle do niego odnosi choć mały jej nic nie zrobił. Ja również mam dziecko bez ślubu i moi rodzice po prostu szaleją za małym. Dziecko to dziecko, nie jest tu niczemu winne. Nie można odbijac na dziecku braku akceptacji do wolnych związków.

Gość marta0000000
tez mam malenstwo bez slubu i tez jest dobrze

Gość bezottkaa
moja mama tez jest dziwna-wszakze slub mamy,ale wstydzi sie mowic ze auta nie mamy,bo zyjemy zagranica a tam wszyscy maja-horror. a jak moj brat stracil prace-i wprowdzil sie spowrotem do doumu8ma 24 lata)to tez sie wstydzila,ze mu sie niby nie udalo

Gość kruselka
Ja tez zyje 10 lat bez slubu i mam 4 miesiaczna córke. Rodzice nie robia z tego wielkiego problemu. A nawet powiem ze moi rodzice chyba by nie chcieli zebym wyszla za niego za maz.