Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zostalamprababcia

Zostałam prababcią w wieku 52 lat

Polecane posty

Gość zostalamprababcia

Mój 19 letni wnuk został ojcem :)

w takim razie musialabys byc babcia juz w wieku 33 lat> to kiedy matką? w wieku 16 i Twoja córka (syn) tez 16?

Gość w takim razie ile ty miałaś la
t jak urodziłaś swoje dziecko?? :O

Gość zostalamprababcia
Ja mialam 16 lat jak urodziłam córke a córka miała 17 gdy wnuk się urodził :)

Gość to dalas niezly przyklad

kuzynka mojego męża zreszta jego równolatka urodziła córkę mając lat 16 teraz ta jej córka urodziła dziecko mając tez 16 lat:o zaraz i ona bedzie prababcia:P

Gość a macie jakieś szkoły
ty i twoja córka?:O

Gość griszka
Patologia :O

Gość biedronka w kropeczki
jak widac jablko nie pada daleko od jabloni :(

a czemu? dla mnie patologia to zostać matką pierwszy raz w wieku 40 lat :O:O:O

mnie tez przeraża jak dzieci maja dzieci zreszta i męża też:o kurcze slub na pokaz aby z brzuchem jako panna nie biegac masakra:o

Gość zostalamprababcia
Ja mam zawodówke, córka też! Wnuk właśnie skończył liceum, teraz ma w planach studia i prace. Wszyscy cieszymy się z prawnuka :)

Gość Biedronka w kropeczki
gratuluje :)

byłam wczoraj na 75 urodzinach mojej teściowej były dzieci ( miała ich 5), wnuki, prawnuki... chciałabym mieć taką imprezę duża rodzina to fajna rzecz

Gość tradycja rodzinna
pierdolić się od najmłodszych lat!

Gość zostalamprababcia
Ja bardzo wczesnie wyszlam za maz ale nie zaluje :) Moja corka niestety nie wyszla za maz mimo tego ze urodzila dziecko ale zawsze mogla liczyc na nas :) Wnuk i jego dziewczyna planuja slub jeszcze w tym roku :)

Gość do rafinko
nic dziwnego, że dla ciebie zostać matką po raz pierwszy w wieku 40 lat to patologia, bo pewnie jesteś typową wsiurską polką, ktora miała szare i nudne życie więc dziecko to był jedyny sposób żeby zapełnić ziejącą pustkę w twoim życiu. Jednak jest dużo kobiet, które mają fascynujące życie - jeżdżą na stypendia zagraniczne, pracują w firmach na całym świecie, mają prawdziwych przyjaciół a nie tylko znajome od tipsów jak ty. Imprezują w całej Europie z tamtejszymi wykształconymi ludźmi. Mimo, że np. z zawodu są biotechnologami, to np. na pół roku rzucają pracę i zostają aktorkami w teatrze we Włoszech. Wiem, dla ciebie to nie do wyobrażenia, po prostu inna galaktyka. Ty takie życie widziałaś jak świnia niebo. Więc po co niby w twoim szrym życiu miałabyś czekać z ciązą do 40?? Ty pewnie w wieku 19 lat urodziłaś żeby po zawodówie nie musieć pracować, tylko lenić sie z dzieckiem w domu. Nie próbuj zrozumieć kobiet które rodzą w wieku 35-40 lat, to zupełnie inny świat do którego ty raczej nigdy nie będziesz miała wstępu, no chyba że jako sprzątaczka.

hehe pochodzę z rodziny inteligenckiej, mieszkam w dużym mieście, jestem księgową w wielkim, szwedzkim koncernie, zwiedziłam z firmą całą europę, mam wyższe wykształcenie ale nie przeszkadzało i to w założeniu rodziny a jednak rodzenie po 40 uważam za głupie a co, nie mogę? p.s. w życiu nie miałam tipsóww, obrzydza mnie to i szkoda mi czsu :D

Gość zostalamprababcia
To że urodziłam dziecko wcale nie znaczy że nie pracowałam , pracowałam :) Może nie na wysokim stanowisku ale napewno nie wymagałam tego by mąż mnie utrzymywał :) i dalej pracuje Moja córka również po urodzeniu dziecka pracowała :) Ja mogłam liczyc na swoją mame i teściową gdy urodziłam :), moja córka jak urodziła również miała pomoc naszą jak i swoich babc przy dziecku :)

wiesz czemu tak uważam? bo mam 15 lat młodszego brata, którym musiałam się ciągke zajmować, bo moja mama robiła karierę brat był z wpadki, z moim tatą oczywiście :D moi rodzice to nad wyraz zgodne małżeństwo od 40 lat, ale z małym dzieckiem w tym wieku sobie średnio radzili... tak zresztą jak wiele par w tym wieku, którym się późne dziecko przytrafiło bo żadne nie było planowane to tylko na kafeterii są planowane późne dzieci :D

Gość zostalamprababcia
Ja swojej córka nie planowałam, ona swojego syna też nie. Przynajmniej moge się cieszymy się z tego że wnuk został porządnym człowiekiem i nie zostawił swojej dziewczyny samej z dzieckiem :) jak zrobił to jego ojciec :(

Gość wytlumacze wam slowo
PATOLOGIA otoz waszym zdaniem wzsystko jest patologia PATOLOGIA moim zdaniem to : rodzice ktorzy pija i po pijaka narobia 6 dzieci , ktorych wyrzywic nie potrafia:O patologia to : kazirodczy sex, badz zwiazek znacanie sie psychiczne to nazwijcie PATOLOGIA :;O:O:O:O

szare nudne życie hahahahaha dla mnie coś takiego jak nudny dzień wcale nie istnieje :D co to ma do rzeczy? niektórzy są dorośli jak mają 20 lat a niektórzy są dziećmi mając lat 40 ale współczuję im z dzieciństwa wpadają od razu w starość ;)

Gość podlatuje pod paranoje
Rafinka Moja znajoma urodziła pierwsze dziecko w wieku 40 lat. Wcześniej się starała i nie mogła zajsc w ciąże, potem się leczyła itp. itd. i w wieku 40 lat okazało się, że zostanie matką. Od razu uprzedzę ataki: nie jest to kobieta, która robiła zawrotną karierę a pracowała normalnie, nie łykała prochów anty, tak wyszło, że nie mogłą zajśc w ciąże... czy taki przypadek też zaliczysz pod patologię ?? :O Nie każda kobieta może zajsc w ciąże od tak, niczym co rok to prorok...

Gość prababciu z bożej łaski
Nie masz się z czego cieszyć! :D Zostałaś wcześnie matką i żoną :D potem babką:D a teraz prababka:D tylko czekać aż zostaniesz praprababka:D

Rafinka, masz poprostu zle wspomnienia :) Tlamsisz w sobie zlosc do rodzicow, ktorzy obarczyli Ciebie w mlodym wieku opieka nad bratem. Miedzy moim synkiem a starsza corka jest roznica............22 lata. Moj synek jest w 100% planowany, a wiesz kto najwiecej plakal o malego dzidziusia? Corki, namawialy nas okolo 4 lat. Dla nich braciszek to najwieksze oczko w glowie. Najmlodsza czasami opiekuje sie nim, ale nie czesto, bo ja pracuje na okraglo i jestem z synkiem sama (nie bede tlumaczyc co i jak, bo za dlugo) Takze, nie kazdy ma czy mial jak TY. Mysle, ze musisz porozmawiac ze swoja mama i poprostu wyrzucic to z siebie, bo to Cie wierci i nie daje spokoju. Choc jestem niewiele starsza od Ciebie, to radze Ci jak matka ;)

Gość zostalamprababcia
Ja i moj mąż bardzo cieszyliśmy się z córki jak się urodziła Wspieraliśmy ją gdy urodził się nasz wnuk Teraz mamy prawnuka ale jeśli chodzi o praprawnuka to bardzo bym chciała do zyc tej chwili :)

prababciu, jeszcze raz gratuluje i cos Ci powiem. Niektorzy maja piekne domy, wyzsze szkoly, szybkie samochody, a niektorzy maja milosc :)