Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pysiula_22_

***Staraczki*** na MaJ 2010

Polecane posty

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki i przesyłam ciążowe fluidy :) Byłam dziś u lekarki mojej, mówi, że wewnątrz rozpulchnione wszystko ciążowo, wyczuła powiększoną macicę ale wynik Beta Hcg ją martwi, że niski. Beta Hcg robiłam w sobotę czyli dwa dni przed spodzewaną @ i wyniósł 34,2 mlU/ml, gdzie norma jest : Kobiety nie będące w ciąży:

Nie wiem czemu ucina mój wpis z wartościami Bety :( W każdym razie wg norm jest to bardzo niski wynik, Trzymajcie dziewczyny magiczne kciuki aby wszystko było ok i żeby fasolka się rozwijała !!! :*

Gość Patulla
Latika- pewnie juz przez te 2 dni to beta wzrosła:):) Gratuluje Ci jeszcze raz i nawet troszke zazdroszcze:):) Pisz jak tam Ci przebiega ciaza:):)

Patulla, wam też się uda!!! Nie posiadam się ze szczęścia, boje się by sie nie obudzić z tego pięknego snu, czekam tylko dolegliwości ciążowych,, nie moge się doczekac mdłości :))) bo to znak że wszystko ok heheh :) Dziewczyny jestem z Wami! Napisze zaraz po wynikach bety jak tam u mnie :)

LAtika super, gratuluje ci bardzo :D 🌼 ja nie wytrzymałam i zrobiłam bobo-test godzine temu i........ pokazał bledziusieńka kreseczke hmmm boje sie cieszyć:) w środe powtórze i bedzie wiadomo już na pewno. czekam na wiadmości od reszty dziewczyn 🌼

Gość Patulla
Pysiula gratuluje:):) A ktory to dzien cyklu?

26 dc :) w środę będzie 28 więc wtedy powinno być wszytsko wiadomo. ide spać ,żeby czas szybciej zleciał hihi do jutra🌼

Gość Jado
Dzień dobry, widze, ze sytuacja się rozkreca. Pysiula to my jestesmy w takiej samej sytuacji:) Ja jutro tez mam 28 dc i powtórze rano test. Mi bledziutka kreseczka wyszła w 25dc. Jak jutro sytuacja sie powtórzy ide do gina, kurcze normalnie nie wiem jak ja wytrzymam do jutra:0 Latika gratulacje!! Na pewno wszytsko bedzie dobrze i to bez mdłości ciązowych, których Ci nie zyczę. Uwierz mi są okropne, a jak ich nie ma to wcale nie oznacza, ze ciąża rozwija sie nieprawidłowo. Ja sie modle, zeby w drugiej ciazy ominęła mnie ta przyjemnośc. W piewrszej do 5 miesiaca wymiotowałam i chodziłam zielono-żółta zazdroszczac koleżankom, które to ominęło. Jedyny plus był taki, ze schudłam 5 kg i nie musiałam nic zrzucac po porodzie:D Patulla, Majmon - trzymam kciuki i czekam na wieści pod koniec tygodnia. Póki co pora do pracy:)

Gość Patulla
Witam was wszystkie z samego rana:):) Ja właśnie wstałam, ciagnie mnie żeby lecieć do apteki i kupić test ale to jeszcze za wcześnie więc spokojnie siedze i czekam:):) Oj trudno, trudno tak czekać . Jado - gratuluje kreseczki:):) Ja też bym chciała przed okresem zobaczyc dwie kreseczki i nawet jak ta 2 ma być blada:):)

no witam widze ze przybywa nam "potwierdzonych przyszlych mamusiek' super, dziewczyny gratuluje patulla poczekaj jeszcze, zrobimy test w weekend, moze w niedziele? :)jezeli oczywiscie @ do tego czasu nie przyjdzie...a mam nadzieje ze nie! wiem jak to jest czekac i czekac.... u mnie test owulacyjny dodatni byl 13 wrzes, wiec wychodzi na to ze owulka kolo 14 i tym samym okres za jakies 2tygod wiec kolo 28 cykle mam nieregularne jak juz wczesniej pisalam wiec poczekam do niedzieli dziewczyny ktory cykl juz sie staracie? ja w sumie pierwszy...

Gość JUSTYNKA21
HEJ DZIEWCZYNY. JESTEM NOWA NA FORUM. MOGĘ SIĘ DOŁĄCZYĆ? JA ZACZĘŁAM SIĘ STARAĆ Z MOIM MĘŻEM O DZIDZIE JAKIEŚ 3 MIESIĄCE TEMU I NARAZIE NIC.. WPRAWDZIE MIAŁAM ROBIONY W MIĘDZY CZASIE POSIEW I WYSZŁO MI STROPTOCOCUS AGALIVE (CZY JAKOŚ TAK :) ALE SKOŃCZYŁAM JUŻ KURACJE ANTYBIOTYKIEM MAM NADZIEJE ŻE SIĘ TEGO POZBYŁAM DRUGI POSIEW PLANUJE ZROBIĆ NA POCZĄTKU WRZEŚNIA TO SPRAWDZE A NARAZIE DALEJ PRUBUJEMY.. TEŻ BRAŁAM TABLETKI ALE PRZEZ JAKIEŚ PÓŁ ROKU I JUŻ ROK NIE BIORE. MAM NADZIEJE ZE TYM RAZEM SIE UDA ALE DOPIERO ZA 2 TYGODNIE BEDE WIEDZIALA..

Cześć :D Justynka oczywiście ,że możesz się przyłączyć :) Majmon , my wsumie też pierwszy cykl się staramy dopiero, jak w tym nie wyjdzie to trudno .....ale.........bardzo bym chciała🌼 Dziś od rana mam takie ciagniecie w podbrzuszu i dziwnie się czuje jak na @:( ale jutro rano robie test ostatni już i będzie jasne wszytsko :) tak czy inaczej we wrześniu i tak wybieram się do gin bo muszę sprawdzić ,czy nie mam już tego torbiela i czy dalej "tam" wszystko dobrze :D testowała sie któraś już ?? pisać szybko! :)

Gość Jado
Czesc Justynka przyłączaj sie do nas:) Pysiula jutro rano testujemy drugi raz:) (Ja w sumie będe juz czwarty raz) Ale sie fajnie złożyło, ze obie mamy taki sam cykl :D Uff trzymam za nas kciuki. A to ciagnięcie na @ to tez objaw ciązy, więc nie martw sie, zobaczysz jutro kreska będzie wyraźniejsza;) U mnie to ciąża nieplanowana, ale bardzo bym sie cieszyła bo mając juz 4-letnie dziecko cięzko zdecydowac sie na drugie:D Majmon, Patulla - cierpliwości. Ja byłam taka niecierpliwa, ze dwa testy zmarnowałam hihi, a one wcale tak szybko nie pokazuja ciazy, więc trzeba przeczekać, ale wiem to trudne.

o super Jado :) to trzymamy kciuki do jutra za Nas:) a Ty jakie masz objawy?? też na @, czy inne , czy w ogóle nic? a co masz córeczkę czy synka? jak znosiłaś pierwsza ciąże? 🌼 ide sprzatać coś , pojawie się pózniej :)

witam, czy ja tez mogę się przyłączyć? Termin @ mam na 4 września. To już 9 cykl naszych starań, a 3 z clo. mam nadzieję że tym razem się uda

Ja teraz termin mam dopiero na 09.09 wiec najdłużej się na czekam:) Już nie moge się doczekać kiedy zobaczę te upragnione 2 kreseczki :) Powodzenia dziewczyny!!

Hej dziewczyny! A ja czekam i czekam dzis rano klóło mnie w podbrzuszu ale nie wiem czy to od wzdęc czy jak. Musze poczekać jeszcze pare dni ze zrobeniem drugiego testu. Dzis 39 dzień cyklu jeszcze mam nadzieje bo rowno 14 dni temu wspołżyliśmy z mężem 3 dni pod rząd a potem 4 dni pózniej więc jest jakaś nadzieja. Może za wcześnie jednak zrobiłam ten test. Pysiula gratuluje Ci drugiej kreseczki!!!! :) Szczerze to kupiłabym dzis drugi test i sprawdzila jeszcze raz ale wiem że to raczej nic nie da tylko wydam pieniądze i sie zawiodę. Może zrobię sobie w piątek. A do lekarza i tak musze pojść bo te długie cykle nie są normalne, może cos się dzieje niedobrego.

Gość zwariowanaM
czesc dziewczynki wszystkim ktore juz zobaczyly 2 krechy kratuluje. ja tez sie do was przylaczam ,staramy sie z m juz 3 cykl i na razie nic bylam u gina wszystko ok i mamy zielone switlo od niego ale jak na razie nic nie wychodzi. moze w tym mies dostac powinnam @ 4.9 wiec moze holera nie przyjdzie. z objawow tylko nie wiem czy na @ czy ciaze to holerna zgaga i jest mi dosc czesto nie dobrze i podbrzusze i jajniki w tym mies mialam dosc wyrazne oznaki owu ktora byla w czwartek lub piatek nie wiem na 100% bo nie robilam testow owu.mam bardzo krotkie cykle bo 24 lub 25 wiec zobaczymy mam juz coreczke ktora ma 2 latka i czas najwyzszy na rodzenstwo a sama bede miala 31 w tym roku a wy?

Hej kobitki!! Nie wytrzymałam i poszłam na betę dziś, do szpitala orłowskiego, tam w 2h jest wynik :) beta wyszła 153,4 czyli wzrosła, ale nadal ten wynik jest niski..no nie wiem...znacie się na tych normach? Jutro po urlopie wracam do pracy...oj ciężko będzie się skupić gdy w głowie fasolka :)

Latika ,tam jak masz winik z bety to są normy podane i jak masz 153 to musi być podane w którym tygodniu się mieścisz, poczekaj poszukam na necie ,może coś znajde:)

o patrz tydzień ciąży mlU/ml 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000 to mi wychodzi ,że jesteś na poczatku 4 tyg hmm dobrze?

Dzięki Pysiula_22 !! Do dzisiejszego badania nie dołączyli norm a ja się skapnęłam jak już na przystanku autobusowym siedzialałm:) a normy z pierwszego badania bety sa tak rozpięte (pierwsza nroma od 1 do 10tc ) Dzięki jeszcze raz. A jeszcze tak zapytam - ten wzrost hcg jest ok? nie za mały? Dziewczyny chciałabym żeby wszystkim Wam udało się załapac na maj 2010 ! trzymam kciuki !

aha i jeszcze jedno, ponoc powinno sie robic badania w tym samym laboratorium wiec twoje wyniki moga nie byc za bardzo prawdziwe jak mozesz to idz jutro o tej samej porze co dzis do tego szpitala w ktorym dzis bylas i zobaczysz

Gość zwariowanaM
latika nie stety nie moge ci nic pomuc bo sie kompletnie na betach nie znam i szczerze nigdy nie mialam jej robionej. ale jak wedlug tych norm co zalaczylas ktoras z dziewczyn to jestes w ciazy gratulacje

Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam drugi test jak zwykle negatywny. Gdzieś czytałam ze nalezy poczekać do ostatniego dnia najdluzszej miesiaczki w roku, w moim przypadku to 48 dni czyli zostalo mi jeszcze 10. Nie wiiem kiedy isc do ginekologa poniewza mieszkam w Irlandii i tu musze placic za lekarza i badania wiec jak okres sie nie pojawi a testy nadal beda negatywne to musze sie wybrac, chcialabym wiedziec juz jak najszybciej alee musze isc gdy pokaze juz cos na usg. Nie wytrzymam tak dlugo. Najbardziej boje sie ze bede miala tak malo hormonu ze nie wykarze go na tescie.

Gość Patulla
Hej dziewczynki:):) Witam nowe przybyłe na topik na maj 2010. Mam nadzieje, ze zostaniemy razem az do Maja albo i jeszcze dłużej:) Mam takie dziwne cos i nigdzie sie nie moge dowiedziec czy to dobrze czy nie. Zawsze po owulacji az do okresu strasznie bolały mnie sutki, przy dotykaniu,teraz jestem po owulacji, dotykam je i nic , dosłownie nic. Zero bólu, a zawsze po owulacji bolały. Nie wiem co to moze oznaczac i czy to dobrze czy źle?

Gość betabe
Witam :) Ostatnio @ spóźniła mi się o 14 dni i już się łudziłam...niestety :( Teraz zaczynamy z lubym wszystko od nowa :)

Melduję się z rana:) Dzisiaj testowałam drugi raz, w sumie to 28 dc i jakby dzień po dniu spodsiewanej @, której nadal nie ma. W nocy spac nie mogłam z przejęcia, rano poszłam do toalety, zrobiłam test i wyszłam umyc w miedzyczasie głowę co by sie nie denerwowac, jak nic nie wyjdzie. Ale na teście jet druga kreska! Co prawda nadal bledsza niz linia kontrolna, ale wyraźniejsza niz w niedzielę, to chyba ciąża sie rozwija. Wow normalnie szok, zupełnie sie tego nie spodziewalismy, ale strasznie sie ciesze bo zawsze chciałam urodzić na wiosnę, tym bardziej, ze termin pewnie bedzie na poczatek maja, a ja pod koniec kwietnia mam urodziny. W 2010 roku to juz beda 33:D Latika na pewno wszytsko jest dobrze, nie denerwuj sie, niedługo gin zrobi Ci usg i zoabczysz bijace serduszko:) Według wyników bety jestes miedzy 4-5 tygodniem czyli wszytsko się zgadza, a sama widzisz jakie te normy sa strasznie rozbieżne. Głowa do góry, musi być dobrze i basta:) Pysiula, jak tam u Ciebie??? Wantoszka chyba za wczesnie testowałaś, ja bym jeszcze trochę poczekała, ale wiem, ze to trudne. Ja tez od razu zrobiłam dwa testy, bo cos mi po głwoei chodziło, ze mogłam zafasolkować i były oczywiscie negatywne:) A teraz prosze coś tam kiełkuje:D Witam wszytskie nowe dziewczyny, trzymam kciuki za testujace i te, które niestety musza poczekac do nastepnego miesiąca.