Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pysiula_22_

***Staraczki*** na MaJ 2010

Polecane posty

Gość kruszynka173
Gratuluje nowy koleżanką z dwiem kreseczkami :) Ja testuje jutro z rana, wiec dam znac :)

Gość kruszynka173
O jak cisza.... No i niestety @ uprzedziła moje testowanie :( W takim razie ja też staram sie na czerwiec 2010 :)

Gość Ileana
Hej dziewczyny :) jak tam po weekendzie? Ja tak jak było w planach pojechałam z M. do moich rodziców oznajmić radosną nowinę ;) - bardzo się ucieszyli zwłaszcza mama która już zaczęła kombinowac z urlopem/chorobowym na maj. przywiozłam ze sobą do domku mnóstwo owoców i soczki z malin na zime :) a teraz powrót do rzeczywistości i praca :( zaczął mnie odrzucać ser żółty - tak okrutnie śmierdzi mi krową i taką stajnią że do ust nie wezmę a fuuu... Kruszynka witam z rana, głowa do góry w tym cyklu się uda i bedziesz czerwcową mamą :) Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

witam z rana:) długo mnie nie było. w weekendy nie siadam do kompa. a weekend miałam bardzo pracowity:D sprzątanie, pranie dywanów przed ślubem i weselem. pełno roboty. w niedzielę wybraliśmy się na wycieczkę na ślezę. materdyjo, myślałam ze umrę:o ale wlazłam. a nigdy nie miałam z tym problemu. z objawów: brzuch juz praktycznie nie boli, piersi bolą strasznie, nie mam ochoty na łsodkie, a do tej pory pochłaniałam ogromne ilości, i ciągle mam ochotę na taki zdrowie jedzonko:D wczoraj do północy nie mogłam zasnać, więc w srodku nocy jadłam sobie brzoskwinie z własnego drzewa:D we wtorek dopiero odbiorę wynik bety i będe pewna w 100% czy zosia w maju pojawi sie na świecie:D bo narzeczony już gada do brzucha;) i mówi na niego zosia;)

Gość kruszynka173
No mam nadzieje że w tym cyklu sie uda :) Właśnie czytałam wątek o Castagnus, i planuje sobie kupić i zacząć brać od dzisiaj,moę akurat mi pomoże :) cimcirymci- nie przemęczaj się ;)

Wita:):) Kruszynka- to moze sie spotkamy na czerwiec. Karla witaj:) Ileana-hehe ser żółty śmierdzi krową :):) ojj kobieta w ciąży:) campini-nie przemezaj sie za bardzo:):) Zzazdroszcze Ci tych objawów:) A ja @ nadal nie mam , albo ona zwariowala albo test wykonalam za wczenie . Juz sama nie wiem:(

Gość kruszynka173
oj pomyliłam sie nie cimcirymci a *campini* :)))

ja jestem człowiek czynu;) kobieta pracująca;) żadnej pracy sie nie boję;) ale staram się nie przesadzać z dzwiganiem. jak tylko potwierdzi sie ze jestem, to napewno przystopuje na maxa, jak sie tylko da. te 3 tyg i tak będą mocno stresujące, więc nie mogę przesadzać;) mam nadzieję ze intensywne mdłości mnie ominą;)

Gość kruszynka173
Patulla, może powtórz test:)

Hej dziewczyny! dzis juz 45 dzien cyklu i nadal nic. Piersi nadal bolą ale chyba coraz słabiej albo ja się już przyzwyczaiłam. Ostatnio test robiłam w sobotę oczywiście negatywny, teraz poczekam do piątku i to będzie ostatni jaki zrobię.

Melduję się po weekendzie:) Kruszynka - czerwiec to tez świetny miesiac na urodzenie dziecka, na pewno w nastepnym cyklu sie uda:) Karla trzymam kciuki za pozytywne testowanko. Patulla zatestuj jeszcze raz, moze zrobiłas za wczesnie? Campini ostro działasz:) zazdroszcze energii, sprzątanko i jeszcze wspinaczka górska, no no. U mnie tez brak ochoty na słodkie:) Ileana, witaj w świecie przeczulonych na zapachy:) trzymam kciuki zeby tylko się skończyło na mdłosciach:) A ja sie denerwuje, czy wszytsko dobrze, wydaje mi sie, ze w pierwszej ciązy prawie od razu odrzuciło mnie od wszytskiego, a teraz tragedii nie ma, no może słodkie mi nie smakuje. Jutro zrobie betę, ale boję się wyników. Pomimo zaskoczenia ciążą zdązyłam sie juz nia ucieszyć, ale z drugiej strony nie mam jeszcze odwagi dzielić sie tą nowiną.

nie wiem czy to hormony już czy co sie ze mną dzieje, ale tak mnie dzisiaj wszystko denerwuje ze mam ochotę coś wywalić przez okno:o

Gość kruszynka173
no pewnie hormony buzują :)

Gość minotka220
hej dziewczynki ;) dzis mialam pierwsze mdłosci ,niezbyt przyjemne uczucie :o wogóle czuje sie jakos dziwnie ,na sniadanie konieczniee jabłecznik!!!! natomiast na obiad nie mogłam sie oprzec burakom ,musiałam natychmiast gotowac barszcz :D ach te zachcianki a tak wogóle to zaczął mi sie dziś 4 tc !!!jaka jestem szcześliwa :) pozdrawiam Was gorąco dziewczynki

Gość kruszynka173
Czerwiec też mi sie podoba :) a najlepiej by było dla mnie mieć termin na 13 czerwca w pierwszą rocznice ślubu :) ale był by prezent :)

jak to jest ze jak kobieta w ciąży i pić nie może, a nawet nie chce to wszyscy proponuja nagle?? ciągle mnie ktoś na picie namawia, ale oczywiscie jestem twarda:D z resztanie przepadam za alkoholem. poszłam na imprezkę z okazji pozegnania jednej pracowniczki, zjadłam 4 winogrona i wzdęło mnie na maxa:o już chcę iśc do lekarza zobaczyc tą fasolkę;) właśnie dziewczyny, a wy do doktorów chodzicie na nfz czy prywatnie?? bo ja do tej pory chodziłam prywatnie, a z tego co wiem, swoim ciążowym pacjentkom, mój doktor zleca masę niepotrzebnych badań do zrobienia. i mam dylemat czy iśc dalej prywatnie do super wyposażonego gabinetu i za wszystko płacić, czy pójśc na nfz, bo jednak tych wizyt trochę bedzie

witam :) campini gratulacje takiego "powera" :) patulla no to moze jak do jutra @ nie przyjdzie to zrob tescik ;) moze jednak bedziesz majowka...czego ci zycze :) wantoszka a tobie zycze cierpliwosci, za pare dni powinno byc wszystko jasne pozdrawiam wszystkie forumowiczki

Hej dziewczynki! Witam po weekendzie :) Dawno mnie nie było, dużo pracy mam, Byłam dziś na USG i odebrałam wynik bety. Beta; 2650 mlU/ml :) Na USG maleńki pęcherzyk umiejscowiony tam gdzie powinien był o wielkości 6,1 mm, więc to bardzo wczesna ciąża, wcześniejsza niż wynikałoby to z owulacji. Zarodka w nim nie było widać, wiecie może kiedy powinien być widoczny? Za tydzień mamy kolejne USG ponoć ma być już serduszko widać, no nie wiem, jeśli jeszcze zarodka nie widać , ale pozostaje mi wierzyć lekarzowi ;) Gratuluję "zaciążonym" i trzymam kciuki za kolejne mamusie :)

Gość violeta
Hej dziewczyny, ja dwie kreseczki ujrzałam w piątek :D to byłby 5-6 tydzien wiec wyglada na to ze bede majóweczką :) byłam dzisiaj u gina i troszke jestem rozczarowana bo powiedzial ze pierwsze usg zaleca dopiero w 12tym tygodniu. Przejrzalam rozne fora i dziewczyny piszą ze juz w 5-7 tygodniu miały usg i juz było widac malenstwo. Ja mam ciagle tylko te dwie kreseczki i jakos tak trudno mi uwierzyc ze sie udało :( zastanawiam sie czy nie zmienic lekarza. Co myslicie? Faktycznie usg w tak wczesnej ciazy moze zaszkodzic dzidziusiowi? Gratulacje dla wszystkich majoweczek i trzymam kciuki za staraczki :)

Gość Latinka
Hej dziewczynki... Mialam przytulanki z moim D 12 dnia cyklu, od paru dni mam bole brzucha jak na @, a powinien wystapic 9 wrzesnia... czuje sie ospala i ciagle cos jem...od dwoch dni mam podwyzszona temperature 37,1..i strasznie wzdety brzuch...zastanawiam sie czy to ciaza, na test poczekam, nie chce robic go za wczesnie, ale niesamowicie sie ciesze, ze to mogloby byc to :)...co myslicie? Pozdrawiam :*

Gość Justysia125
Kochana Violeto ja w pierwszej ciąży miałam robione USG prawie na każdej wizycie, a pierwsze w 5 tygodniu ciąży. Teraz w drugiej ciąży byłam w 4 tc ale niestety na USG jeszcze nie było pęcherzyka widać. Teraz wizytę mam dopiero 21 września i już nie mogę się doczekać, bo niewiem czy wszystko jest ok. (jedną ciążę poroniłam i nie chciałabym tego przeżyć po raz drugi). :):):):):):):) Pozdrawiam cieplutko

Gość Latinka
czy jest tu ktos oprocz mnie i justysi? :)

Gość Justysia125
Latinko a jakie masz długie cykle? Moje są różne od 23 do 26 dni a owulację miałam w 10 dc jestem tego pewna, gdyż miałam plamienia. Test zrobiłam 23 dc i wyszedł pozytywny :).

Gość Latinka
Justysiu, moje cykle sa ogolnie co 28 dni, lecz w tym m-cu dostalam po 21 dniach @, 12 dnia cyklu mialam przytulanki wiec mysle, to byl poczatek dni plodnych :)

dzień dobry wszystkim:D ja juz ostro pracuję, ale po wczorajszym dniu w pracy zastanawiam się czy nie pójśc na zwolnienie jak sie tylko da najwcześniej:o nie jestem zwolenniczką zwolnień w czasie ciąży bo ciąża to nie choroba, ale jak mam mie takie nerwy to chyba sie nad tym zastanowię. jak tam samopoczucie?? wczoraj byłam za zakupach na wesele. między półkami z chemią (płyny, proszki, mydła) musiała biegać bo nie mogłam znieść tych zapachów...

Dziewczynki ja teraz ok 1-2 nie będę miec neta :( tylko okazjonalnie. Witam wszystkie które zamierzają sie na czerwiec 2010 hihih idę szybko poczytac co tam popisalyscie :) 🌼

Witam:) Uff dzisiaj miałam stresujący poranek - poczatek przedszkola :) Snek miał prawie 3 miesiące przerwy, ale narazie wszytsko ok, w zeszłym roku było o wiele gorzej, bo to był dla niego szok. A dzisiaj fajnie było patrzec jak się wita z kolegami, mam nadzieje, że dobry humor zostanie mu do jutra i przede wszytskim, ze bedzie mniej chorował w tym roku:( Czesc Latika, fajnie, ze beta rośnie i widac pęcherzyk ciążowy. Myślę, ze lada moment powinno byc widac zarodek, a kiedy gin kazał Ci przyjsc żeby to sprawdzić? Hej Violeta gratuluję dwóch kreseczek!! Troche mnie dziwi podejscie twojego gina bo teraz raczej wczesne usg to standard przede wszytskim po to żeby stwierdzic, ze ciąża rozwija się prawidłowo, jest pęcherzyk i słychac echo serca. Może pomysl o zmianie lekarza?? Justysia ja tez byłam teraz na wizycie w 4tc jeszcze nie było nic widac, a mój nawiedzony gin juz zaczał szukac ciązy pozamacicznej:( Kazał mi przyjsc 8 wrzesnia i mam nadzieje, ze potwierdzi ciąże:) Latinka poczekaj jeszcze pare dni i zatestuj, całkiem mozliwe, ze pojawi sie bledziutka druga kreseczka:) Campini ja pracowałam przez cała piewrsza ciąże, nawet z bólami porodowymi byłam jeszcze w pracy. teraz juz bym się nie zdecydowała na taki odjazd. Może okoł 7 miesiaca pomyślę o zwolnieniu. Jezeli bede się dobrze czuła nie chciałabym przesiedzic całej ciazy w domu:) Pysiula odwiedzaj nas!! :)

ja tez bym chciała pracować, ale jak mam sie tu denerwowac, a potem sie denerwować czy z dzidzią ok to ja dziękuję...

Witam! dziś 46 dzien cyklu, myslalam ze okres sie zbliza bo piersi wczoraj bolaly mniej, ale dzis budze sie i znowu mnie bolą. Czekam z testem do piątku, mam nadzieję że to będzie decydujący test albo dostanę @ chcę żeby się już wszystko wyjaśniło bo mam dość tej niepewności.