Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona wlascicielka

ZLAMANA NOGA U PSA???

Polecane posty

W jaki sposob,procz rentgenu,zobaczyc czy pies ma zlamana czy skrecona lape??? W jaki sposob ja opatrzyc,czyli jaki opatrunek jej zrobic. Bardzo prosze o odpowiedz na moje pytanie a nie typu ,idz do weterynarza bo to wiem...Ale chodzi mi co zrobic teraz...

Gość psiarka
żadnego bandaża elastycznego!!! powinno się unieruchomić dwa sąsiadujące stawy wraz z całą łapą, ale jeśli nie jesteś pewna, jak to zrobić, lepiej w ogóle tego nie ruszać, żeby nie zaszkodzić i jak najszybciej udać się do weterynarza!!! on już będzie wiedział, co z tym dalej zrobić.

Podnosze temat I mam jeszcze jedno pytanko czy pies ze zlamana lapą potrafi na nią nastąpić??? Bo moja psina da sobie z nia wszystko zrobic,czyli wyprostowac,zegiąć,i podpiera sie na niej delikatnie... Nie wiem czy ona jest taka wytrwala w bolu czy to nie zlamanie... Prosze wypowiedzcie sie

dodam ze do weterynarza bede dzwonic dopiero o 13 bo tak dopiero sie zjawiaja w gabinecie :O

Gość przerazona wlascicelka
podnosze...

Gość nie wiesz co robić...
no to może po prostu coś mu weszło między poduszeczki i przeszkadza?..

Gość Psiarz
xD

Gość klassi
Według mnie takie rzeczy warto sprawdzić u weterynarza. Jedli noga nie jest złamana to ostatnio czytałam, ze istnieje coś takiego jak specjalna bieżnia wodna dla psów -> http://psychodnia.pl/#/bieznia-wodna, która pomaga w ulepszeniu sprawności ruchowej psa. Warto spróbować :)

Gość gość
Postaraj się jakoś prowizorycznie usztywnić łapę a później dość szybko udać się na wizytę do weterynarza. Mój pies już dwukrotnie miał złamaną łapę, raz źle skoczył z bagażnika a drugi raz potrącił go samochód. W obu przypadkach przydał się kontakt z doktorem Michałem, weterynarzem, ortopedą. Kontakt do doktora znajdziesz na http://www.vet4pet.pl/kontakt.html, polecam sobie zapisać.

Gość gość
o tutaj to się doktor Michał popisał odgrzebał wątek sprzed 4 lat, hahahaha coraz lepiej

Gość gość
u mnie z psem problem ogromny pokrzywiona dziwna lapa moze zlamana co robic - weterynarz zalamuje rece.

Gość gość
nie wiem czy osoba, która nie ma pojęcia o leczeniu zwierząt powinna coś robić. W takim przypadkach jeśli się podejrzewa że psiak może mieć złamaną łapę to trzeba lecieć od razu do lekarza. Są takie nawet kliniki całodobowe http://www.vet4pet.pl/ które cię w nocy przyjmą.

Gość gość
jeśli pies ma problemy z chodzeniem, łapa jest jakoś wykrzywiona czy coś to nie ma co zwlekać tylko trzeba od razu lecieć do weterynarza. Jesli ktoś jest z Warszawy to tutaj mogę polecić A-Z Wet - tam się zajmują zwierzakami kompleksowo i mają potrzebny sprzet do diagnozy i badań