Eleana 0 Napisano Sierpień 17, 2009 Głosi, że jest bogiem i werbuje wiernych Wrocławski uzdrowiciel może być groźny. Wyznawców kusił na targach niezwykłości. - Czy to prawda, że uważa się pan za Jezusa Chrystusa? - pytamy Romualda Statkiewicza. - Nie uważam się. Ja jestem Jezusem Chrystusem i mogę to udowodnić - odpowiada zdecydowanie. Zdaniem pracowników Dominikańskiego Ośrodka Informacji o Sektach i Nowych Ruchach Religijnych z Wrocławia, działalność mężczyzny może być niebezpieczna, bo stworzył on zalążek nowej sekty i od kilku miesięcy werbuje do niej ludzi. Ma już grupkę ludzi, która mu ślepo ufa. Niektórzy przestali utrzymywać kontakty z najbliższymi. Jak ustaliliśmy, Statkiewicz chętnych na swoje "usługi" uzdrowiciela, jasnowidza, egzorcysty szukał na wrześniowych Wrocławskich Spotkaniach Zdrowia, Wróżb i Medycyny Niekonwencjonalnej w Hali Ludowej. Ale organizatorzy go nie kojarzą. - Mógł się wystawić pod innym nazwiskiem - przyznaje Agnieszka Wardawa, rzeczniczka Hali. Dowiedź się więcej na stronie http://www.ithink.pl/artykuly/hyde-park/felietonisci/glosi-ze-jest-bogiem-i-werbuje-wiernych-24-10-2008/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach