Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieprzenie farmazownow

Chore ceny wynajmu??

Polecane posty

Chcemy z mezem wynajac mieszkanie. Narazie mieszkamy z tesciami, ale teskno nam za bycie sam na sam. Maz zarabia 1300zl, ja 1200= 2500zl. Rachunki mamy male 100zl za 2 tel kom. neta 50zl tv 50 zl i raty 70zl. ALE za wynajem kawalerki albo mieszkania 2 pokojowego chca ok 1300zl. Masakra. Jakby bylo mnie stac placic 1300zl. To wolalabym kredyt wziac mieszkaniowy i za raty tyle bulic wiedzac, ze to juz moje. Ludzie chyba poglupieli, ze tyle chca za wynajem. Rozumiem, ze trzeba na tym zarobic, ze nie ma nic za darmo. Ale jesli ktos w ogloszeniu pisze 2 pok., czesciowo umeblowane i podaje kwote 1000zl+ czynsz ok 350, gaz-150zl, swiatlo ok 80zl i cos tam jeszcze cos tam jeszcze. Boze to choreee. Jakby wszyscy tak mieli na wynajem po 1500zl to by kazdy kupiowal a nie wynajmowal. Masakra... Chyba przyjdzie nam sie jeszcze posiedziec u tesciow ;/

Gość frentii
Ale jesli ktos w ogloszeniu pisze 2 pok., czesciowo umeblowane i podaje kwote 1000zl+ czynsz ok 350, gaz-150zl, swiatlo ok 80zl i Gdzie jest tak tanio?? Ja place za kawalerke z wszystkim 1400zl, a dwupokojowe to koszt 1600 conajmniej...

Gość Ziroczka21
Ceny wynajmu sa chore - sa zbyt niskie. Ale niestety w Polsce pobudowalo sie zbyt duzo blokow z wielkiej plyty - gdyby nie one, mieszkan byloby mniej i ceny bylyby na normalnym poziomie. Tylko czekam jak rzad rozpocznie program likwidacji tych blokow. Przeciez mieszkanie w azbescie powinno byc zakazane. No i takie bloki tak szpeca kazde miasto, ze lepiej nie mowic

Gość frentii
Chyba cie pogielo ziroczka,nigdzie w europie nie ma tak drogich mieszkan w stosunku do zarobkow jak w polsce.

Gość fasdf
trzeba było sobie wziąc męża z kasą a nie biedaka

Gość Ziroczka21
Jak pracowalam w Berlinie, zarabialam 1100 euro i placilam 650 euro za mieszkanie, wiec nie gadaj bzdur

Bialystok. Tanio?? Chyba tobie tanio. Nie wszyscy zarabiaja po 3 tys na glowe. Nie mowie tu o jakis starych blokach. A ni o ruinach.

Gość frentii
No wlasnie, w Berlinie placilas tylko 650euro, czyli tak jakby ktos w Warszawie placil 650zl!! Policz sobie:O

Gość hakunamamataaa
hej! gdzie są takie ceny wynajmu???? jestem ciekawa, bo ja wynajmuję kawalerkę ok 40m2 i wynajmująca płaci mi 550 (200 odstepnego i 350 oplat oprócz energii, a cena energii to ok 38 zl miesiecznie)....może za mało biorę odstępnego?i to na fajnym osiedlu gdzie wszedzie blisko.....

Bogaty maz. To nie glupie. NAszczescie za biedny tez nie jest.

Gość frentii
Nie, dla mnie te ceny rowniez sa chore, ale w porownaniu do cen poznanskich, to jest to w miare tanio.

Gość evgvedg
jaj sobie robisz! ja meiszkam we francji jestem studenka i za 13 m place 500E plus rachunki, lcacnzie miesiecznie kolo 750E!!!! tutaj ludzie zarabiaja zazwyczaj ok 1500-2000E wyzsze stawki sa zadkie, mieszknie 2 pokojowe kosztuje juz kolo 1600-2000E wynajem wiec nie mow ze w polsce jest drogo... drogo jest wszedzie!

Gość z tego co piszesz to nie chca
1300 zl tylko 1000 zlotych,. nikt Ci przeciez czynszu nie bedzie fundowal za darmo ale ogolnie na bialystok to drogo, w toruniu za kawalerke odstepne wynosi okolo 700-800 zlotych, juz umeblowana, tylko sie wprowadzac

Gość jak kogos nie stac
niech nie wynajmuje, a ceny sa normalne, sama mam mieszkanie ktore wynajmuje, poniewaz pobudowalismy sobie dom i po co ma stac puste, cene dalam standardowa, ludzie dzwonili chcieli negocjowac u mnie byla sztywna cena jesli komus nie pasi to niech nie dzwoni i mi nie narzeka, jak mam je wynajac za grosze to niech stoi puste, tyle na nie pracowalam, ze teraz musze brac jakies profity z tej pracy, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

Gość frentii
550zl za 40m kawalerke??? Ale dziewczynie sie trafilo:D A gdzie mieszkasz?

Gość do hakunamamataaa
wez nie badz tak zachlanna kobito! wlasnie przez takich jak ty ceny beda szly w gore, dorobkiewiczu cholerny!

Gość frentii
evgvedg, Ty chyba liczyc nie umiesz:O Placisz 750 euro, czyli tak jakby Warszawiak placil 750zl(a placi 1500zl), bo kiedy Polak zarabia 2000zl, to Francuz dostaje 2000euro mniej wiecej. 1500euro zarabiaja chyba emigranci i niezaradni Francuzi.

to pomyśl sobie, że w Warszawie za kawalerke płaci się 1600 i wzwyż, za 2 pokoje od 2300...to jest dopiero dużo.

Gość frentii
O prosze, czyli w Warszawie placi sie nawet wiecej niz 1600zl. W Paryzu za 1600 euro to juz sa full wypas kawalerki, a Polacy nie wstydza sie nawet wynajmowac obskurnego mieszkania za taka cene.

Ja uwazam ze 1000zl zarobku to mieszkaniu to jest duzo. Przez rok wychodzi 12tys. To tak jakby ktos pracowal na 2 etat. Co do Warszawy to ok, ale tam chyba nikt nie zarabia 1200-1500zl. Co do mieskzan za granica. Moj brat mieszka w Angli. Wynajmuje domek. Na dole salon i kuchnia, na gorze 2 sypialnie. I mowi, ze tanio go to wychodzi. Nie wiem ile, ale mowi, ze nie odczowa oplat za mieszkanie majac 2 pensje I(zony i swoja). Wiec chyba nie jest tak zle. A u nas niestety trzeba 1 wyplate wydac zeby cos wynajac.

frentil- w wawce za sensowna kawalerke 1600 to minimum...Ja wynajmowałam jeszcze w czasach, kiedy było tanio, tzn za dwupokojowe płaciliśmy 1800 pln. Teraz z kolei kredycik na głowie, a że m2 kosztuje około 10-11 tysi, to naprawde trzeba bardzo dobrze zarabiać, żeby jakoś wyżyć przy takim kredycie.

Gość cd v df
tu sie mylisz, 2000 euro na reke to jest normalan stawka dla wiekszoci ludzi, a ceny sa inne niz w polsce, 4000 E to suma zadko sportykana,to juz sa bogaci ludzie, wiekszoc zarabia ok 1700 E na reke max 2500 euro, ja pracuje jako studentka jako tlumcacz na pol etatu zaranioam 1500E za 20 godzin tygodnioo, 750 idzie na mieskznie, na jedzenie idzie 500E miesiecznie przyjmujac ze w polsce za 5 zl kupisz np tone szynki a tytaj za 3 -4 E kupisz 4 plasterki szynki... wiec jak wiedzisz nie znajc realiow nie nalezy sie wypowiadac... samotna osoba zaraboiajaca 2000 E zyje z miesiaca nia miesiac i nie jest w stani nic odlozyc. policz sobie 750 mieskznie z oplatmiplus internet tefleffon 20E plus jedzieni 500E okolo plus bilet miesieczny 100E plus jakies male przyjemnosci raz na ruski rok i zostaje mi gora 150E-100E zeby odlozyc, wiec kasa sie rozplywa, w polsce jest duzo lepiej wiec mi nie wmawiaj mieszkajac w innym kraju ze realia w inych krajch znasz, bo0 nie masz pojecia o tym... wiesz tylko to co sie dzieje na twoim wlasnym podworku

autorko, oczywiście ze w Warszawie zarabia się więcej, ale życie jest bez porównania droższe...byłam ostatnio w Krakowie i tamtejsze ceny wydały mi się po prostu śmieszne w stosunku do warszawskich, a przecież to również jest bardzo duże miasto, stolica kulturalna Polski...

To jak w Polsce lepiej to dlaczego siedzisz za granica, zyly sobie wyprowasz i wogole. A nawet nic nie odlozysz.

to akurat wiem, ze zycie tez jest drozsze. Ah... Moze juz za ok 2 latka skonczymy remontowac dom i nie bede miala problemu. 2 lata z tesciami moze przezyjemy hehe. Pzdr. Ide do pracy!!

Gość dfgvdf
a dlatego ze tu mam narzeczonego, ze tu mam studia a nie w polsce i ze zawsze chaialm tu mieszkac i tyle w tym temacie. W polsce jest lepiej, łatwiej i taniej i tka jest parwda, a jakies zludne wraznei ze emigranci zarabijaa 1500E bo sa emigrantami wsadzcie sobie do kieszeni bo prawda jest taka ze wiekszoc ludzi tak zarabia, pensja skretarki to 1500E , pielegniarki ok 2000E, po 4-5 tys zarabaja ci na stanowiskach kierowniczych , pozatym zycie jest duzo drozsze niz w polsce wiec mowienie ze nawet 5000E to duzo to coz jedna wielka pomylka, mam znajomego izyniera, zarabia 5000 E okolo, ma dom na wsi , zwykly nie jakis wymyslny z ktory placi 2500E rat za kredyt miesiecznie, utrzymanie rodziny 4 osobowej kosztuje 3000E minimum, benzyna do tego bo dojazdy 150E miesiecznie, wiec nawetg lludzie w oczach polakow bogaci wcale tacy bogaci nie sa! Realia zycia sa zupelnie inne i tyule.

przelicze Wam cos, mieszkanie jest warte 160 tys wynajmujesz je za 800 zl odstepnego, z tego okolo 70 zlotych odprowadzasz podatku. Daje Ci to w skali roku okolo 8,5 tys zlotych, teraz trzeba sobie odjac amortyzacje mieszkania ale jej nawet nie bede wliczac 8 tys w skali roku to jest troche powyzej 5% czyli jak na lokacie, a o ile wieksze ryzyko, ze ktos Ci zniszczy mieszkanie, nie zaplaci i nie bedzie chcial sie wyprowadzic, pozniej walki w sadzie, komornik itp wynajmowanie mieszkania tylko sie wydaje takim super interesem

Gość do hakunamamataaa
no co Ty za malo bierzesz gdzie w tym Twoj interes ja tez wynajmuje ale biore sporo wiecej i chetni sa, kobieto podnies to bo progi zanizasz

Gość do hakunamamataaa
podszywaczom mwoei wypad