Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zaniepokojona

co z tym castagnusem

Polecane posty

Tyle tu pisano o tym, że castagnus wydłuża cykle. U mnie skraca coraz bardziej - w 3 cyklu brania go miesiączkę dostałam po .... 13 dniach! Czy to oznacza, że jednak nie zbija u mnie wysokiej prolaktyny? Może powinnam łykać po 2 tabletki - chociaż ważę mniej niż 60 kg. Tak się tylko zastanawiam, wiem, że powinnam pójść do lekarza. Ale może któraś z was miała podobne objawy?

Gość kirkam
Po pierwsze- idź do gina niech da ci skierowanie na badania hormonalne bo to nie jest normalne żeby mieć tak krótkie cykle Po drugie zacznij stosować NPR, czyli prowadzić obserwację swojego organizmu, będziesz wiedziała jakie masz fazy i czy występuje u ciebie owulacja

No właśnie kiedyś miewałam tak krótkie cykle - oczywiście bezowulacyjne. Potem miałam przepisany bromergon (miałam wysoką prolaktynę) ale skutki uboczne były nie do wytrzymania i po kilku miesiącach zrezygnowałam z tego (wtedy cykle były ok, ale inne sprawy - koszmar). Teraz jakby mój organizm wraca do poprzedniego stanu, czyli ten castagnus jakby w ogóle nie działa, nie miał żadnego wpływu. Po prostu liczyłam na to, że jakoś pomoże, przynajmniej na wyregulowanie miesiączek, ale widać nie......