Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na nowolipiu

jaki kolor kafelek do czerwonych mebli kuchennych??

Polecane posty

Gość na nowolipiu

podpowiedzcie :)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup

Gość Po pierwsze kafelków a nie
kafelek :O jest ten kafel, a nie ta kafelka :O A po drugie to zależy od stylu mebli i efektu, jaki chcesz uzyskać. Mogą być białe, szare, czarne, turkusowe, żółte, pomarańczowe, filoetowe itp.

Gość na nowolipiu
dobra kafelków.. są czerwone, styl modern, śliska powierzchnia niewidoczne uchwyty. myslalam o oliwkowych płytkach i jakimś graficie na podłogę ale nie jestem zdecydowana.. może jakieś podpowiedzi sugestie?

Styl modern czyli po prostu lakierowany mdf? Nie da się podpowiedzieć na odległość, bez zdjęcia choćby. Oliwkowe kafelki+ grafitowa podłoga to strasznie smutne zestawienie i na pewno zaciemni pomieszczenie. Jesli nie masz czonajmniej 20 m2 kuchni to w ogóle tego nie rozważaj. Wg mnie oliwka to do nowoczesnego stylu średnio pasuje.

Gość Pstryczek
a tak swoją drogą to naucz się jezyka polskiego - kafelki... to jest coś zupełnie innego niż płytki ceramiczne zwane glazura lub terakotą.. - kafle używane były do budowy pieców.. zastanwó się zanim zadasz pytanie

Gość upssss
pstryczek! uczy Marcin Marcina:P:P:P od kiedy ó występuje na końcu wyrazu?

Gość upssss
zastanwó to polszczyzna?

Pstryczek ja bym też radziła się dokształcić, zanim będzie się innym lekcji udzielać :O Kafelki w znaczeniu glazura, terakota to gwara galicyjska

Ja bym postawiła na graficzny kontrast- podłoga faktycznie grafitowa, a do tego płytki ścienne jasnoszare lub białe. Ściana jasnoszara

Gość na nowolipiu
a coś bardziej żywego? jakiś kolor?

Gość na nowolipiu
czyli w gre wchodzi tylko biel czerń i szarości?

Gość Pstryczek
nie..no różowe.. różowe kafelki.. w gwarze galicyjskiej to jest przejaw najlepszego gustu...

Gość zydeks
Boze kochany, jak widze tych kudwa pouczajacych tutaj od jezyka polskiego to niedobrze mi sie robi! Ktos zadaje pytanie i dla ludzi, ktorzy maja troche oleju w glowie wszystko jest jasne i wiedza o co chodzi. Ale niektorzy to zamiast pomoc zaczynaja poczucac o poprawnosci jezyka polskiego Nie cierpie tego na kafe...

Gość ja widziałąm do takich
mebli na podłodze szachownica czarno-biała normalnie odlot raczej nie lubie takiej szachownicy, ale do czerwieni super kolory pasujace to- biel czern, czerwien, moze byc ceglasta czerwien cos z tych a oliwka, moze, ale to juz inny efekt nie moje klimaty ja bym dała biel z czernia i czerwone meble moga byc tez czerwone dodatki jak np czerwony opiekacz, czerwone ladówka- oczywiscie u nas czegos takiego nie widziała w sklepach to moze czarne dodatki a jak nie to to biale :( to bylby wystrzal, a jak da sie grafit lub oliwke, to takie gówno wyjdzie

Gość WG MNIE SZARE I ŻADNE INNE

Gość Pstryczek
Problem nie dotyczy pisowni polskiej tylko nazwy przedmiotu. kafel, kafle, kafelki --> to nie to samo co płytka, płytki inaczej wygląda i ma zupełnie inne przeznaczenie

Gość dodam jeszcze
ze jak ogladałam programy tych pedałow, to widzialam takie kuchnie zawsze byy to kolory czerwien, czern biel i to wyglada super (mimo, ze nie moja bajka, ja bym nigdy czerwonych mebli nie kupiła) a jak sie da oliwke, to niby po co? skad? od czapy ta oliwka... jesli oliwka, to po co ktos czerwone meble kupował????

Gość wandeczkaaaa
Ja bym dała granif na podlogę, plytki jasnopopielate sciana biała albo na odwrót

Gość dodam jeszcze
szare tez moze byc ale juz to widze, brzydko i smutno buuuuuuu jak w magazynie

Gość zydeks
Jest jeszcze cos takiego jak mowa potoczna, dlatego wiekszosc osob slyszac to slowo wie o co chodzi :)

Gość wandeczkaaa
Oliwka z czerwonym tez może fajnie wyglądać, ale czerwony musi wtedy być bardziej w kierunku czerwonego wina albo maliny. No i powierzchnia pomieszczenia musi byc wieksza, jak juz ktos powiedział, bo inaczej zmniejszy, przytłoczy

Gość Pstryczek
a teraz na serio --> mógłbym spytać jaki kolor w tej czerwonej kuchni mają blaty ? czy kuchnia jest matowa czy zrobiona na połysk ? czy fronty to jakiś fornir.. drewno.. czy MDF ? czy szafki mają jakieś witraże jeśli tak to z jakim motywem ? ile kuchnia ma okien i jakie duże ? jaki kolor mają sprzęty (piecyk.. blat grzewczy.. czy inne pierdołki) ? zlewozmywak jest kamienny czy stalowy ?