Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na nowolipiu

jaki kolor kafelek do czerwonych mebli kuchennych??

Polecane posty

Gość wandeczkaaa
Nieeeeeeeee, no, okropne te fototapety :)

Do czerwonych mebli kuchennych dałabym : podłogę czarną najlepiej byłby to granit czarny, oraz tam gdzie jest luka pomiędzy meblami dolnymi a górnym to szkło także czarne.

Gość wandeczkaaaa
Mnie sie wydaje, ze jak autorka kupuje sobie meble, ktore opisuje jako pierwsze "styl modern", to chyba nie chodzi jej o cieplutką kuchnię z jakimis truskawkami czy bezami, tylko o cos bardziej ostrego, nowoczesnego. Według mnie tylko i wyłącznie biały-szary-czarny wchodzą w grę.

Gość na nowolipiu
w kuchni jest jedno duze okno fronty mdf, czerwone, bez zadnych motywow, zadnych szyb i witrazy blaty sa imitacją kamienia w kolorze czern-grafit sprzety sa w zabudowie, piecyk i płyta są stalowe, zlew tez stalowy

Gość dodam jeszcze
dokłanie czern biel lub czerwien te kolory wchodza w gre moge byc wszystkie trzy, moga byc dwa, albo jeden ale z tych zero truskawek, fototapeta- fuj ja dalabym duzo czarnego, wtedy wyszłoby tak....klasycznie, majestatycznie bez do czerwonego- totalna wiocha jak stare kalesony ale jesli ktos juz kupil takie meble, to powienien najpierw miec koncepcje!!!!!!!!

Gość mnie się też podobają
Gość wandeczkaaa
ja juz bym wiecej czerwieni nie dodawała, bo będzie za duzo - lepiej zeby same meble były jako mocny akcent, reszta chłodna i stonowana

Gość Pstrytczek
podłoga : gres polerowany 30x60cm rektyfikowany ułożony pod kątem 45stopni na mijankę, płytki ułożone bez spoiny pod lampą dekor w formie obłych kamyczków ułożonych w meandry. ściana płytki utwardzane szkliwione 10x10cm o nierównej powierzchni (lekk kremowe) w środkowej części dekor 2-10cm szkło grafitowe spoina mapei - jaśmin lub coś takiego http://www.allegro.pl/item706573051_kuchnia_deep_red_wysoki_polysk.html

Gość jasna soczysta zieleń
można wykorzystać jaskrawe kolory lub biel z czernią grafit i elementy stali (stalowe płyty) szkło DREWNO (łącznie z blatami) do wykorzystania gra świateł, np. taki plafon http://www.elektryczny.com/p,pl,249,plafon+sople+mx4512-9a.html będzie rzucał piękne refleksy. http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p3896_Sople-lampa-wiszaca-5x20W.html

Gość dodam jeszcze
ja naprawde daląbym czern gdzies tam biel moze niz cos takiego tu zielen tu szarosci... to po co ta czerwien??? do tej sciany co na focie to białe szafki by pasowały, nawet w kolorze olchy a tak- jakos tak niewykorzystany jest potencjal tych czerwonych mebli i draznia mnie tam

Gość Pstryczek
ja bym nie dawał czerni z praktycznego powodu strasznie na niej wychodzą zacieki i białe krople wody... gorąco niepolecam

Gość bronieswychprawchcewieleosiagn
beż lub szary/ srebrny. Ale ja zdecydowałabym sie raczej na beż.

Gość wandeczkaaa
Na podłogę bym nie dawała nic połyskującego, bo każdy brud bedzie widać. W kuchni non stop cos sie brudzi, jak sie nie chce kazdej kropelki scierac, to musi byc cos maskującego. Żadnych mozaik pod lampą tez bym nie dawała, a plytki nie na skos, tylko normalnie równolegle do ścian, niemijankowo.

Gość Pstryczek
jeżeli ppmieszczenie ma kształt prostokąta, też bym dał płytki równolegle.. a jasny beż gres polerowany bym mimo wszystko zostawił... i bez spoiny... bo akurat na tym kolorze nie widać śladów po wodzie a jeśli płyta będzie matowa to non stop będzie się w nią wcierał brud. No ale to już jest wybór założycielki topiku.

Gość dodam jeszcze
słuchajcie mam nadzijee, ze ta kuchnia jest duuuuuuzaaa bo jesli nie, to ja bym nie chciałam tam wchodzic juz sie boje... jesli jest mała to dałabym duzo bialego i tylko male elemenciki czarne na przykład na plytce jedna czarna co jakis czas albo czarne wyposarzenie ja nie lubie czerwonych mebli

Ja do czerwonych mebli zrobiłabym podłogę w czerni i ściany w bieli/ecru;) Tak klasycznie i z gustem;) Natomiast ja mam dylemat - co do takich mebli http://www.kelman.pl/info14341,segment_kuchenny_emilia.html ? Jakie ściany, podłoga?