Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fumka29

WĄGRY-POMOCY!!!

Polecane posty

Gość fumka29

Witam Mam strasznie tłusta cere.Po umycie kilka minut i musze przecierac twarz husteczkami. Po noc to juz sam sie czasem śmieje ze moge naleśniki smażyc, tak jest tlusta. Najwieksza moja zmora sa wągry na nosie, policzkach, brodze a postatnio nawet policzki.Raz w tyg robie parowki z rumianku i maltretuje sie, przez pewien czas chodzilam regularnie do kosmetyczki, raz w miesiecu na oczyszczanie, niestety nawet oczyszczanie w gabinecie wystarcza na tydzien i znów to samo. Jestem osoba zadbana, ale czesto wstydze sie mojej cery, mam wrazenie ze jak ktos na mnie patzry to mysli "brudaska" a tak wcale nie jest...kazdego dnia siedze przed lustrem i cos wyciskam. Nie pomogly tez dluzsze odstepy oczyszczania...czy miesiac, czy tydz czy 2 miesiace zawsze wygladam tak samo. Drogie kolezanki znacie jakis sposob na to paskudztwo? Nie pomaga oczyszczanie mechaniczne, microdermabrazja oraz inne specyfiki POMOCY MAM JUZ 29 LAT A WCIAZ WALCZE BEZSKUTECZNIE !!!

Gość krakers300
tez mam megatłusta cerę, podobny wiek, wągry głownie na nosie. po pierwsze stanowczo powinnaś porzucić parówki!!(też kiedyś robiłam namietnie), bo nie jesteś w stanie sama zamknąć sobie później porów i zostajesz z rozpulchnioną cerą i otwartymi porami, które ochoczo przyjmują zanieczyszczenia i produkują łój ze zwielokrotnioną siłą po drugie nawilżaj! podstawowy błąd przy bardzo tłustej skórze to jej nadmierne odtłuszczanie, nie posmarowana kremem po myciu czy traktowana alkoholem produkuje tłuszcz w przerazających ilościach. ja używam kremu Pure Zone(tego w tubce, bo ten z pompka oraz ten nowy przeciw wagrom to badziewie). moja skóra jest po nim idealnie nawilzona, bez pryszczy. musisz więc znaleźć idealny krem dla siebie, ale to kwestia indywidualna więc nie jestem ci w stanie nic doradzić. Moze spróbuj czegoś z La Roche Posay. po trzecie- nie używaj toników. mają działanie komedogenne. używałam przez wiele lat, a jak przestałam skóra poprawiła mi sie drastycznie w szybkim czasie po czwarte- nie wyciskaj! i nie oczyszczaj mechanicznie u kosmetyczki. w niektórych krajach sie tego w ogóle nie robi! sa inne metody na oczyszczenie skóry niz maltretowanie jej paluchami!

Gość fumka29
dzieki za odpowiedz z kremami to jest tak ze roznych juz w zyciu probowalam i nic specjalnego jak do tej pory nie odrylam dla mojej cery, kremow matujacych nie uzywam, nacielam sie kilka razy, 2 dni jest oki,a pozniej skora luszczy sie a z drugiej strony nadal przetluszcza, co do tonikow to czasem przecieram twarz w ciagu dnia lub wieczorem, kosmetykow z alkoholen nigdy nie uzywalam- uzywam jedynie kremow, tonikow nawilzajacych co polecasz jesli nie oczyszczanie mechaniczne? kwasy owocowe? microdermabrazji tez nie polecam, moja skora zle to znosi JAKIE SA SPOSOBY OCZYSZCZANIA? CZASEM JESTEM TAK ZDESPAROWANA ZE WSADZIALBYM TWARZ DO JAKIEGOS KWASU ZEBY TO WSZYSTKO WYSZLO RAZ NA ZAWSZE!

Gość polecam lubexyl
ja mam 30 lat i miałam ten sam problem, polecam emulsję Lubexyl ok. 29 zł w aptece, po 2 tyg. zniknął problem łojotoku i wągrów, na początku masz wrażenie, że jest gorzej, bo skóra się oczyszcza i wągry wychodzą na wierzch, wystarczy stosować raz na dzień, a nawet co drugi dzień, ja teraz używam raz na tydzień profilaktycznie. Używa się tego jak mydła w płynie. Troszkę wysusza, dlatego równolegle trzeba stosować dobry krem nawilżający, ja teraz mam Garnier sensitive 15 zł i super się sprawdza.

Gość krakers300
u kosmetyczki- maseczkami, preparatami i specjalnym aparatem(chyba działa na ultradźwięki czy coś). jak mieszkasz w wiekszym miescie to nie powinnaś miec problemu ze znalezieniem takiego zabiegu. kwasów nie próbowałam i nie zamierzam, bo nie usmiecha mi się smarowanie filtrem spf 50 kazdego dnia. przy mojej skłonności do zapychania cery skonczyłoby sie to eksplozja pryszczy

Gość grabarka
wpisz w wyszukiwarkę forum...jest setki super porad ...kup zielona glinkę...nakładaj z cebulą

Gość zerataa
brevoxyl w aptece 12 zl na pewno pomoze