Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beagle

Mleko modyfikowane

Polecane posty

Witam! za miesiąc zostanę mamą, chciałabym wiedzieć czy kupowaliście mleko modyfikowane od razu, tak na wszelki wypadek, czy czekaliście z tym na później.A gdy kupujecie, to jakie, teraz jest taki wybór, że sama nie wiem,Ja wiem ,że to kwestia dopasowania, ale od czegoś trzeba zacząć

czesc na poczatku nastaw sie ze bedziesz karmila tylko piersia,bo to najlepsze dla dzieciaczka. dopiero w razie pozniejszych klopotow z karmieniem mozesz zaczac myslec o mleku zastepczym. a zreszta w razie jakis problemow, w szpitalu na pewno Ci pomoga. moja mala ma niecale 3 tygodnie i na poczatku bylo troche problemow z brodawkami, pozniej zapalenie piersi sie z tego zrobilo ale po jakims czasie laktacja sie normuje i wszystko jest ok. tak wiec zycze powodzenia i nie martw sie. bedzie wszystko ok:)

Gość zolzaa
wiesz ja na wszelki wypadek kupilam ,mieszkam na wsi i nie ma u nas nocnego skjlepu co zrobilabym gdyby okazalo sie potrzebne? na razie maly ma 2 m-ce i jeszcze nie musialam go otwierac

Gość Zlazemniesabinka
Ja kupiłam NAN. Od urodzenia karmilam mlekiem modyfikowanym bo mała nie chciała mojego wiec jak podali jej to w szpitalu i zasmakowalo to się nie zastanawialam. Dziś ma 2 latka i wszystko z nią ok. Tylko jak chcesz karmić modyfikowanym uważaj na masę dziecka. Niektóre z nich są karmione modyfikowym jak piersią i tak mamy pokolenie grubaskow

Gość zolzaa
aaa dla pierweszego mialam bebilon a teraz nan nie otwarty jeszcze

Gość jiewbfie
Mleko modyfikowne ma identyczne wlasciwosci jak mleko matki, to ze mleko matki jest naj naj to sa przesady, jest naukowo udowodnione ze obyda typy mleka wplywaja tak samo na rozow dziecka wiec nie ma sie co przejmowac, na zachodzie wiekszosc matek karmi z butli i dzieci sa normalne, w wiekszosci przypadkow nawet zdrowsze , pozatym dzieci na cycu budza sie co 2-3 godziny jako ze mleko matki nie jest tak sycace jak to z butli, po butli dzieci budza sie zrednio co 3-4 godziny.

Gość karmie piersią
jak jest koniecznosc podania innego mleka (wyjazd, szkolenie, lekarz) podaję bebiko dziecko ma 6 tygodni

ja mialam malo pokarmu i maly mial ok 2 tyg jak zaczelam go dokarmiac - enfamil premium 1 -- drogie ale polecam

jiewbfie ---- nie jestem zwolenniczką terroru laktacyjnego , ale nie wymyślono jak dotąd mleka modyfikowanego które byloby identyczne jak mleko kobiece. A to czy dziecko przeypia 2 czy 4 godziny jest indywidualną sprawą. Moją córkę karmiłam piersia przez 6,5 miesiaca i przez pierwsze 2 miesiace wystarczało jej na 3-4 godziny , od 3 miesiaca przesypiała noce z jedną pobudka , a od 4 przesypiała całe. I tak jest do tej pory , teraz podaję jej Enfamil Premium. Takze to na jak długo dziecko sie najda nie zależy od tego jakim mlekiem jest karmione. Sa dzieci które wołają o butelkę z mlekiem modyfikowanym co 1,5 -2 godziny.