Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja i moja gitara

Pytanie do dziewczyn

Polecane posty

Gość ja i moja gitara

siema, mam pytanie do dziewczyn. moja dziewczyna z jakichś powodów nie chce brać pigułek. uważa, że to niezdrowe, że się tyje i jakieś jeszcze inne rzeczy, że hormony i ogólnie zło. próbowałem ją przekonać, ale nic to nie daje. ja z kolei nie przepadam za uprawaniem seksu w gumce, no ale co zrobić. z tym, że czasem chciałbym sobie pozwolić ten luksus i nie musieć zakładać, więc pomyślałem, że może nauczę się jej cyklu i będę wiedział, kiedy się bardziej stresować, a kiedy ostatecznie można sobie pozwolić na kochanie się bez gumy. nie będę pytał dziewczyny, bo pomyśli, że chce ją za bardzo chcę kontrolować, więc tu się pytam, jak to jest z tym cyklem? może mi ktoś wyjaśnić?

Gość asfasdfasd
trochę słaba prowo. 3/10

Gość musisz dokladnie
obserwowac ksiezyc, wypatrz kiedy ona ma okres w kjakiej fazie ksiezyca, zapisuj sobie i bedziesz wiedzial jaki ma cykl.

Gość ja i moja gitara
może nie wyraziłem się jasno. chciałem nauczyć się rozpoznawać nie kiedy ma okres, bo to mniej więcej wiem ;p ale kiedy ma dni płodne a kiedy te niepłodne.

Gość chamova
wróć do sredniowiecza z takimi metodami anty xD

Gość titou
generanie jak ma okres to na pewno nie zajdzie, potem jakies 14 dni po okresie zaczynaja sie dni plodne, wiec wtedy mozecie wpasc, ale plemnikki moga zyc dluzej wiec w sumie przed owulacja tez nie mozna. do tego mozesz sprawdzac, jakiego typu jest sluz i po tym tez rozpoznawac jaki to moment cyklu. ja na przyklad korzystam czesto z forow internetwych, gdzie kobiety gadaja o swoich cyklach, przegladalam ostatnio taka na przyjklad rozmowe http://smyk.com/index.php?option=com_forum&action=thread&id=1711&Itemid=0 z tego pewnie sporo mozesz sie nauczyc, a jak nie to idz do kosciolka i popros siostre o jakies materialy na temat naturalnego planowania rodziny czy cos.

Gość Sozinha
Drogi kolego---->google Twoim przyjacielem:) A prywatnie powiem Ci,ze to wcale nie jest łatwo,booo...nie każda kobieta ma regularne cykle,nie kazda ma taki|"pewny"organizm ktory ją niezaskoczy:)Czasem wystarczy zwykle zdenerwowanie,grypa,wyjazd na wakacje,a cala gospodarka hormonalna płata figle:)Co do pigulek tez jej sie nie dziwie.Ja bralam prawie 2 lata...i zrezygnowalam,a powod dlaczego tak zrobilam moglabym wymieniac długo:)Twoja dziewczyna jest mądra i wie co robi:)Pokochaj gumkę-moja rada:)

a niechęć do pigułek musisz zrozumieć, sama z nich zrezygnowałam po 3 latach stosowania, mój organizm powiedział stanowcze "dosyć". Poza pigułkami i prezerwatywami jest mnóstwo innych metod zabezpieczania się, bynajmniej nie mam na myśli obserwowania cyklu (do tego trzeba mieć idealnie regularny cykl, a jesteś w stanie stwierdzić, czy takowy posiada Twoja dziewczyna?) Ale odpowiadając na Twe pytanie - 2 tygodnie przed miesiączką to największy hard core jeśli chodzi o płodność. A najbezpieczniej przed samą miesiączką.

Gość bla bla aha

Gość Seks bez żadnego zabezpieczeni
nie jest najlepszym pomysłem. Obserwacja cyklu ma sens, kiedy chcesz zajść w ciążę i czekasz na najbardziej dogodny moment, ale nie daje najlepszych rezultatów jako metoda antykoncepcyjna... Żem się wymądrzyla... ;) Generalnie chodzi o to, że jak nie chcesz bobo to zakładaj gumkę :D