Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klolops

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość klolops

Dziewczyny - od 2 tyg. spóźnia mi się @ do tego boli mnie podbrzusze, a gdy nacisnę na sutek wypływa przejrzysty płyn. Przytyłam trochę mimo, że jem tyle samo co zawsze. Często boli mnie głowa i spała bym całe dnie. Stosujemy z mężem prezerwatywy (od września mam zacząć brać tabletki - idę do gina) ale żadna nie pękła...czy któraś z was miała takie objawy i nie była w ciąży? W piątek kupię test. Jeszcze się łudzę, że @ się pojawi...

Gość salllly
a dlaczego test kupisz dopiero w piatek?

Gość
skoro o 2 tyg zpoznia ci sie okres to idz teraz do apteki i kup test, bedziesz wszystko wiedziala.

Gość kup sobie dzis test
napewno ci wyjdzie mi tydzien sie okres spoznial i odrazu test kupilam i mi wykazal ze jestem w ciazy

Gość
moze to nie byc ciaza, tylko cos innego, hiperprolaktynemia np. zapisz sie od razu do ginekologa.

Gość ale czemu
ale dlaczego ciąza, skoro jak pisze autorka, gumka nie pękła za żadnym razem? cudowne poczęcie, czy jak?

Gość jolkaaaaaaa
my np. "w małżeństwie bawimy się w używanie prezerwatyw". co w tym dziwnego?

Jakie cudowne poczecie??? Troche biologii... W plynie ejakulacyjnym znajduja sie plemniki zdolne do zaplodnienia.

Gość mi sie wydaje ze to nie ciaza
co juz po dwuch tygodniach by miala wydzieline tak jak pisze z cyckow? no bez przesady tym bardziej ze pisze ze guma nie pekla :/moze jakies nerwy autorko wystepuja u ciebie stres albo cos w tym typie zrob sobie test to bedziesz wiedziala

Gość Prezerwatywa nie daje
100 % pewności.Wystarczy przeczytać na opakowaniu

Gość roki500
Objawy wyglądają na ciąże, zrób test szybciej nie będziesz się niepotrzebnie stresowała

Gość Miesiączka może
się spóźniać też z wielu powodów.Aczkolwiek masz objawy ciąży.Gnaj do apteki i się przekonasz, bo test juz będzie wiarygodny

Gość masz tendencje do tycia ze
tak szybko ci sie przytylo ? nie przesadzasz autorko postu

ja pierdolę no to prosze mi wyjaśnić guma nie pęka, sperma jest w środku, jak może dojść do zapłodnienia? ryzyko obejmuje przypadki pęknięć, uszkodzeń gumki, wreszcie nieumiejętne stosowanie dajcie argumenty konkrente a nie pieprzycie trzy po trzy

Gość Evela01 ma rację
w płynie ejakulacyjnym są plemniki dlatego niewiedza doprowadza nastolatki na porodówkę przez stosunki przerywane, a i dorosłe kobiety nie wiedzą.

Gość czytajaca nie piszaca...
Autorko moze masz podwyzszona prolaktyne stad wydzielina z piersi i opoznienie okresu, jesli jednak jestes w ciazy to zrob test juz dzisiaj bo napewno wykaze juz ciaze. Ja w malzenstwie tez stosuje prezerwatywy i jak dotad nie wpadlam takze mysle, ze jesli sie stosuje od poczatku do konca stosunku i nie peknie, nie zsunie sie to nie ma szans na ciaze. Pozdrawiam:)

lewa stopa, faktycznie jestes lewa... Powiedz mi czy wiesz co to jest plyn ejakulacyjny? Ja o tym napisalam, ale widze ze nie pojmujesz.

Gość Proszę coś edukacyjnego
PREZERWATYWA JAKO ŚRODEK ANTYKONCEPCYJNY Plemnik ma w najszerszym miejscu 3 um, czyli o 2 um mniej od przeciętnego mikropora w prezerwatywie. Z tego powodu zdarza się, że plemnik przechodzi przez ten mały otwór. W sytuacji, kiedy kobieta znajduje się w okresie płodnym może dojść do poczęcia dziecka. Dane austriackie podają, że poczęcie w takim przypadku zdarza się 3 parom, a badania angielskie, że 6-19 parom na 100 par rocznie systematycznie stosujących prezerwatywy. Statystyczna zawodność kondomu jest tym większa, im młodsi ludzie go stosują. Podsumowując - skuteczność antykoncepcyjna prezerwatywy jest mała. Nasuwa się tutaj oczywisty wniosek: jeżeli jeden plemnik ( a w trakcie jednorazowego aktu płciowego obecne są ich miliony) wystarcza do zapłodnienia komórki jajowej, to, biorąc pod uwagę powyższe informacje, pary stosujące , a nie planujące aktualnie dziecka, męczą się niepotrzebnie tak w niepłodnej, jak i płodnej fazie cyklu. Jednoczesne używanie środków plemnikobójczych może powodować dodatkowe uszkodzenia prezerwatywy poprzez rozpuszczenie lateksu. We wszystkich publikowanych dotychczas wypowiedziach par małżeńskich prezerwatywa traktowana jest jako zło konieczne. Zarówno mężczyźni, jak i kobiety zdecydowanie wolą współżycie bez niej.

evela ty sie puknij albo się bawisz z gumką albo nie każda emisja członka bez gumy daje ryzyko, to jest oczywiste dlatego twierdzę że sie kobieta jednak bawiła przez chwilę bez gumki wcale nie mowię o samym wytrysku nie wkłada się bez gumy ani na chwilę i tyle

Gość tylko że ten płyn
ejakulacyjny tez się jakoś musi do pochwy dostać prawda?????? a autorka nie wspomiała o penetracji pochwy członkiem - przed założeniem prezerwatywy .....

to już bardziej przemawiają do mnei mikropory wprezerwatywie:) a co z gumkami ktre są już pociągnietę środkiem plemnikobójczym? przecież są takie.

Gość Pewnie te prezerwatywy
są lepsze co mają już w sobie środek plemnikobójczy, bo producent chyba wie co robi.Ja miałam o tych mikroporach też na naukach przedmałżeńskich.Babka pokazywała nam broszurki i faktycznie plemnik bez problemu mógłby się przecisnąć.Zresztą często się słyszy, że para stosowała zabezpieczenie i zaszli w ciążę. Moja koleżanka brała tabletki antykoncepcyjne i zaszła, a brała jak trzeba.Ginekolog powiedział, że miał trochę takich przypadków.