Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niefotelikowa

Do kiedy wystarczy fotelik 0-13kg ?

Polecane posty

Gość niefotelikowa

Powiedzcie mi proszę bardziej doświadczone mamy, na jak długo wystarcza fotelik 0-13 kg ? Ja wiem, że dzieci rosną w różnym tempie, ale tak mniej więcej? Do którego miesiąca używałyście?

Ano możliwe :) Jest na 3 centylu od 6 m-ca życia, po prostu szczypior z niej. Wzrost normalny, może troszkę mniejsza, ale my też nie jesteśmy wysocy :) Miała bilans 4-latka i było wszystko ok. Za to dogonić ją trudno :)

Gość niefotelikowa
Bałam się, że wystarcza na krócej, jak do roku to kupię taki, żeby można go było wpinać w stelaż wózka.

Gość mi starczyl na krocej bo
maly moze i nie wazyl jeszce 13 ale nogi mial juz za dlugie

Nam wystarczył na mniej niż rok. Czasem go potem jeszcze wsadzałam na wiosnę ale to taki awaryjny foteik np. do taksówki. A to dlatego, że mimo iż był do 13 kg to niestety w ubraniu zimowym było już mu ciasno.

Gość to jaki później
kupiłyście fotelki?

no ja teraz kupiłam następny fotelik 4baby za 169 zł na Allegro przedział wagowy od 9-36kg jest bardzo ładny , wygodny i co najważniejsze ma certyfikat unijny. Za tą cenę uważam , że warto. No i starczy na długo ;) Miałam poprzedni fotelik z tej firmy i też był ok.

Gość nastepny kupilam
9-25 bo te dalo sie jeszcze troche wyciagnac do przodu zeby dziecko bylo pollezace w razie dluzszej podrozy jakby chcialo spac bo te do 36 to juz do siedzenia prostego

Gość Monia113
Nasza córeczka ma 9,5 miesiąca i jeszcze mieści się w foteliku 0-13kg, ale widzę że już jest jej niewygodnie w takiej pozycji. Dlatego rozglądamy się za większym, z regulacją oparcia. Córeczke waży teraz 7,2 kg.

mojej wystarczył do 1,5 roku,a potem jak pociągła wzrostem to od razzu kupiłam od 9-36 też niedrogo firmy Meggy i jest rewelacyjne, mialąm problem z zamątowaniem w samochodzie ale po dłuższym namyśle skończyło się powodzeniem

mojej corci wystarczyl do 9 miesiaca, nie pamietam ile wtedy wazyla ale tak jak juz wczesniej napisala inna mama nogi jej za bardzo wystawaly a z reszta pozycja tego fotelika nie byla za wygodna, dziecko chce sie podnosic do pozycji siedzacej a nie moze, wiec wymienilismy na fotelik 'siedzacy' taki z ktorego bedzie korzystac do 11 roku zycia :] oto link: http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3754494/c_1/1%7Ccategory_root%7CNursery%7C14417537/c_2/2%7Ccat_14417537%7CCar+and+booster+seats%7C14417572.htm

Gość według mnie wystarczy
dopóki dziecko nie osiągnie wagi 13 kg

mały jeszcze z niego korzysta, ale chyba już niedługo. myślę ze za jakieś 2 tygodnie dostanie nowy - skończy wtedy 9 miesięcy. wazy obecnie ok 10,5 kg i ma ok 78 cm, więc już z fotelika zaczyna wystawać i jest mu bardzo niewygodnie, przede wszystkim ze względu na wielką chęć siedzienia.

hmmm... a ja w kilku sklepach dowiedziała się, że naprawdę to są one do 10kg, bo tylko do tylu kilogramów robi się testy i do takiej wagi producenci polecają. Potem to tylko na kołyskę. Ile w tym prawdy nie wiem. Tak czy inaczej jak dziecko wyrasta to trzeba kupić następny. U mnie w okolicy pół roczny brzdąc się ledwo mieści, koleżanka ma 9 miesięczną córkę i też się rozgląda za następnym.

Gość niefotelikowa
ja rodzę w listopadzie, fotelik będzie mi potrzebny od razu, ale na początek mam wózek z gondolą, do którego nie można wpinać fotelika, na wiosnę kupię spacerówkę, no i właśnie się zastanawiam czy fotelik kupić od razu taki, żeby pasował potem do tej spacerówki, czy mi się przyda taki zestaw: stelaż od spacerówki + fotelik na wiosnę i lato? Np. na krótkie wyjścia z domu czy do sklepu.

Gość niefotelikowa
Może ktoś jeszcze coś napisze :)

Gość jdominik
Moja Mała ma 18 miesiąc i jeszcze w nim jeździ (Recaro 0-13), ale jest dość drobna. Jednak spodziewam się, że w ciągu miesiąca - max dwóch będzie za długa do niego (o ile główka jeszcze się będzie mieścić, to nóżki musiałaby podkurczać na tyle, że wadziłyby o pasy. Fotelik jest najbezpieczniejszy przy wożeniu tyłem do kierunku jazdy, więc nie śpieszymy się, a Mała jeszcze się nie skarży ;).