Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morffffina

ślub- kogo pierwszego wpisać Wna zaproszeniu?

Polecane posty

Gość morffffina

Witam serdecznie, niedlugo Ten Dzień. Jestem na etapie wypisywania zaproszeń i tu pojawił się jeden zonk... Mam Przyjaciela, z czasów szkolnych- znamy się wiele lat. On od jakiś 3 lat ma również narzeczoną, którą oboje z narzeczonym znamy, lubimy, itp... I teraz nie wiem, czy na zaproszeniu napisać, że zapraszam np Jana Kowalskiego i Annę Serafin czy odwrotnie? To On jest moim Przyjacielem, ale z drugiej strony Ona też już jest nam bliska no i jest Kobietą... Nie wiem jak postąpić, żeby żadne z Nich nie poczuło się urażone.... co radzicie?

Gość chyba jednak kobietę
Annę serafin i Jana kOwalskiego ale upewnij się, że nadal sa razem, bo różnie bywa i moze wyjść głupio ;-) albo dwa osobne zaproszenia im daj

Gość patrycjazzkolobrzegu
zazdroszcze, ja nawet chlopaka nie mialam nigdy:(

Wpisuje się najpierw kobietę. Taka jest norma językowa (grzeczność językowa) i Wasze relacje nie mają na to wpływu :).

Gość nomina bzdury gadasz
bo jakby z nią nie byli zaprzyjaźnieni to by pisali Jana kowalskiego z osoba towarzyszącą :-P jakby jej dobrze nie znali to skąd maja mieć pewność, że kolega napewno będzie chciał iść z Anką Serafin, a nie z inną :-P

Gość morffffina
Są na pewno razem, za kilka miesięcy odbędzie się ich ślub :)))) Znamy ją dobrze i baaaardzo lubimy:) Dziękuję za wszystkie rady. Tak zrobię, jak radzicie. a dlatego mam wątpliwości, bo nasz jeden znajomy też idzie ze znaną nam dziewczyną, ale ją znamy mniej i mój narzeczony stwierdził, że w tym przypadku piszemy pierwszego kolegę... Bo kolega znany od dziecka, a dziewczyna ledwie co. No a opisywanym w temacie przypadku jest zupełnie inna sytuacja :) Dziękuję wszystkim 🌼