Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie mama

czego potrzebuje noworodek i mama

Polecane posty

Gość jeszcze nie mama

jak w temacie czego potrzebuje noworodek i swierzo upieczona mama? za chwile rodze a jeszcze nie mam skompletowanej wyprawki. do tej pory odkladalam szal zakupow na bok az obudzilam sie z reka w nocniku. kupno mieszkania i jego remont pochlonely mnie bezgranicznie. dzis bedac w supermarkecie, przechodzac przez dzial dzieciecy ocknelam sie i ztwierdzilam ze nie mam bladego pojecia co kupic na ten wielki dzien. drogie mamy bardzo prosze was o pomoc w tej sprawie, w co powinnam sie zaopatrzyc, co jest niezbedne dla dziecka i dla mnie do szpitala jak i pozniej. ile czego mam kupic?

Gość wpisz w googlach są stronki z
zlikwiduj spację po słowie artykuł

Gość opcja szukaj
kłaniam się ;)

Będziesz potrzebowała -podkładów na łózko -wielkich podpasek :) -tantum rosa (jesli rodzisz sn) -coś do mycia krocza,jakiś płyn lub żel z kwasem mlekowym albo korą dębu -koszula do porodu i po porodzie (zalezy też gdzie rodzisz) -dla dzidzi chusteczki,ubranka,sól fizjologiczna,spirytus, pampersy,czapeczka,kocyk,przewijak,pieluchy tetrowe,krem do buzi,płyn do kąpieli,coś do smarowania ciałka

hmm do szpitala potrzebne ci beda te rzeczy -wkladki poporodowe(kupisz w aptece takie wielkie podpaski i grube hehe) wjkladki laktacyjne( jesli bedziesz karmic bedziesz miala w 2 badz 3 dobie nawal pokarmu) -3 pidzamy odpinane (zobaczysz jak szybko sie brudza hehe) -bepanten na sutki( pomaga w gojeniu sie podraznionych miejsc) -szczoteczka do zebow , szlafrok, kapcie, gazeta:), ze 2 staniki zwykle, bez usztywniaczy itd. dla dziecka spakoj -z 5 par bodow jesli nie kupujesz kaftanikow -z 5 par spioszkow komplet wraz z bluzeczka(jesli porod naturalny to bedziesz pewnie z 3 dni lezala a jesli cc to 7 dni wiec ciuszkow wiecej sie przyda , mozesz sie dowiedziec czy w tym szpitalu co bedziesz rodzic maja ciuszki dla noworodkow(czesto maja) -pampersy -oliwke -krem do pupy np. sudocrem (uzywlam od poczatku, sprawidzl sie u mnie) -chusteczki nawilzane -becik (te w szpitalach sa strasznie zuzyte hehe ale za kazda kapiela zmieniaja beciciki) -z 2 tetrowe pieluszki - w szpitalu po porodzie dostaniesz taki zestaw(chyba) jest tam krem , ksiazeczki z informacja opieki nad noworodkiem itd. bynajmniej moj szpital cos takiego rozdaje) jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze:)

Gość tylko tym bephantenem
nie smaruj całych sutków - tylko brodawki - bo inaczej szybko się skończy.