Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sissi87

NAjlepsza farba do włosów

Polecane posty

Pomóżcie! Jaką markę farb do włosów polecacie? Wiem, że jest dużo wypowiedzi na różnych forach, ale potrzebuję świeżych opinii. Zależy mi na takich cechach produktów jak trwałość koloru oraz dobre pokrycie włosów.

uzywalam wielu farb i zadowolona jestem tylko z dwoch. naturia ktora zreszta poleca moja fryzjerka kolor jest trwaly i paletta-kolor xxl

Gość dzadzudzi
uzywalam tych farb, o ktorych pisze diablica i powiem, ze dla mnie byly beznadziejne: wlosy jak siano, a kolor zmyl sie po kilku myciach, mimo ze mial byc trwaly. potem przerzucilam sie na loreal recital preference, ewentualnie feria i uzywam ich od ladnych paru lat, sa naprawde dobrem mimo ze troche drozsze od tych powyzej. jeszcze dobra dla mnie byla safira z welli, ale ma ten minus, ze malo ciekawych odcieni.

Gość dzadzudzi
a na jaki kolor chcesz sie ufarbowac?

Gość farba MATRIX

Dzadzudzi, jak długo utrzymuje Ci się kolor po lorealu? Jakimi odcieniami farbujesz? Mnie interesuje ciemny brąz.

Gość la mam ba P
ja jestem maniaczka farbowania i uzywalam roznych od jasnych blondow , czerwienie po ciemne brazy roznych firm od palett , garnier ,joanna , do loreal w ostatecznosci farbuje palett kolor KAKAO bardzo mi sie podoba , z joanny dlugo uzywalam palona kawa badz orzechowy braz, z garniera uzywalam zlotego szatyna tez w pozadku jednak najlepsze dla mnie sa farby pallet dodam ze nie mam sianowatych wlosow

Gość dzadzudzi
z loreal recital przetestowalam prawie wszystkie odcienie brazu - M1, M2, M3, ciemna czerwien, ciemny fiolet. z wszystkich bylam b. zadowolona, kolor utrzymywal sie do nast farbowania (jakies 2m-ce), fakt ze nie byl tak intensywny jak na poczatku, ale i tak ladnie wygladal. potem troche rozjasnilam wlosy, bo przez nakladanie farby na farbe byly baaaardzo ciemne. no i teraz mam takie rudawe - farbuje loreal feria, a odcien najpierw P54 - chyba (ciemniejszy), a teraz P50 - taki dosc intensywny rudy/kasztan. trzyma sie ladnie do kolejnego farbowania :)

Dzadzudzi, jak długie są Twoje włosy? Ja mam za łopatki, ale cienkie, nie wiem, czy jedno opakowanie wystarczy. Aktualnie na włosach przebłyskuje mi balejaż - rozjaśnione włosy, a moje naturalne to coś koło ciemnego brązu. Nie wiem też, czy farba dobrze pokryje te rozjaśnione refleksy, których chciałabym się pozbyć ...

Gość dzadzudzi
najdluzsze jakie mialam to do polowy lopatek i 1 opakowanie spokojnie starczylo na cale wlosy. teraz mam krotsze i zazwyczaj czesc farby wyrzucam, bo za duzo jej jest. tez mam cienkie wlosy. jesli masz na wlosach pasemka to musisz liczyc sie z tym, ze tam gdzie sa jasniejsze farba moze slabiej "zalapac" i wlosy beda troche jasniejsze. ale zalezy to tez od tego, jakiego uzyjesz koloru - jesli bedzie bardzo ciemny to raczej roznicy w odcieniu nie bedzie, albo bedzie niewielka.

Gość dzadzudzi
spox ;) tak jak napisala la mam ba P, ja tez jestem maniaczka farbowania wlosow, tylko w odroznieniu od niej blondu jeszcze nie mialam. aha - to, ze ta farba jest dobra dla mnie, to nei znaczy ze dla ciebie tez bedzie super, to trzeba samemu wyprobowac ;) powodzenia!

Gość dzadzudzi
nie, tego nie probowalam, tylko recital i feria. ale wszystko przede mna ;)

Gość aaaallllaaaa
Sissi87- ja malowałam z tej firmy i serii i jest do niczego nie polecam kolor wyblakł po 3 myciach nie ma połysku

A ja po kilku eksperymentach przerzuciłam się na belle color z garniera jest bardzo tania, kolor-ciemny brąz. Bardzo naturalny kolor wychodzi na poczatku ciemniejszy potem jaśnieje do średniego brązu ale bardzo naturalnie- tu ciemniejsze tu jaśniejsze kosmyki więc odrostów prawie nie widać....i włosów nie niszczy:)

Gość Farbowanaaa
Ja używałam farb bardzo róznych firm, ale dla mnie najlepsze są L'oreal Casting i Garnier Color Naturals ;) Z tym, że Casting odcień ciemny brąz wychodził mi prawie czarny:/... A Garnier jako jedyny pokrył mi bardzo ciemne włosy odcieniem czerwieni (562 - Płomienna purpura - śliczny kolorek!!!). Farby innych firm pokrywały na czerwono tylko odrosty, reszta wlosów była nadal bardzo ciemna... Polecam też "Paloną kawę" z Joanny, bardzo ładny odcień i długo mi się trzmał, natomiast całkowicie odradzam Palette - moja mama po tej farbie straciła połowe włosów :(

Gość słoneczny dzien
L'oreal Casting Creme Gloss - zdecydowanie najlepsza!

Gość słoneczny dzien
L'oreal Casting Creme Gloss - zdecydowanie najlepsza!

Gość gość
Najzdrowszą i jedną ze skuteczniejszych farb będzie Biokap, naturalna farba bez amoniaku. Stosuję ją już od dwóch lat i jeszcze nigdy na niej się nie zawiodłam.

Gość gość
dobre pokrycie włosów będziesz miała z Lorealem, jeśli mówimy o siwych włoskach, z trwałością jest rożnie, zależy dużo od struktury włosów, dosyć dobra jest też olia, włosy są błyszczące po niej, generalnie ja doradzałabym http://www.lorealparis.pl/needs/koloryzacja/trwala.aspx, wybierzesz, co będziesz uważała za słuszne :)