Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie bierzcie yasminelle

nie bierzcie yasminelle

Polecane posty

dzis bylam u gin. powiedziala mi ze to tabletki dla dziewczyn do 20 lat szczuplych, przed porodem. najgorszeb jest to ze to juz druga taka opinia lekarza jaka slyszalam. dziewczyny uwazajcie. te tabsy maja bardzo mala dawke hormonow. jak wrocila do domu to poczytalam trochre i znalazlam pare historii o wpadkach przy regularnym stosowaniu.

Wpadki przy regularnym stosowaniu zdarzają się i dotyczą każdych tabletek bo to w większości nie kwestia składu ale metabolizmu.

to wiema ale jak czytalam to po tych jest wiecej wpadek

gdzie czytałaś? Czy masz jakieś wiarygodne NAUKOWE źródło, które potwierdziłoby, że po Yasminelle jest więcej wpadek niż przy cileście czy Logeście? Bo żadne forum nie jest naukowym źródłem ani wiarygodnym statystycznym odnośnikiem.

Gość bkkbkmbfgkm
zgadzam sie , odrzucamy forum ale wystarczy wejsc na strone(jak znajde podam link) i przeczytac ze zeczywiscie sa to tabletki dka mlodych dziewczyn..

Ja nie twierdze, że nie są ;) Tylko, że "młode dziewczyny" jest kwestią względną. Ponadto jeśli organizm kobiety 30to letniej jest taki a nie inny to i te tabletki będą odpowiednie. Wszystko jest kwestią odpowiedniego dobrania tabletek do wyniku badań poziomu hormonów, wywiadu itp. Nie uważam, żeby tutaj był powód do straszenia wszystkich treścią "nie bierzcie yasminelle"

Gość njvnn nj vn nvnxfc n nvn

Gość mmckxnnbjhdj
kuzwa nie moge znalesc, ale jeszcze szujam

Gość kociczkkkaaaa
przy duzej wadze jak moja(ponad 80kg) te tabsy naprawde mają mniejszą skutecznosc.

nie wiem po co taki topik, teraz kazda co bierze te tabletki bedzie panikowac, bo jedna na forum napisała zeby nie brac i straszy...

kociczkkkaaaa, przy dużej wadze każde tabletki mogą mieć niższą skuteczność i ginekolog ma obowiązek o tym poinformować (to samo - metabolizm).edessa.. popieram, próbuję to pokazać od początku ale z marnym efektem, ehhh...

Gość blackcat
od 2 lat je biorę i na razie mamą nie jestem ;) a 20 lat też nie mam. Przy każdych tabsach można wpaść jeśli sie nie używa ich zgodnie z instrukcją lub ma problemy np. z metabolizmem. Osobiście znam babką po 30stce która ich z powodzeniem używa ;) ps. ja dla odmiany znam 3 przypadki ciąży po tabletkach Cilest ;)

Gość wikiniki
ja biore cilestod 10 miesiecy i jeszcze wpadki na szczescie nie zaliczylam a 3 z przodu jest i co mam sie juz bac ?probowalam wczesniej silniejsze ale moj organizm dziwnie na nie reagowal!!

Ja tam nie zaliczyłam wpadki przy nich... :D W każdym razie mam negatywne zdanie o YASMINELLE... Lekarz przepisał mi je bez badań... Efekty uboczne ból jajników, ból całego podbrzusza podczas stosunku itd - od czasu zaczęcia do teraz a to juz ponad rok po odstawieniu... Ale PODKREŚLAM, że to akurat w moim przypadku... Dziewczyny nie panikujcie ;)

ja jestem kolo 30 stki i stosuje te tableki od prawie roku i ciazy brak! A czy jestem szczupla raczej nie, o waze kolo 56kg! I lekarz nic mi nie wspominal ze to dla mlodych dziewczyn!!! a te tabsy sluza mi bardzo! Nie przytylam, break wiekszego apetytu, nie zatrzymuje mi sie woda w organizmie! Jednym slowem zero skutkow ubocznych!! Zreszta kiedys (wczesniejszego swojego gina pytalam) bo jakas laska tez na forum wyskoczyla ze to tylko dla mlodych dziewczyn to spytal sie mnie skad mam takie informacje? ze to bzdura! wiadpomo ze dla kobiety ktora wazy 100kg one nie beda dzialac zreszta napisala to juz ktoras dziewczyna wiec nie wpadajmy w paranoje!

Gość fgfgf
mloda tzn jaka??ja mam 25 i od roku je biore a waze 45kg jestem juz po dwoch porodach, lekarz z powodzeniem mi je przepisal