Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy lekarz odmowi

szczepionka hpv

Polecane posty

Gość czy lekarz odmowi

Tak sie zastanawiam czy lekarz odmowi mi szczepionki na hpv poniewaz nie jestem juz nastolatka? Czy w ogole jest jakis wiek kiedy juz nie mozna sie zaszczepic. Napiszcie prosze jesli wiecie. Dzieki.

Gość hnnnnnhn
co to hpv ?

Gość naczestsza choroba transmitowa
na droga plciwa,klykciny konczyste,teraz ostatnio wyprodukowano szczepionki aby zapobiec ich wystepowaniu ale chyba jestem na szczepionke za stara bo przetestowano to na mlodych kobietach nastolatkach .Zastanawialam sie czy komus z kafeterii udalo sie zaszczepic pozniej, w starszym wieku

Gość to ze udalo
sie zaszczepic kilkanascie nastolatek,to czysta prowokacja,a wiesz ,ze raz zaszczepiona nastolatka musi sie szczepic juz cyklicznie i odplatnie?

Gość slyszalam ze nie kilkanascie
tylko tysiace w usa i podobno trzeba sie szczepic tylko 3 razy w ciagu 6 mies. A jesli chodzi o pieniadze to czasem wydaje sie je na glupstwa a dzieki takiej szczepionce mozna by uniknac nieuleczalnego schorzenia

Gość mozliwe ze
w usa,ale u nas to nie takie proste,mam corke w wieku 16 lat,rozmawialam z zaprzyjazniona lekarka na ten temat,i uwierz mi mi szczepienia trzeba wykonywac cyklicznie co 5 lat,a nigdzie nie jest udowodnione,ze daja 100% gwarancje,wrwcz przeciwnie,jezel potencjalna pacjentka zachoruje pomimo szczepienia to ze zdwojona sila. to tak jak szczepienie przeciw grypie,powiklania sa od blahostek po powazne schorzenia. mnie tez nie chodzi o pieniadze,ale moja znajoma lekarka jasno powiedziala,ze to ,,faza eksperymentalna",zadna z dziewczyn jeszcze nie jest dojrzala kobieta aby mozna bylo dac potwierdzenie skutecznosci szczepienia,to jeszcze etap gdzie wszystko jest w powijakach.ale to indywidualny wybor,moze akurat to bedzie strzal w 10.

Gość czy ktosv wie