Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malgos0607

dorobić w domu

Polecane posty

może ktoś z was podrzuci mi pomysł jak dorobić w domu - tylko bez głupich ...... będe wdzięczna może ktoś ma lub miał podobny problem -

Gość gosianica
zalezy gdzie mieszkasz.miasto czy wioska.ja mieszkam na wsi i prowadze skup runa lesnego.nie narobie sie a zarobie

Gość anka w spodniach
skręcaj długopisy :classic_cool:

Gość nienawidze kolezanki z pracy
a na czym polega skup runa ????? i po cholere komus runo ??? :d

Gość gosianica
skup runa lesnego polega na tym ze skupujesz takie rozne roslinki lesne.czasani mech.jak narazie mam tylko grzyby ale jeszcze dojdzie czarny bez i dzika roza a pozniej kasztany :)

no wlasnie co robic z tym runem - ja tez mieszkam na wsi niby to granice miasta ale jakiego..... a te dlugopisy to na czym polega

Gość i co potem
robisz z tym runem? czy masz zawarte jakies umowy z odbiorcami tego runa? a jak tak ,to podpowiedz krok po kroku.

Gość gosianica
no mam jednego odbiorce i przyjezdza co 2 dzien po odbior.on dostarczyl mi wszystko skrzynki,wage i zaliczke.on ustala cene dla mnie np 12zl/kg a ja moge wystawic po 11 lub 10 zalezy ile chce zarobic.poszukaj w necie skup runa lesnego lub grzybow w okolicy.moze jakies nr tel beda do firm zadzwon i zapytaj czy nie chcieli by miec punktu u ciebie w miejscowosci.do mnie akurat sam sie zglosil.

Gość gosianica
a jesli chodzi o umowe ja akurat nic nie podpisywalam ;p jestem zarejestrowana w UP i jak bym podpisala umowe o dzilo to bym stracila status i ubezpieczenie na corke.no chyba ze uda cie sie umowe zlecenie zalatwic.a tak to nie podpisuja

Gość pazurki
ja robie pazurki w domu- tipsy - żelowanie płytki przedłużanie itd pracuje od 16 bo w dzien zajmuje sie rocznym dzieckiem:) moim synkeim a co weekend studia mam:) i zaczynam teraz pisac prace:) robiac pazurki srednio 3 h dziennie - 900 zl - 1000 zl zarabiam:) na moje wydatki :)

Gość do gosianica
dzieki za podpowiedz,a bedzie niedyskretnie jesli zapytam ile mozna z tego wyciagnac.

Gość gosianica
jak jest skup to i 5km ludzie beda jezdzic zeby sprzedac.do mnie maja 4km a jezdza.zalezy ile skupisz jak jest dobry dzien to nawet 50-60zl a tak srednio to po 30zl.i w sumie nic nie robisz.siedzisz w domu i raz na jakis czas idziesz przyjac grzyby czy co tam bedzie

Gość gosianica
no ja akurat mieszkam tak ze na okolo sa lasy.a wioski odlegle od siebie od 4-6km i ludzie woza mi grzyby tym bardziej ze poszly w gore bynajmniej kurka ja na dzien dzisiejszy mam 10zl na skupie za kg a mialam po 5zl

bardzo mnie twoj sposob zarabiania zainteresowal tym bardziej ze posiadam budynki gdzie bym mogla go prowadzic..,. tylko jak znalezc firme....

Gość gosianica
skad jestes?pomoge poszukac :) zeby trzymac grzyby musi byc w miare czysto i chlodno i bez obcych zapachow

Gość gosianica
leczyca daleko jest od ciebie?podaj inne miejscowosci w okolicy

a jaka jest pewność że ktos nie podrzuci ci szatana w tych grzybach ???

wiesz chodzi mi o odpowiedzialnośc czy przeglasz wszystkie grzyby ?? czy tym zajmują sie twoi zleceniodawcy??

Gość gosianica
ja robie tak jak ludzie przynosza mi grzyby w reklamowkach to przesypuje do skrzynki i dopiero na wage i widze czy jest soc do nich dorzucone i czy nie bardzo uszkodzone pognile itp i wtedy odrzucam i dopiero waze i place za to co przyjelam

no tak wiesz fajnie że ludzie przynoszą a nie wolą iść stanać przy drodze i sprzedawac bo pewnie tak by zarobili wiecej. ale w sumie ty i tak na tym nic nie tracisz :) i tak jestes w domu i tak :)

Gość gosianica
naprawde da rade na tym zarobic.ja akurat mam skup od lipca ale mam teraz bardzo dobrego odbiorce i skup mam otwarty do pierwszych mrozow pozniej przestoj i na wiosne znowu tak od maja.a siedze w domku z cora a zarabiam i nie musze sie narobic.

Gość gosianica
tez mozna.mi dojada pozniej kasztany narazie grzyby i za tydzien czarny bez i dzika roza

Gość ja też jestem zainteresowana
Proszę powiedz coś więcej na temat tych żelowych tipsów- jak znależć taka pracę. Ja też mogę tylko 2-3 godziny dziennie , wieczorami pracować. Bardzo proszę o pomoc.