Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawtydzonadziewczyna

ROZSTĘPY !

Polecane posty

mam 14 lat. i rozstępy na całym ciele. biodra, troche na brzuchu na ramionach też. troche pod tyłkiem. czy to wtyd np. przy chłopakach być na plazy w stroju dwuczęsciowym ? :( czy to jest normalne. ?

Gość diesa
chłopaki nawet nie wiedzą jak takie coś wygląda pomyślą sobie że tak musi być głowa do góry!)

ale popatrzcie. jak mozna nie zauważyc. wielkie grube czerwone szramy wszędzie :(

Gość diesa
dziewczyno przestań masz dopiero 14 lat i już masz kompleksy jak chcą to niech się gapią ale napewno i tak nic nie zauważą bedą tylko podziwiać twoje piękne młodziutkie ciało:)

Gość niebieski...
to ile ty ważysz??? zdążyłaś sie już zapuścic w tym wieku??

Gość zawstydzonadziewczyna
też nie takie piekniutkie ;< teraz sie odchudzam. może niektórzy pomyślicie że jestem za młoda, ale to na prawde jest problem u dzisiejszej młodzieży. boje się że jak schudne to te rozstępy beda jeszcze gorzej wyglądac. to prawda ?

niebieski - niestety tak. od 3 klasy mam problemy bo po chorobie zaczełam tyć waże 82 kg przy wzroście 169 cm . :(

Gość niebieski...
no to faktycznie-przykro mi z powodu choroby, ja mam pare cm więcej a waże może z 50 kg i uwierz czy nie ale też mamrozstępy, głownie na tyłku ale bardzo jasne i sie wogóle tym nie przejmuje, mam 20 lat

a zbladły same do tego stopnia że ich nie widać ?

Gość niebieski...
ja nawet nie wiem kiedy ich dostałam (pewnie też byłam wtedy młoda i nie zauważyłam) poprosty są i tyle! są naprawde bardzo blade i takie rowki jakby

i nie przeszkadzają ci ? :( dla mnie to jest taki problem, że o boże. jak schudnę to może i bede mogła sie chwalic ciałkiem ale nadal bede sie bardzo wstydziła tych głupich rozstępów . ;(

Ja tez mam rozstepy, ale na brzuchu i w mało widocznych miejscach:P Ale moje są białe i prawie niewidoczne, jak chcesz się wybrać na plażę, to ja bym Ci proponowała taki strój, że masz takie krociutkie spodenki i top na ramionczki, chyba że nie masz na brzuchu to biustonosz:) A co do facetów to raczej to zauważają, bo czytałam różne opinię na forach:( Ja to bym się jeszcze niestety wstydziła pokazać w stroju kąpielowym:(

Gość niebieski...
nie przasadzaj! może to z wiekiem minie. pomyśl sobie że mogło cie coś gorszego spotkac, np. bez nogi-to nic w porównaniu z rozstępami a chłopaki zazwyczaj wogóle nie widzą co to jest

Gość niebieski...
to smary sie czymś to może szybciej sie zrobią blade, później sie ładnie opal w problem z głowy

Gość zawsydzonadziewczyna
mi sie jednak wydaje że zauważają. ;< i wiedzą co to jest . a ja kocham stroje dwuczęściowe. ! ;( nie chcę się smażyć w jednoczęsciowym i wgl się nie opalić ale z drugiej strony te rozstepy ; ( POMOCY ; (( cos żeby znikły, no nie wiem :(

Gość niebieski...
one nigdy nie znikną tylko jedynie zrobią sie blade, tak to już jest niestety, albo sie zaakceptujesz albo będzie latem w domu siedziała i lata młodoście ci przelecą

mhm. a po czym masz roztępy ?

Gość Anulllllllllllllllllllllla77
Niestety na rozstepy nic sie nie da poradzic,mozliwe ze masz uposledzenie kolagenu w skorze,jest wtedy wyjatkowo malo elastyczna,jedyne co mozesz zrobic to kupic sobie krem na rozstepy,ktory je rozjasni,tak ze nie beda tak bardzo widoczne,ale na to potrzeba czasu.Oraz te wyjatkowo widoczne zasmarowac delikatnie fluidem i zapudrowac-koniecznie jasnym pudrem,pocwicz,poprobuj.Kazdy ma jakies defekty,nikt nie jest doskonaly,ale chodzi o to zeby nauczyc sie je chowac,nie eksponowac,stosowac rozne tricki. Jesli chodzi o kostium kapielowy to kup sobie taki zabudowany,lub jednoczesciowy,i oczywiscie stosuj diete.Dieta w twoim wypadku to nie tylko odchudzanie,musisz nabrac zdrowych nawykow zywieniowych,na stale,bo inaczej nawet jesli zrzucisz wage a potem zaczniesz po staremu jesc slodycze i fast foody to efekt jojo murowany.Potraktuj swoja diete serio-jak osoba chora,ktorej pewnych rzeczy nie wolno i zobaczysz bedzie efekt.

Gość niebieski...
sama nie wiem, poprostu sie pojawiły i są. nigdy nie byłam gruba tylko bardzo niska a później bardzo szybko urosłam (tak w gimnazjum chyba) teraz mam 173cm i może dlatego skóra nie miała czasu sie rożciągnąc i popękałam i z tego są te rozstępy

oj :( ja przez to że urosłam szybko w góre mam na ramieniu parę na pewno to też się przyczyniło do rych rozstępów w innych miejscach :( a do anulki. czyli , że strój dwuczęściowy nie wchodzi w grę ?

Oj cięzka sprawa z tymi rozstępami... O ile z cellulitem mozna calkiem skutecznie walczyć to na rozstepy tak naprawde nic nie pomoże. Ja mam od 10 roku życia,w tej chwili mam 20 lat.Cała pupa w roztepach,trochę uda.Nigdy nie byłam chudziakiem,ale do grubasa też mi dużo brakuję,nigdy nie było też tak,że w krótkim czasie dużo przytyłam tym bardziej w wieku 10 lat.Po prostu skok wzrostu i oto efekt...ale,że akurat na tyłku? :o Są już wyblakłe i zawsze takie były,nie mogę sobie przypomnieć poczatku,a napewno zwróciłabym uwagę na wielkie czerwone szramy. Walczyć z tym szczególnie nie walczę,bo wiem,że jest to walka z góry przegrana :P Smaruje się tanim kremem,reduktorem rozstepów Ziaji,tak dla lepszego samopoczucia,że w ogóle coś z tym robię ;)

Gość kwiatuszek94
kocyk. stosuje ten sam krem !

Gość Don Giovanni De Salceson
Rozstępy są sexy.

Gość do tej co ma razstepy
chciałabym z toba popisac na gg bo mam identyczna sytuacje rozstepy na bzruchu, pod kolanem i problem z nadwaga od 3 klasy tyle ze mam 168 cm i 98 kg napisz moje gg 6297156

Gość dflkldkf
podobno pomaga pilling migdalowy ale trzeba kupic specjalny kwas (8zl za 10 gram a podobno starcza na 10 razy). Osobiscie nie probowalam ale kwas sobie zamowilam i czekam bo tez mam brzuch jakbym z wojny wrocila. http://mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=109&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=27 Link jest tutaj.

Zawstydzonadziewczyna, głowa do góry! Rozstępów wprawdzie nie da się całkowicie zlikwidować, ale można zadbać o to, by były mniej widoczne. Z tego, co mówisz są czerwone więc jeszcze "świeże" - to najlepszy moment, żeby się nimi zająć. Zacznij od masaży ujędrniajacych i odpowiedniego balsamu (w drogeriach są specjalistyczne preparaty). Możesz też skonsultować się z kosmetyczką, która pomoże ci dobrać preparaty specjalnie do rodzaju Twojej skóry.

Gość kwiatuszek94
no nawet XD nie az tak ale chyba coś widać. jednak smarowanie zawsze coś da. nic nie szkodi, to chwilka a można wiele zyskać. :)