Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Scarlet Woman

Ważne pytanie. Pomóżcie

Polecane posty

kupiłam pewien przedmiot na allegro, który ma 12 miesięcy gwarancji. Dostałam tylko paragon, więc czy na podstawie paragonu będę się mogła ubiegać o gwarancję jeśli zajdzie taka potrzeba. Wydaje mi się że NIE. Karta gwarancyjna to jedno a paragon drugie. Mam racje?

aby ubiegać się o gwarancje musisz posiadać dowód zakupu danego przedmiotu a paragon właśnie jest czymś takim ;)

jaki okres pokazuje nam karta gwarancyjna paragon tylko dowodem zakupu jest przypnij go to karty i trzymaj przez okres gwawrancji pozniej na makulaturę

Gość Artefakt_Diabła
nie zawracaj dupy sprzedawcy!! paragon= gwarancja.a potem zdziwieni ze sprzedawca nie odpisuje i nie odbiera telefonó...

Gość NO WLASNIEE
kazdy sprzedawca ma swoje zasady u niego widocznie wystarczy paragon!!!

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Reklamacja-bez-paragonu-1597627.html "Paragon a gwarancja Wbrew częstym zapewnieniom sprzedawców paragon nie stanowi również o udzieleniu rocznej czy dwuletniej gwarancji. Sprzedawca, który w rzeczywistości udziela gwarancji, powinien wraz z towarem wydać kupującemu dokument gwarancyjny, w którym należy zamieścić podstawowe dane potrzebne do dochodzenia roszczeń z gwarancji, w tym w szczególności nazwę i adres gwaranta lub jego przedstawiciela w Polsce, a także czas trwania i terytorialny zasięg ochrony gwarancyjnej."