Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piórka

dlaczego stałe forumowiczki ignorują ważne pytania nowych?

Polecane posty

Gość piórka

witam. dlaczego wiekszosc forumowiczek ignoruje nowe topiki z waznymi dla mlodych dziewczyn pytaniami.? mam wrazenie ze siedzi tu skupisko staraczek ktore o niczym innym nie mysla jak tylko o poczeciu dziecka i wypisywaniu na swoich ulubionych topikach jak przebiegal ich cykl, ktory to cykl staran itd. opisujecie wyglad sluzu, piersi itd, szczegolowo opowiadacie o swoich dolegliwosciach i urojonych objawach ciazy. dlaczego skoro jestescie tak doswiadczone i tak oczytane nie odpowiadacie na nowe watki, ktore bez waszych rad i cennych wskazowek szybko na forum gina a ich autorki nigdy nie poznaja odpowiedzi na zadawane pytania. przeciez po to jest forum aby wymieniac sie info na rozne tematy. pomagajcie wiec mniej doswiadczonym ktore chca uzyskac wasze rady i zasiegnac waszych opinii. dlaczego dominuja tylko topy typu : staraczki, chce miec dziecko itd. czy to sa najwazniejsze dylematy tego forum. przeciez brzmi on antykoncepcja, plodnosc, ginekolog . nie olewajcie nowo zakladanych topikow bo dziewczyny chce poznac wasze zdanie na nurtujace je problemy!!!!!

Gość hehe dobre nawet
to ignorujecie. szkoda gadac

Ja też już rzygam topikami o staraczkach. Na temacie ciaża poród macierzyństwo jest tego do osrania:-/ jak ktoś chce uzyskać radę i uspokoić się czyta tylko o tym kto chce i ile sie stara:-/// shock.

Gość piórka
dokladnie . towarzystwo wzajemnej adoracji . a na powazne problemy - inne niz starania czy ciaza ciszaaaaaaaaaaaaaaa;/

Gość piórka
ok a nie uwazasz ze nie kazdy siedzi na tym forum 24h na dobe i ktos nowy moze nie wiedziec czy dane pytanie bylo zadawane. a poza tym o swoich cyklach potraficie opowiadac po 500000000000 razy i wam to nie przeszkadza.

Gość bez sensu ten temat
Wybaczcie, ale ja nie siedzę na forum po 24h non stop ! Po za tym ja mam pytanie do nowych forumowiczek: DLACZEGO NIE KORZYSTACIE Z WYSZUKIWARKI ??? I dlaczego nie czytacie ulotek? Ja nigdy nie odpowiadam na pytania, na które odpowiedź można znaleźć w ulotce np. z serii "zapomniałam tabletki" lub pytania z cyklu: uprawiałam seks bez zabezpieczenia, czy mogę być w ciąży? Albo : wczoraj bolały mnie piersi- czy to ciąża??? Na normalne pytania zawsze odpowiadam, pod warunkiem, że znam odpowiedź i jestem akurat na forum. I jeszcze jedno pytanie: dlaczego nigdy nie dziękujecie za odpowiedź? Nie lubię jak komuś wyczerpująco odpowiem, a on nawet nie zajrzy na wątek i nie wiem czy przeczytał. A na drugi dzień widzę, że jest założony nowy temat o tym samym...

Jak widzę topic po raz milionowy traktujący dokładnie o tym samym, to z reguły nie odpowiadam.jesli widzę schizę ciążową do potęgi n-tej, to również nie odpowiadam bo cokolwiek bym nie napisała, zeschizowana i tak WIE, że jest w ciązy ;)Nikt mi nie płaci za siedzenie na forum dlatego wybieram te topiki, na które chce odpowiedzieć. Czy Ty płacisz innym za to, by odpowiadali na twoje pytania, że takie pretensje sobie rościsz? To uprzejmość ze strony innych, że Ci pomogą - nie Ich obowiązek.

Gość bez sensu ten temat
"ktos nowy moze nie wiedziec czy dane pytanie bylo zadawane" OPCJA SZUKAJ !!! zapewniam cię, że na tym forum padły już wszystkie możliwe pytania :)

Wyszukiwarka nie gryzie i to, że ktoś jest nowy nie znaczy, że nie umie jej znaleźć. Wystarczy odrobina chęci. Z resztą codziennie pojawia się kilkanaście / dziesiąt topiców o tym samym, nie uwierze, że wszystkie te osoby sa nowe. większośc jest zapewne leniwa.. im się nie chce.. ale od odpowiadających to się wymaga, by im się chciało, co? :)

ja nikomu nie opowiadam o swoich cyklach i uważam, że to żaden problem przejrzeć 2, 3 strony tematów, żeby upewnić się czy na nurtujące was pytania nie została udzielona już odpowiedz

Gość bez sensu ten temat
OK, sprawdźmy: zadałam 3 przykładowe pytania nowym forumowiczkom: 1. Dlaczego nie korzystacie z wyszukiwarki. 2. Dlaczego nie czytacie ulotki. 3. Dlaczego nie dziękujecie za odpowiedź. Zobaczymy, czy chociaż jedna odpowie.

Gość piórka
po czesci sie z wami zgadzam. ok macie racje. przy pytaniach typu:c czy jestem w ciazy bo boli mnie brzuch rozumiem ze nie warto odpowiadac itp. ale jest mnostwo pytań na ktore nie ma odpowiedzi w internecie a na ktore odpowiedzi znaja napewno doswiadczone kobiety, zony swoich mezow. sama zadawalam kilka pytan na ktore nie uzskalam odpowiedzi. szukalam w interneciie i nie ma. lekarza wstydze sie zapytac np o prawidlowa sperme faceta a takie rzeczy zwyczajnie mnie interesuja. zreszta po to jest forum aby rozmawiac o tematach wiazacych sie z ogolna dyskusja. owszem nikomu za to nie place ale taka jest wlasnie logika forum ze czerpie sie info od innych

Gość bez sensu ten temat
Na pytanie o wygląd spermy już dzisiaj odpowiadałam :) Będę tu jeszcze przez jakiś czas, pytaj śmiało, mam 10 lat stażu małżeńskiego.

Gość piorka
ja sama nie jestem nowa forumowiczka, gdyz czesto tutaj zagladam.ponadto korzystam z wyszukiwarki ale na czesc pytan nie znajduje odpowiedzi a sadze ze dowsiwadczone osoby napewno maja wiedze na te tematy. nie zadaje pytan jesli odpowiedz znajduje czy to w internecie czy na ulotce czy gdziekolwiek indziej. jesli dostaje odpwiedz staram sie zawsze dyskutowac na dany temat aby jeszcze lepiej sie z nim zapoznac i uzyskac wiecej info. podziekowania sa podstawa. nie moge odpowiadac za ogolna liczbe nowych forumowiczek. nie wszystkie nie dziekuja, nie wszystkie zadaja beznadziejne pytania, a nawet jesli wam wydaja sie one beznadziejne zesto sa istotne dla nowych.

Gość buahaahahaha
pytania o spermę też są rozwalające:D

Gość piórka
niestety nie moge znalezc twojej odpowiedzi ani nawet watku o spermie. a dlaczego tak cie smiesza takei pytania? czy to takie dziwne ze sa osoby ktore wstydza sie zadac pytania learzom i chca skorzysac z uprzejmosci innych bardziej doswiadczonych. mnie np bardzo interesuje wszystko co wiaze sie z poczeciem dziecka, poniewaz niedlugo chcialabym zaczac starania o wlasne dziecko.

Gość bez sensu ten temat
Tylko, że tych co nie szukają, nie czytają ulotki, nie dziękują i zadają absurdalne pytania jest tak dużo, że normalne osoby giną w tłumie. Pytań, typu: wczoraj współżyłam, czy mogę dzisiaj zrobić test jest tak dużo, że aż ręce czasem opadają i jak zaglądam na forum to nie wiem czy się śmiać czy płakać czy ubolewać nad brakiem edukacji, czasem aż mi się nie chce wierzyć, że ktoś może nie wiedzieć danej rzeczy.

Gość bez sensu ten temat
Ja też zauważyłam, że jak chcę znaleźć konkretny wątek to nie mogę, a wyszukiwarka pokazuje jakieś z przed kilku lat. Dlatego czasem dodaję wątki do zakładek, żeby potem je odnaleźć. Ktoś pytał czy wygląd, konsystencja spermy wpływa na płodność i dlaczego czasem jest przeźroczysta, a czasem żółta. Odpowiedź: wygląd nie ma wpływu, wpływ ma liczba, ruchliwość plemników i nie zależy od objętości i wyglądu spermy. Sperma potrzebuje 72h żeby dojrzeć, bo tyle trwa proces spermatogenezy. Jeżeli facet współżyje częściej to w jego spermie jest mniej dojrzałych plemników i może być ona przeźroczysta i rzadsza. Jak współżyje rzadko, to spermy jest więcej, może być żółta i galaretowata. A na smak spermy wpływ ma odżywianie, jak pije dużo kawy i piwa to jest gorzka i błeee, a jak przez kilka dni pije np. sok z ananasa czy brzoskwiń, to robi się słodka :) To taka ciekawostka, przydaje się przy seksie oralnym :)

Gość bez sensu ten temat
Jak chcesz się starać o dziecko, to zalecane jest współżycie nie częściej niż co 2-3 dni. Pozycja od tyłu sprzyja poczęciu chłopca, a pozycja klasyczna poczęciu dziewczynki. Jeżeli pragniesz chłopca należy się kochać w dzień owulacji i dzień po, a jak chcesz dziewczynkę to seks uprawiasz w pierwszej połowie cyklu i kończysz na dwa dni przed spodziewaną owulacją.

Gość bez sensu ten temat
Uff, ale się rozpisałam :) Zajrzę jutro, bo prasowanie czeka :)

Gość piórka
dziekuje za wyczerpujaca odpoweidz. to chyba nie ja pytalam o ta sperme w tym kontekscie ale ok. dzieki za nowe wiadomosci:) pozdrawiam

jest jeszcze jeden motyw: pytanie zadawane po kilka razy na różnych tematach i jeszcze w min. 1 czy 2 nowych. w każdym z reguły ktoś się wypowie, ale to i tak mało. nie wiem, po co te dziewczyny tak drążą....